• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

MinisterraadCURAÇAO – Een uitgebreide delegatie van het Plan Nashonal pa Desaroyá di Bario (PNB) vertrekt morgen tot en met vrijdag naar Medellín in Colombia. De achttien delegatieleden zullen daar kennis maken met ‘Programa Urbano Integrale (PUI) , het programma voor wijkontwikkeling van Medellín.

De delegatie heeft de reis georganiseerd na de uitnodiging van burgemeester Alonso Salazar. Tijdens het drukke programma bezoeken zij de burgemeester, ministers, parlementariërs en de bibliotheken, de crèche en het politiebureau.

Inspiratie
Onder andere minister Hensley Koeiman (Sociale Ontwikkeling,Arbeid en Welzijn) als delegatieleider, Charles Cooper (Verkeer,Vervoer en ruimtelijke Planning) en Lionel Jansen (Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport) zijn van de partij. De reis moet een inspiratie zijn voor wijkaanpakplan van Curaçao, waarbij elk jaar vijftien buurten worden opgeknapt. Tera Korá, Wacao, Sint Willibrordus, Buena Vista, Fortuna Ariba, Ser’i Otrabanda, Kòrtijn, Soto, Wishi, Barber, Kanga, Souax, Ser’i Grandi, Parerawijk en Nieuw Nederland zijn als eerste aan de beurt.

Snoepreisje
Minister Koeiman benadrukte afgelopen donderdag tijdens de persconferentie van de Raad van Ministers dat het niet gaat om een ‘snoepreisje’. “Het zou een snoepreisje zijn als we in Colombia arriveren en ons dan drie dagen ziekmelden om te gaan genieten. We hebben een heel druk programma waarbij we het plan voor wijkontwikkeling analyseren om het te kunnen toepassen op Curaçao.”

10 reacties op “PNB-delegatie naar Colombia”

 1. Hmmmmm….. Ik ben nu al benieuwd naar het bevindingsrapport van dit vrolijke gezelschap.

 2. Maar 18 leden? te weinig hersencapaciteit!
  zeker voor maar 4 dagen en het wordt nog een heel druk programma ook.
  Goh wat hebben we een medelijden….

  Dan stel ik voor dat erna het hele volk gaat om alvast aan het idee te wennen…

  Nee, natuurlijk geen snoepreisje maar gewoon een massale snoep RIT!

 3. @freedom loving, nou je hoeft nog niet zo te reageren, ze moeten ook terug komen en de authoriteiten Medellin Airport weten precies waar ze moeten kijken bij vertrekkende passagiers.Keep your spirits up.

 4. http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=4&sqi=2&ved=0CD0QFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.cideu.org%2Findex.php%3Fmod%3Dobjeto%26act%3Ddownload%26idObjeto%3D12179&ei=uQjMTsHzKcGEtgfLn81u&usg=AFQjCNG6IEQzHcx1zl4tgFg8fjkvVfi8lw

  @regering:
  bovenstaande link goed bestuderen (dus 15 personen kunnen gewoon hier op Curacao hun dagelijkse werk ???? kennen jullie dat of ………..???? doen).
  Kostenbesparing minimaal 150.000 ANG !!!!!!
  Kan al leuk begin voor aantal projecten mee worden gemaakt, SIMPEL toch!

 5. Waar op internet vind ik nou het werkplan?

 6. jammer dat je ze niet voorgoed daar kan achterlaten op kosten van het gastland; niet meer op onze rug.

 7. Nou alweer van die negatieve berichten. Paisanos, zal het nu proberen duidelijk uit te leggen, drie mensen gaan voor die desaroyo, drie gaan ermee om de eerste drie hun handje vast te houden, de resterende 12 hebben een pastechi gekregen. Kost de regering helemaal niets, want het wordt door de bevolking betaald. Waar maken jullie je nou druk om, jullie moeten wel de zon door de bomen kunnen zien schijnen hoor.

 8. Dit is idioot, een totaal zinloze reis die klauwen met geld kost aan businessclass tickets, 5 sterren hotels en riante daggeldvergoedingen.

  Sluit ook niet uit dat sommige heren nog even wat handelen in het witte goud. Zit daarvoor niet een zoon van een parlementslid vast in Nederland?

  Met name Cooper wordt meer en meer in verband gebracht met de mafia.

 9. wat een verspilling………

 10. ??????????????????? 18 ????????????????????????????????
  Kosten komen op conto van Korsou!!!! (onze belastingcenten dus)
  Moeten ze elkaars handje vasthouden, durven een aantal niet alleen over straat?
  Gewoon max. 3 a 4 leden en bij terugkomst een goede rapportage aan achterban!!!!!