• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn en de Raffinaderij Isla, Associatie van Aannemers en ICC Caribbean zijn gezamenlijk begonnen met een training voor een groep van 23 mensen. Dit project heeft als doel om voor onze eigen mensen werk te creëeren.

De training voor een groep van 23 mensen is vorige maand begonnen. Uiteindelijk is er voor gekozen om na nog een selectieronde, een tweede groep te vormen van 39 mensen. De twee groepen worden opgeleid tot flensmonteur zodat zij aan het werk kunnen bij de raffinaderij.

Meer faciliteiten
De Isla is bezig om meer trainingsfaciliteiten te creëeren omdat verwacht wordt dat ongeveer 125 mensen de komende periode opgeleid zullen worden in de industriële sector. Minister Hensley Koeimans zei woensdag na ondertekening van het contract met de individuele cursisten in Rust en Burgh, dat hij erg blij is dat een tweede groep cursisten op 21 november kan starten met hun opleiding. “Ik ben er van overtuigd dat de tweede groep hetzelfde spoor zal volgen als de eerste groep die uiterste inspanning, toewijding en discipline laat zien.”

2 reacties op “Opleiding Isla gestart”

  1. Heeft iemand zicht op het aantal buitenlanders dat op de Isla werkt?

  2. Een carrière bij de Isla ? Nou dan kunnen al die prachtige plannen voor het raffinaarderij terrein wel definitief in de ijskast, want “de hoop” dat de raffinaarderij na 2019 gesloten zal worden wordt hiermede voorgoed de grond ingeboord (misschien komt Fuvareko dan toch nog olie tegen en haalt Schotte zijn gelijk).