• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De man die vrijdag op het Witte Huis in Washington zou hebben geschoten is de 21-jarige Oscar Ortega Hernandez. Ortega Hernandez is aangeklaagd voor poging tot moord op president Barack Obama of één van zijn medewerkers. De schutter riskeert een levenslange gevangenisstraf.

Dat maakte de openbaar aanklager vandaag bekend tijdens de eerste voorgeleiding van de verdachte. Ortega Hernandez zou de kogels hebben afgevuurd van 650 tot 750 meter van het Witte Huis blijkt uit onderzoek van de geheime dienst.

Op de vlucht
De afgevuurde kogel werd tegenhouden door een kogelvrije ruit en raakte een andere gevel. Na de beschieting sloeg de 21-jarige schutter op de vlucht. In een verlaten auto die in de omgeving van het Witte huis werd aangetroffen zijn een halfautomatisch geweer, vizier, munitie en gebruikte kogelhulzen gevonden.

Antichrist en duivel
Gisteren is Ortega Hernandez in Pennsylvania opgepakt. Kennissen van Ortega Hernandez hebben tegenover justitie verklaard dat hij de president aanzag voor de antichrist en de duivel. President Obama en zijn vrouw Michelle Obama waren tijdens de beschieting niet aanwezig in het Witte Huis.

© ANP, alle rechten voorbehouden

1 reactie op “Schutter Witte Huis riskeert levenslang”

  1. Er zullen wel meer zijn als deze Ortega. Ze hebben in elk geval ervaring daar in de VS met het omleggen van hun presidenten.