• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Veel sportvelden op Curaçao kampen met geldproblemen wat betreft de elektriciteitsrekening. Premier Gerrit Schotte heeft daarom Aqualectra gevraagd alle sportvelden gratis te voorzien van verlichting. “We willen hiermee het signaal geven dat deze regering het belangrijk vindt dat deze faciliteiten er zijn.”

“Met deze actie voldoet Aqualectra aan haar sociale verplichting en komt de sportverenigingen tegemoet. Aqualectra heeft van SEDREKO al een lijst van alle sportvelden ontvangen en kan nu gaan analyseren wat er nodig is om dit mogelijk te maken.” Minister Lionel Jansen (Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport) vindt dat op deze manier sport kan worden bedreven zoals het moet. “De situatie dat er vijftig mensen aan de kant staan om te basketballen maar geen verlichting is mag niet meer voorkomen.”

Kosten
Naar de kosten van het nieuwe plan gaat Aqualectra nog kijken, maar de regering maakt zich niet heel veel zorgen. “Het is simpel: of we innen na een jaar dividend bij Aqualectra of we investeren het begin van het jaar in een sector die behoefte heeft aan deze aansporing”, vertelt Schotte. “Wij kiezen ervoor om niet te wachten tot de uitkering van dividend, maar om dit vooraf al uit te geven aan elektriciteit voor de sportvelden.”

Plicht
“We hebben geanalyseerd wie dit circuit subsidieert en het is de overheid die betaalt. Daarom kies ik ervoor om de vicieuze cirkel te doorbreken. Ik zorg liever voor financiering van elektriciteit voor de sportvelden zodat dat het beoefenen van sport in Curaçao gegarandeerd is. Natuurlijk zal het een inkomstenderving voor Aqualectra inhouden, maar het is onze plicht als regering en ook voor Aqualectra als overheidsbedrijf om de sociaal economische ontwikkeling te garanderen”, aldus premier Schotte.

3 reacties op “Mogelijk gratis licht voor sportvelden”

 1. Waar slaat het op om je sportoutfit dan ook vergoed te willen krijgen (buriku). Waar slaat die vergelijking nou op? Elk kleine beetje helpt toch? Maar ik hoop inderdaad dat Aqualectra dan niet heel kinderachtig de bevolking laat meebetalen hieraan door gewoon weer even fijn de tarieven op te schroeven met een of andere stomme smoes. Zo zijn ze dan weer wel. Dus eigenlijk moet dit niet door de regering worden beslist, maar door de bevolking met de vraag of ze die rekening willen betalen.

 2. wat een perfect idee……
  nu kan de airco dag en nacht aan blijven staan.
  kan je ook in het magazijn wat mooie “plantjes” laten groeien.
  100 % zeker dat de energieprijzen weer omhoog gaan.
  fantastisch idee dit.
  hoe dom kan je zijn? en nog steeds in de regering zitten ?

 3. Ik heb een andere sport waarbij heel veel water nodig is, wordt de zwembad rekening nu ook kwijtgescholden? en gaan we dat merken in de entree prijs? wat te denken van de aanschaf van mijnbaseball uitrusting, en voor mijn voetbal vereniging wil ik kunstgras op de inwoners hun kosten, lijkt me redelijk want verlichting hebben we daar niet. Alvast bedankt aan al degenen die hier via hun energie rekening aan gaan meebetalen.