• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Taxichauffeurs maken steeds vaker mee dat klanten uitstappen zonder te betalen. Dit gebeurt vaak ’s avonds laat of in de nacht en dan is er meestal geen tijd om de politie te alarmeren omdat de klant en dan al vandoor is en de taxichauffeur zonder geld achter blijft.

Nadat er flink is gediscussieerd over dit onderwerp gaf de voorzitter van de taxicommissie, Giovanni Atalita de gelegenheid om een oplossing te vinden voor deze situatie. Atalita heeft SKS geïnformeerd en gevraagd om in de late avonduren alert te zijn zodat, wanneer een taxichauffeur belt, zij meteen te hulp kunnen schieten.

Assistentie
Wanneer een taxichauffeur in de situatie terechtkomt dat een klant er vandoor gaat zonder te betalen, kan er gebeld worden naar telefoonnummer 917. De centrale stuurt dan meteen de dichtsbijzijnde patrouille eropaf om assistentie te verlenen.

4 reacties op “Extra hulp voor taxichauffeurs”

 1. @Okjoepaai Wolstriet, ik ga er zomaar van uit dat je de camera op de passagier wil richten, hem richten op de berijder heeft volgens mij weinig zin denk je ook niet ?

 2. Taxichauffeurs staan bij mij op de derde plaats als beroepsgroep met de meeste dieven, na (1) advocaten en (2) makelaars maar nog voor (4) verzekeringsagenten.

  Op Curacao is de service van taxichauffeurs nog eens nihil, spreken ze alleen papiamentu en rijden ze in een vuile auto uit het bouwjaar 1973, uiteraard zonder airco en met de bachata muziek op vol volume.

  Logisch dat je daarvoor niet wenst te betalen.

 3. Ze zouden net zo kunnen doen als het openbaar vervoer en de taxi’s in NL; die hebben nu (in de grote steden iig) een camera gericht op de berijders. Kwam er van na een zoveelste roofmoord op een taxichauffeur als ik me niet vergis. Ook bij ongeregeldheden met zatte stappers in de bus blijkt het prima te helpen.

  Er komen steeds weer nieuwe, kleinere, compactere en “onbreekbaardere” cams op de markt die bovendien steeds goedkoper worden.
  Tijd voor de taxistas om een groeps-inkoop te organiseren lijkt me zo.

 4. Nah wat ik verneem qua de gehanteerde tarieven die men moet betalen vanaf HATO naar een bepaalde bestemming, kan je gerust zeggen dat zij (Taxi chauffeurs) ook stelen.

  Er moet gewoon een veel beter beleid komen met toezicht.