• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws charles cooperCURAÇAO – Minister Charles Cooper (Verkeer) werkt samen met de Postspaarbank , Thirty Steps, Sinusta en Stu aan een oplossing voor taxi- en buschauffeurs om hun eigen voertuig te bezitten. De partijen gaan kijken wat voor structuur zij kunnen opzetten om dit mogelijk te maken.

De Postspaarbank gaf vorige week een uitgebreide presentatie aan vertegenwoordigers van taxi- en buschauffeurs. Tijdens de presentatie werden verschillende aspecten doorgenomen die het mogelijk moeten maken dat taxi- en buschauffeurs in aanmerking kunnen komen voor een eigen voertuig.

Het plan
Minister Cooper wacht het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst tussen de belangrijkste spelers af. De komende tijd ontfermt de Postspaarbank zich over het plan en zal deze uitwerken. De uitwerking van het plan moet ervoor zorgen dat Curaçao binnen enkele jaren trots kan zijn op haar openbaar vervoer. Gedurende het proces zullen alle geïnteresseerde chauffeurs op de hoogte worden gehouden van de stand van zaken.

12 reacties op “Oplossing voor taxi- en buschauffeurs”

 1. stemmen trekken

 2. @edward, nou is het een bekend feit dat Amerikaanse ambassadeurs politieke benoemingen zijn, voor diensten bewezen aan de op dat moment regerende partij, vergelijkbaar met onze pastechies. De ontvanger hoeft niet competent te zijn voor zijn functie, als hij/zij er maar is en niet al te veel stomme dingen uitkraamt. Maarja soms slipt er een idioot tussendoor of hij verslikt zich in zijn pastechi. Shit happens.

 3. Ik denk dat deze regering nog steeds denkt dat ze het restant 1.7 miljard Euro wat over vijf jaar wordt uit gesmeerd nog in handen krijgt,ze hebben er 1.7 miljard gehad ( te verstaan de NA )`de rest wordt in 5á6 delen betaald maar onder de voorwaarden van goed bestuur, nu dan kan Curaçao zijn deel wel op zijn buik schrijven, die krijgen nada meer let maar op,en dan is het afgelopen met stemmen kopen teminste als het niet al te laat is.Het referendum laat echt niet meer zo lang op zich wachten, daar durf ik vergif op in te nemen.

 4. Verder dient de minister eens duidelijkheid te verschaffen over de taxi tarieven. De taximeters zijn mislukt, voornamelijk door tegenwerking van de taxichauffeurs die onwetende toeristen graag oplichten, maar het is ook een vrij gevoelig stuk techniek. Bovendien rijden hier zulke wrakken als taxi’s rond, dat het plaatsen van een taximeter de waarde van de taxi zal verdubbelen.
  Veel eenvoudiger is het om het eiland in zones te verdelen en voor iedere zone een additioneel bedrag vast te stellen. Deze zonekaart met bijbehorende tarieven zou duidelijk zichtbaar binnen en buiten de taxi bevestigd moeten zijn. Heel eenvoudig en ook begrijpelijk voor taxi chauffeurs waarvan de meesten ongeveer dezelfde opleiding als Gerrit Schotte hebben genoten (3 danslessen en paasei versieren). Maar uiteraard zullen onze taxistas ook hier tegen zijn, want een toerist die de tarieven kent kan niet opgelicht worden.

 5. Dit hele idee is gelanceerd door Dutch Caribbean Taxi Association, dcta, echter zonder hulp van de regering noch financiering door een bank. Achterliggende gedachte is dat zowel de taxi als de bus chauffeurs zelf verantwoording moeten nemen en zelf moeten zorgen voor vooruitgang. Het concept wat is bedacht door dcta is een vorm van SAM; met een groep tegelijk dagelijks geld inleggen en collectief bussen inkopen. Borg betalen is dan niet aan de orde en binnen 2 jaar zullen alle nieuwe bussen afbetaald zijn want geen financiering (door een bank) betekent ook geen interest. Het risico ligt bij de bus en taxi chauffeurs zelf en niet bij de bank of de regering.
  DCTA heeft Postspaarbank in dit traject betrokken vanwege Pagafasil, het ideale betalingssysteem voor deze doelgroep (zij hoeven geen ritten te missen door lange wachttijden bij de bank wanneer zij geld willen storten, zij kunnen daar waar zij tanken gelijk hun financiele verplichting nakomen).
  Iemand heeft de regering aangezet bovengenoemd wiel opnieuw uit te vinden.

 6. Kunnen dit soort artikelen voortaan zonder foto van de betreffende minister?
  Ik had er al moeite mee dat ik hem tegenkwam op Klein Curacao.

 7. En wat dacht je van Nederlands, een taal die door de Amerikaanse ambassadeur in Nederland werd beschreven als keelklanken die klinken als een kapotte airco.

 8. En een paar woordenboeken kan ook geen kwaad, want nog steeds worden toeristen op Hato door taxichauffeurs verwelkomd in dat kinderlijke Papiamentu, waardoor buitenlanders denken dat ze in een episode van Mork & Mindy terecht gekomen zijn.

  Alhoewel, zag dat MCB in haar cursus budgetteren het heeft over ‘draiklin’, wat qua uitspraak gelijk aan de Engelse vertaling ‘dry clean’ dus soms kan het wel. Maar dit voorbeeld geeft dan het je boven toch aan wat cellen moet ontbreken wil je Papiamentu gan studeren.

 9. Als we dan toch andermans centen aan het opmaken zijn, bestel dan ook meteen wat roetfilters.

 10. Wellicht kan de PSB dan ook meteen een autostofzuiger financieren, want de meeste taxis zien er uit als een filmzaal van The Movies na afloop vam een door lokalen bekeken film.

 11. Overheid heeft toch “genoeg” geld om voor alles en nog wat garant te staan…. ben echt benieuwd wat voor shit deze regering achterlaat na hun ambtstermijn…

  Zo te zien zullen zij de 4 jaar volmaken, want bevolking is redelijk passief en NL vindt dat het nog wel allemaal binnen de normen valt.

  Jammer is dat de volgende regering hoe dan ook niets, maar dan ook niets goed kan doen, want dan zullen alle belastingen wel weer verhoogd moeten worden en is er voor hen minder geld om echt nuttige en zinvolle businesstrips te maken.

  Dankzij deze regering en het scharen achter een democratie zal dit eiland kapot gaan (of is het al).

 12. Als je goodwill van de bevolking nodig hebt moet je wat, toch