• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Italië heeft sinds vandaag een nieuwe regering die bestaat uit technocraten. Een grote voorwaarde van oud-premier Silvio Berlusconi om af te treden, was dat de nieuwe regering het bezuinigingpakket dat is opgesteld voor Italië, aannam.

Premier ‘Super’ Mario Monti heeft aangekondigd dat de Italianen ‘offers’ moeten brengen, maar geen ‘bloed en tranen’ hoeven te vrezen. Monti wil het komende anderhalf jaar een reeks impopulaire bezuinigen en hervormingen doorvoeren om de schuldenpost van 1,9 biljoen terug te dringen. Daarnaast wil de premier het vertrouwen van de financiële markten en de Europese Unie terugwinnen.

Grote druk
Monti heeft zondag de opdracht gekregen om een regering te vormen. Een dag eerder had premier Silvio Berlusconi ontslag genomen. Onder grote druk van de financiële markten slaagde Monti er daarna in om in drie dagen een kabinet te vormen. De econoom en voormalige eurocommissaris Monti wil zijn ministersploeg tot 2013 leiden. In de lente van dat jaar vinden de volgende parlementsverkiezingen plaats in het Zuid-Europese land.

© ANP, alle rechten voorbehouden

2 reacties op “Nieuwe regering voor Italië”

  1. Nu nog op Curacao….maar ik ben bang dat we het voorlopig nog met ,,SUPER…Schotte,,moeten stellen!!
    Geflankeerd door zijn criminele secondanten.

  2. Een regering vol met slimme mensen. Wat een vernieuwend concept!