• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vertegenwoordigers Sascha Kickut en Robert Gissing van AirBerlin waren erg onder de indruk van Curaçao. Dit gaven zij te kennen tijdens hun vergadering met minister Nasser El Hakim van Economische Ontwikkeling. Vorige week is het vliegtuig van AirBerlin voor het eerst hier op het eiland geland.

De vertegenwoordigers van AirBerlin hebben met de minister om tafel gezeten om te praten over de samenwerking tussen Curaçao en de luchtvaartmaatschappij.

Bevolking
“Niet alleen in het hotel maar ook op straat hebben wij een warme en vriendelijke bevolking ontmoet. De combinatie van moderne en authentieke architectuur van Curaçao hebben wij nooit eerder gezien”, aldus Kickut. De vertegenwoordigers van het Curaçao Tourist Board (CTB) in Europa, Edward Suares en Bernhard-Peter Franz, die zijn gespecialiseerd in de Duitse markt en de regio rondom Duitsland, waren ook aanwezig bij de vergadering.

28 reacties op “‘AirBerlin onder de indruk van Curaçao’”

 1. @dhr. Westenbroek , vergeet niet dat boven de kosten van vliegtickets wij ook treinkosten hebben a 200,00 om naar Dusseldorf te reizen vanuit Nederland. En ik weet niet of die 200,00 een enkele of retour reis is. Dus dat maakt ook uit. Ik zou voordeliger vinden als wij met Airberlin konden vliegen vanuit Nederland en niet vanuit Dusseldorf.

 2. Ik hoop dat de Duitse Stewardessen andere vreemde talen spreken dan alleen Duits. Want als je als Nederlander in Duitsland bent met vakantie en je verstaat geen Duits , vertikken ze Nederlands of Engels te spreken. Als je geluk hebt spreekt de frontoffice manager van het hotel wel engels , maar verder heb je een vertaler nodig.

 3. Air Berlin vliegt met zoveel lege stoelen dat hun directie overweegt de passagiers naar Amsterdam te vliegen en daar op de KLM of Arke Fly vlucht te zetten, is goedkoper dan zelf met een lege kist vliegen.

  Jammer dat Curacao niet aanslaat op de Duitse markt, terwijl bestemmingen als Cuba en de Dominicaanse Republiek wel aanslaan bij de Duitsers. Ik denk toch dat het aan de weinig gecivilseerde bevolking van Curacao ligt, waar Duitsers de goede manieren hebben uitgevonden.

 4. We hebben een nieuwe Drugs route sua ! ….

 5. @Jouney, nee hoor dat “onbeschaafd doen lijken” daar heeft deze regering helemaal geen hulp bij nodig, nan mes por. Als geheugensteuntje, het niet willen uitvoeren van een onafhankelijke screening, de bodybags van Wiels, Monk met zijn landverraders wet, het naast zich neerleggen van gerechtelijke uitspraken, need I say more ?

 6. haha, Johannes NB verheldert het meest

 7. Nou laat maar eens horen waaruit blijkt dat Hakim ook maar een cent in z’n zak stopt. Het zijn allemaal speculaties die tot nu toe ongegrond zijn. Een schande zijn jullie voor onze dushi Korsow.

  @ Gouden Kalf: Tromp is een goede bron van informatie! Gelooft u het zelf? Het is uw soort onzin dat Korsow onbeschaafd doet lijken. Shame on you.

 8. Wat zijn net toch kleine vuile vieze slimme ratten die Hakim en de Schotte regering!!.

 9. Ik denk inderdaat dat Hakim corrupt en omkoopbaar is,hoeveel $ per stoel verdwijnt er in de zakken van hem en zijn vrienden,het lijkt er op wat niet lukte met de bunkering van schepen(oorzaak Tromp) het wel lukt met vliegmaatschappijen,hij zit mij teveel in het buiteland voor dit soort zaken, en het blijft niet bij deze doelgroep er zijn er teveel om op te noemen.

 10. NB

  In ieder geval geen 100% controle nog.

 11. Iets ouder news, maar toch blijft het interessant te wetne waarom El Hakim hiermee in zee is gegaan,
  Kan niet anders zijn dat ie er een mooie deal voor zichzelf en de rest vde poppenkastregering heeft uitgehaald;

  http://www.luchtvaartnieuws.nl/nl-NL/Article.cms/Airlines/Air_Berlin_lijdt_verlies_van_bijna_100_miljoen_euro

 12. Vorige week is het vliegtuig van AirBerlin voor het eerst hier op het eiland geland. En ja precies in de handen van ElHakim (zie foto).

 13. Duitsers (gemiddeld) en innerlijke beschaving. Ik d8ht het even niet zeker niet die figuren die vakantietjes boeken met Air Belin en andere prijsvechters en uitgaan van het principe ik heb ervoor betaald dus zal het hebben ook.
  Dan moet je natuurlijk op de kop toenemen dat ze de door hen geclaimde kuil aan het strand de volgende dag gewoon weer claimen. Als je je vinger uitsteekt nemen ze je hele hand.
  Innerlijke beschaving? Nou het Kebabproces geeft wel even anders aan (wederom gemiddeld) en 40-45en zelfs ervoor idem dito.

