• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Kort nieuws over CuracaoCURAÇAO – Nu in Canada de winter voor de deur staat, start Sunquest met chartervluchten naar Curaçao. Van november tot mei 2012 zijn er wekelijks vluchten vanuit Toronto naar Curaçao. Ons eiland heeft tot en met oktober 6200 toeristen uit Canada geregistreerd terwijl de teller vorig jaar rond dezelfde periode op 5400 stond.

4 reacties op “Van Canada naar Curaçao”

 1. Kasuari, ik werd laatst in Miami ontvangen met ‘Good morning sir, how are you today?’ en ‘You’re from Curacao? How is the weather on Curacao?”.
  Het kan dus wel. Let wel: ik was keurig gekleed, jasje – dasje. Kan me goed voorstellen dat een douanier anders reageert als Lio Leuter uit Bandabou voor hem staat met gouden tanden, piercings, oorbellen en zijn hele woordenschat op zijn armen getatoueerd.

 2. @Ferd,

  In welk land word je vrolijk benaderd en gegroet door een douane beambte?

  De authoriteit van een douane beambte komt in het geding als zij zich gaan gedragen als een welkomscomite. In elk land behandelen ze je alsof je minimaal dengue hebt of als een potentiele terrorist.

  Ik voel me bijvoorbeeld op Curacao meer welkom dan in Amerika (op basis van een douane beambte).

  Dus Ferd jouw opmerking geldt niet alleen voor Curacao.

 3. Alleen jammer dat de beambten van de paspoortcontrole alle aankomende toeristen behandelt of ze dengue hebben. Een goededag kan er niet af, laat staan een welkom op Curacao. Het CTB steekt miljoenen in de promotie van Curacao, maar de eerste persoon die de toerist bij aankomst op Hato ziet is een beambte die regelrecht uit de mondi van Bandabou getrokken lijkt en bang is om een kaakverrekking op te lopen als ze eens lacht.

 4. Toevallig zat ik zondag (naar later bleek) tussen een aantal Canadese families op HAto.
  Leuk mee gesproken en die hadden het prima naar hun zin gehad.
  Enkelen gaven ook aan om zeker terug te komen. Omdat ik naar Aruba ging vroeg ik hen of ze dat kenden, maar daar hadden zij niet zo’n behoefte aan. Canadezen zijn duidelijk anders dan Amerikanen. Tja, ondanks alles is Curacao zeker de moeite waard. Als toerist krijg je gelukkig momenteel nog weinig mee van de ttoestanden die wij wel meemaken.
  Dat ijlt gelukkig nog even na………
  Curacao is ook best nog voordeliger dan Aruba (en ook Bonaire) voor de toeristische dingen als hotels, restaurants en souvenirs.