• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Over de hele wereld komen steeds extremere weersomstandigheden voor. Het gaat dan om zeer hoge, maar ook uiterst lage temperaturen. Het is bijna zeker dat deze trend zich de komende jaren blijft voortzetten en verband houdt met de toename van broeikastgassen.

Dat meldde het internationale klimaatpanel IPCC vandaag in een rapport dat werd vrijgegeven na een conferentie in de Ugandese hoofdstad Kampala. “Op ons eiland hebben we ook te maken gehad met extreem weer, kijk maar naar vorig jaar toen de orkaan Tomàs voorbij raasde”, vertelt Fred Capello van de Meteorologische Dienst Curaçao.

Geneve
“Ook dit jaar hebben we  hevigere regenbuien gehad, nu is het in november wel normaal dat het meer regent, maar we moeten het zeker in de gaten blijven houden. Het zet je toch aan het denken, is het toeval of het effect van broeikasgassen in de atmosfeer?”, aldus Capello. De directeur Albert Martis van de Meteorologische Dienst Curaçao gaat deze week naar Geneve om congressen bij te wonen over klimaatveranderingen.

1 reactie op “Extremere weersomstandigheden”

 1. Alweer een onnodige dienstreis op kosten van de belastingbetaler!!
  -Ten eerste : je hebt toch geen enkele invloed met het eiland Curacao op het klimaat.
  -Ten tweede : Nederland houdt dit voor Curacao heus wel angstvallig in de gaten,want als het eventueel mis mocht gaan , wordt de rekening toch gepresenteerd aan Nederland.
  – Ten derde: Schotte met zijn secondanten doen toch niets aan enige preventie, om eventuele schade veroorzaakt door veranderingen van het klimaat op Curacao efficient aan te pakken !!!
  Want preventie kost geld, en dat heeft deze boevenclub er niet voor over,ze gaan daarvoor liever met z,n allen op onzin-dienstreizen zoals naar Geneve.!!

  Stel je voor…. dat elke stad of dorp in Nederland een afgevaardige zou sturen voor zo,n congres ??
  Dan was Nederland binnen 10 jaar ook Failliet ,net zoals Curacao dat nu al geruime tijdis !!

  En dan toch het gore lef te hebben, om net te doen of je neus bloedt.