• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO -Tijdens het politieonderzoek op de plaats delict waar de 25-jarige Jurien Jones werd doodgeschoten, moest de politie ingrijpen. De familie van het slachtoffer was bezig met het identificeren van het slachtoffer, toen een 42-jarige fotograaf  onrust veroorzaakte.
De fotograaf besloot het afzetlint omhoog te doen, eronder door te gaan en foto’s te maken van de auto en het slachtoffer. De politie gaf hem verschillende malen te kennen dat hij de plek moest verlaten. Toen hij stug door bleef gaan, is hij door de politie gearresteerd wegens obstructie van het werk van de politie.

5 reacties op “Fotograaf veroorzaakt onrust”

 1. Is onze Ramsey Soemantra de 42 jarige kiekjesmaker?
  We zullen hem zo toch niet een tijdje kwijtraken?

 2. Ben er ook zeker dat de foto journalistiek een stuk beter kan. Simpel gezegd een foto spreekt een tekst niet. Tekst is een aanvulling op de foto niet anders om ten zij de tekst eerder is of beter past (redactie keuze). Op curacao ZIJN ERG GEEN Fotojournalisten die proberen de beste of de op een na beste foto te krijgen. En dat lukt vaak niet op Curacao (mijn mening).

  Een inside ding, een fotograaf stuurt nooit een (1) foto in, altijd meerdere waardoor de redactie een keuze maakt welke foto het beste bij HUN verhaal OF het persbericht van de overheid past.

  Wel denk ik dat een knipsel krant als versgeperst iets beter de journalistiek op kan zoeken dan i.p.v het pers bericht of de kranten kop af te wachten. (weer een persoonlijke mening).
  Dat heet dan weer een onderzoeks journalist welke de feiten of achtergronden achter na gaan.

  Rgrds John (een fotojournalist on Curacao)

 3. En maar zeuren over Nederland als een zich dichter noemende Curacaoenaar, zich niet aan de bevelen van de politie houdt?????

  Ga je schamen, ook deze man werd geboeid afgevoerd. Ik heb Osepa nog niets horen schreeuwen over discriminatie. Waar bllijven de reacties????

 4. Hans,

  Hoewel het waarschijnlijk om een criminele afrekening ging, vind ik je opmerking kort door de bocht en ongenuanceerd. Uit het bericht maak ik op dat de fotograaf foto’s nam terwijl de nabestaanden het stoffelijk overschot aan het identificieren waren. Dit gedrag is beneden alle peil en het is terecht dat de journalist is gearresteerd. Ik zou het toejuichen als deze journalist door zijn werkgever ook nog eens voor een week geschorst zou worden wegens wangedrag.

 5. Alhoewel ik vind dat fotografen heel vaak tekortschieten in het respecteren van slachtoffer en nabestaanden bij dodelijke ongevallen heb ik daar hier minder moeite mee. Dit ging tenslotte om een criminele afrekening waarbij daders en slachtoffer betrokken waren die zelf ook geen enkele wet of regel respecteerden.
  Verder toch ook een complimentje aan de ochtendbladen die morgen alle gebeurtenissen van vandaag toch altijd weer met uitleg en gedetailleerde foto’s weten te brengen. Deze journalistiek wordt op Curacao toch wat ondergewaardeerd.