• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) heeft tijdens het evenement ‘Curaçao: Preferred Medical Destination’ een overheidsbesluit ondertekent. Het besluit zorgt voor liberalisering van tarieven voor toeristen die naar Curaçao komen voor een medische behandeling.

Caribbean Medic Healt Care Systems N.V. krijgt toekenning voor de tarieven in de markt gezondheidszorgtoerisme. Het toekennen van dit besluit heeft als gevolg dat alle instituten of bedrijven met hetzelfde verzoek in aanmerking komen om hun tarieven aan te passen op deze markt.

Bescherming rechten lokale patiënten
Op dit moment zijn de tarieven erg laag vergeleken met de internationale verzekeringsmaatschappijen. Met de aanpassing van de wet kunnen de instituten op Curaçao investeren in de kwaliteit van hun dienstverlening en op deze manier concurreren. Hakim is van mening dat op deze manier ons eiland aantrekkelijker wordt voor internationale specialisten die willen samenwerken met lokale instellingen. “Tegelijkertijd houden wij de lokale kosten op het huidig niveau en beschermen wij de rechten van de lokale patiënten en stimuleren wij vooruitgang op het gebied van gezondheid.”

Steunpilaren diversificeren
Volgens Hakim is deze stap genomen om de steunpilaren van onze economie te diversificeren. “De combinatie van de medische sector en toerisme, in goede samenwerking tussen de publieke en private secto, heeft veel potentie om zich te ontwikkelen tot een sterke pilaar van onze economie. Daarnaast is Hakim van mening dat door ondertekening van dit besluit, Curaçao aan een nieuw begin staat van de gezondheidszorg en economische sector.

Optimale potentie
“Wij zullen deze markt vergroten, die op dit moment op microniveau opereert, tot het zijn optimale potentie bereikt. De regering van Curaçao heeft ons land gepositioneerd als een ideale logistieke bestemming op het gebied van medische en gezondheidstoerisme”, aldus minister Hakim.

18 reacties op “Vrijgeving tarieven gezondheidstoerisme”

 1. @ Ergenis,

  Ik praat uit mijn eigen ervaringen en wat ik vernomen heb van naasten…

  Al was het maar 1 “foutje” dat is al 1 teveel… naast het negatieve, heb ik nog geen positieve verhalen gehoord in het kader van “wonderen”.

  Ik hoop gewoon dat ik daar nooit met spoed of vanwege een ernstige ziekte daar naartoe moet gaan…

 2. Met excuus voor de fouten:
  Nogmaals: we moeten praten op basis van feiten en niet van vermoedens. Het is onzin om te zeggen dat het personeel van het SEHOS maar enkele goede heeft. Mijn persoonlijke ervaring, met de beperkte reikwijdte die dat impliceert, is dat dat niet het geval is. Kortom: wat is de maatstaf en waar is het onderzoek?
  Dat van het borstonderzoek laat ik voor de mededeler: duidelijk iemand die dat nog nooit heeft ondergaan.

 3. Nogmaals: we moeten praten op basis van feiten en niet van vermoedens. Het is onzin om te zeggen dat het personeel van het SEHOS maar enekele goede heeft. Mijn persoonlijke ervaring, met de beperkte reikwijdte die dat impliceert, is dat dat niet het geval is. Kortom: wat is de maatstaf en waar is het odnerzoek?
  Kasuari, op 22-11-2011 om 08:16 schreef:
  @ Ergernis,

  De discussie zou moeten zijn dat er helaas wel wat slechter personeel tussen zit, niet dat er wel een aantal goede tussen zitten.
  Dat van het borstonderzoek laat ik voor de mededeler: duidelijk iemand die dat nog nooit heeft ondergaan.

 4. @ Ergernis,

  De discussie zou moeten zijn dat er helaas wel wat slechter personeel tussen zit, niet dat er wel een aantal goede tussen zitten.

  SeHos is gewoon slecht, maar dat wilt niet zeggen dat het zo moet blijven. Er kan aangewerkt worden, alleen denk ik dat het vrijblijvende er vanaf moet… er MOET aangewerkt worden, want elk geval in het SeHos is nu een geval van leven en dood (daar lijkt het op). Zij kunnen bijvoorbeeld beginnen bij het constateren van borstkanker, om beide borsten te scannen ipv eentje.