 14. misschien kan de koalitie zijn mensen die via een snoepreisje naar Nederland vliegen eerst met air Berlin mee laten vliegen , die stoelen zijn toch al betaald .

 15. Voor zover ik mij kan herinneren heb ik direct gereageerd op de berichten dat Air Berlin naar Korsou ging vliegen….. Lege stoelen die door de bevolking van Korsou betaald zouden gaan worden.
  Kijk in het AD van vandaag en het is duidelijk. Het geld had men beter kunnen besteden nietwaar??

  Hoeveel heeft Hakim onder de tafel gekregen??? US $ 100,00 per stoel???
  En zo gaat Korsou verder naar de verdoemenis. Met dank aan de boeven in Forti!!!!

 16. De eerste noodmaatregel wordt al van stal gehaald. CAH en CTB gaan de vlucht van Air Berlin in Nederland promoten, maar niet op kosten van Air Berlin. Hoeveel is er onder de tafel geschoven, Hakim?

 17. Nou wat ik gisteren heb geschreven klopt helemaal. Kop van het AD van vanochtend “Air Berlin zoekt passagiers”.
  Ik bedoel maar even.
  Dus burgers en buitenlui trekt u de portemonnaie maar vast open.

 18. Ik hoop dat het lukt en het toerisme vanuit duitsland gaat toenemen. Waar ik bang voor ben is dat de Duitsers hoge eisen hebben ten aanzien van hotels en restaurants, op Curaçao ken ik niet veel hotels en restaurants die aan de verwachting van de Duitsers kunnen voldoen. Daarnaast kunnen Duitsers net als Nederlanders en Engelsen onbeschoft en luidruchtig zijn en het woord astublieft komt moeilijk over hun lippen.

 19. @Angelo, ik ben het een beetje met je eens maar lang niet helemaal. Dat hangt er sterk vanaf waar ze zijn. Ik denk dat het hier wel gaat meevallen omdat het een insel van “Nederland” is.

  Maar zo heb ik ze meegemaakt op Mallorca dat is een eiland waarvan de Duitsers denken dat het van hun is daar is het verschrikkelijk gesteld met ze echt een zooitje.

  En Bulgarijen ook, daar komen zo veel Duitsers, dat ze denken dat ze daar ook de baas zijn en daar is de innerlijke beschaving ver te zoeken.

  Maar ik denk (en hoop) dat het hier inderdaad mee gaat vallen.

  Alleen maar hopen dat ze geen kuilen gaan graven op onze mooie stranden 🙂

 20. Herzlichen Dank, Herr Hakkiem, Sie sind unser tio di suku.

 21. @ Angelo ik ben hetgedeeltelijk met je eens maar lang niet helemaal. Ze zullen zich hier wel gedragen omdat het een Insel van “Nederland” is.

  Maar ik heb ze ook meegemaakt op Mallorca dat is een eiland waarvan de Duitsers denken dat het van hun is. Daar is het echt verschrikkelijk wat een onbeschoft zooitje bij elkaar. En voor Bulgarije geld het zelfde daar is ook zo’n overvloed aan Duitsers zodat ze denken dat ze daar de baas zijn.

  Maar ik ga er inderdaad vanuit dat het hier wel gaat meevallen. Alleen maar hopen dat ze geen kuilen gaan graven op het stand 😉

 22. Het is toch bekend van de Duitser dat als ze iets van je krijgen”in dit geval 2.500.000,00″ ze je tot aan je schoenen aflikken,maar staan ze eenmaal boven jou dan behandelen ze je als een stuk stront. Dit zal Hakim niet deren die heeft zijn zakken aan AirBerlin gevuld,Het is jammer voor hem dat Gol niet door gaat dit projekt had hem in éénkeer uit zijn bankschulden geholpen,maar hij geeft niet op en blijft door reizen tot dat het GOUDEN kalf in de stal staat,een Libanese stal wel te verstaan?.

 23. Ik zou ook geen andere reactie hebben verwacht richting gastheren. Ik weiger te geloven dat veel Duitsers hierheen zullen komen en wel om reden dat Miami Beach vol Duitsers zit.
  We zullen het afwachten maar ik denk dat de meeste stoelen zullen worden bezet door mensen die aan de Belgisch.Ned.Duitse grens wonen. Wat overblijft betaalt de argeloze Curacaose belastingbetaler.

 24. Wat een holle woorden. Datzelfde zou Air Berlin ook hebben gezegd als ze ergens midden in de woestijn beland waren.
  Doet me overigens denken aan mijn ex directeur, die bij iedere personeelsborrel het personeel de hemel in prees en bedankte voor hun geweldige inzet maar ‘off the record’ mij vervolgens vertelde uit wat voor stelletje lamzakken zijn personeel bestond. Waar ik het overigens grondig mee eens was.

 25. Die Duitsers hebben innerlijke beschaving en zullen hun gastheer niet gauw beledigen.

 26. Ik zou ook onder de indruk zijn als luchtvaartmaatschappij wanneer Curaçao twee jaar lang al mijn lege stoelen betaald.

 27. Duitsers zijn hele lieve mensen.

 28. Je mag toch aannemen dat ze op het eiland zijn geweest VOORDAT ze erop gingen vliegen?!