• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een elfjarige jongen is gistermiddag gevallen van de trap van Fort Beekenburg bij Caracasbaai. De politie kreeg rond 16.37 uur een melding dat er iemand was gevallen bij de baai. Het bleek te gaan om een jongen die mee was met een padvinders-excursie naar het historische fort.

Volgens de politie is de jonge padvinder gevallen op de steile trappen en brak daarbij zijn linker onderbeen en liep enkele hoofdwonden en schaafwonden op. De jongen is naar het Sehos gebracht voor medische behandeling.

5 reacties op “Jongen (11) valt bij Fort Beekenburg”

 1. Van elke trap waar dan ook kan iemand vallen door een misstap, dus dat ligt niet specifiek hieraan. Maar leuningen zouden hier niet verkeerd zijn. In ieder geval beterschap aan deze jongen.

 2. @Catherine, ben je ook helemaal naar boven geweest? Je moet dan toch echt een roestig klein trappetje op klimmen..

  Wat betreft die andere (stenen) trappen; wat restaurerend onderhoud kan geen kwaad. Misschien zelfs leuningen, of zou dat te veel gevraagd(/overdreven) zijn?

 3. De touwen (als trapleuning) zijn weg, als het dan om de eerste trap omhoog gaat. Hier moet je niet je evenwicht verliezen.

 4. Robin,

  Voor jouw informatie, Ik was er zelf van het weekend, en de trappen naar het fort zijn van beton en steen, en in het fort is de trap van hout, en dus niet roestig.

 5. Dat zat er aan te komen natuurlijk. Allemaal hartstikke mooi, zo’n oud fort in z’n huidige staat laten. Maar het roestige trappetje staat al jaren op instorten.

  Deze jongen verstapte zich misschien, een volgende zakt dwars door dat trappetje heen.

  Zo speciaal is dat trappetje toch niet? Misschien eens vervangen voor een nieuw (roestig?) exemplaar.