 5. @vieroogig vlindervisje (makamba),

  Kon me ook al niet voorstellen dat zo’n idee van El Hakim kwam en dacht al meteen “waar heeft hij dat gejat” het is me nu duidelijk.

 6. @Ergernis, je zegt: Overigens is het instituut van dhr. Gelt Dekker nu de begunstigde van het besluit van minister Hakim. Nou dan weet ik bijna zeker dat ze dat over het hoofd hebben gezien, zal Cooper wel een hartig woordje met El Hakim gaan wisselen.

 7. Volgens mij kan de regering dan beter de wet aanpassen en het geld in het opleiden voor bepaalde specialsimen stoppen zodat het zeker ten goede komt van de plaatselijke bevolkingen. Je kunt de kennis natuurlijk ook uit het buitenland halen Columbia, Nederland, Canada enz echter die specialisten komen hier echt niet voor een appel en een ei werken.

 8. De problemen van het SEHOS zijn er en dat is weer wat anders. De verpleging is niet across the board slecht. Overdrijven is ook een kunst. Er is aardig en kundig personeel aanwezig.

 9. Zo lang men nog een rechter kunstknie vervangt en er een linkse in zetten dan mag Hakim er wel voor oppassen dat hij niet te veel mensen uit Libano laat over komen want dat zal de bedoeling zijn patienten genoeg en lekker goed koop voor zijn VOLK.Kan hij ook meteen een rechtstreekse AirLibanon met 2.5 miljoen zakgeld in elkaar flansen(hebben we meteen ook groente goedkoop 40%) Wand laten we wel eerlijk zijn dat heeft ie toch mooi voor elkaar gebokst die AirBerlin.En wat betrefd dat Gol-plan niet voor elkaar is gekomen daar krijgen straks de Amerikaanse inspecteurs de schuld van, iemand moet toch de schuld krijgen,maar Cooper wacht eerst met commentaar tot dat ze eind november langs zijn geweest.let op mijn woorden!

 10. @ Ergernis,

  Nah insecten tijdens een “1e klasse” bevalling getuigd ook niet bepaald van kwaliteit of wel? En dan hebben we het nog niet eens over de bijdehandte zuster…

  Zelfs een griep is volgens mij levensgevaarlijk in het SeHos…

 11. Bepaalde specialsimen zijn hier niet voorhanden, dat maakt de zorg niet slecht. Als er bepaalde medische ingrepen te weinig vorhanden zijn, kan en mag een arts zich daar niet op specialiseren. Complicaties en sterften zijn niet indicatief voor de kwaliteit van de zorg per se. Dat kan niet zo gesteld worden zonder nader onderzoek naar de aard van de ziekte, de patient, de behandelwijze, etc., etc. We moeten op basis van feiten en onderzoek praten.
  Overigens is het instituut van dhr. gelt Dekekr nu de begunstigde van het besluit van minister Hakim.

 12. Al lange tijd een idee van Jacob Geldt Dekker. Je weet wel die “persona non grata” van een paar jaar geleden.

 13. of waarom krijgen er dan zoveel complicaties tijdens een simpele ingreep met regelmatig de dood als gevolg?

 14. Als de medische zorg op Curaçao echt zo goed is, waarom worden er dan zoveel patienten voor operaties door verwezen naar Columbia en Nederland????

 15. De medische zorg is goed. Er altijd ruimte voor verbeteringen, waaronder de efficientie. er moet meer nadruk komen op preventie, minder op de specialistische en ziekenhuiszorg. Ook dat maakt de zorg goedkoper.

 16. De medische zorg op Curacao is zeer slecht. Dus waar hebben we het nu weer over.

 17. Wat ook interessant is, is voor wie deze nieuwe regeling geldt en wie er van gaan proiteren: toeristen. Wij niet.

 18. De regering van Curaçao heeft ons land gepositioneerd als een ideale logistieke bestemming op het gebied van medische en gezondheidstoerisme”, aldus minister Hakim.
  Zijn dat bijna niet exact dezelfde woorden die hij gebruikte bij zijn introductie van het GOL-plan ? En zie wat daarvan terecht is gekomen.