• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie en brandweer hebben het Bestuurscollege (BC) geadviseerd om de route door de Breedestraat te vermijden tijdens kindercarnaval. Dit advies is in de wind geslagen. Activist Yves Cooper vindt het niet kunnen en heeft woensdag 17 februari een klacht ingediend bij de Ombudsman tegen het BC.

De overheid heeft zes weken de tijd om te reageren op de aanklacht  van de Ombudsman. Gedurende deze zes weken blijft de Ombudsman niet stilzitten. “Ze treft alvast een aantal voorbereidingen zodat ze uiteindelijk een beter oordeel kan vellen”, vertelt Yves Cooper.

Hoorzitting
De Ombudsman heeft Cooper ervoor gewaarschuwd dat het nog een aantal maanden kan duren voordat de overheid meewerkt. “Als de overheid na zes maanden nog niet heeft gereageerd vindt er een hoorzitting plaats. Ik hoop dat het niet zover komt, anders kan de Ombudsman niemand terechtwijzen, aangezien de verkiezingen dan zijn geweest en er geen BC meer is, maar een regering”, laat de activist weten.

Publiciteit genereren
Yves Cooper vertelt verder dat hij, als de zes weken zijn verstreken, elke dag op zijn forum een bericht gaat plaatsen over de aanklacht. “Zo wil ik meer publiciteit genereren en probeer ik ze op hun huid te zitten”, aldus Cooper. De Ombudsman gaat onderzoeken of het BC juist heeft gehandeld en in hoeverre de adviezen van de politie en brandweer als concreet werden beschouwd.

www.versgeperst.com