• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Bonairiaanse autoriteiten gaan er alles aan doen om de golf van gewapende overvallen op het eiland te stoppen. Dat heeft gezaghebber Lydia Emerencia vandaag bekendgemaakt, zo meldt Hln.be. Het relatief rustige eiland wordt de laatste tijd vaker opgeschrikt door overvallen op winkels en bewoners.

Daarbij zijn enkele gewond gevallen. De daders maakten tijdens de overvallen vaak gebruik van steek- of vuurwapens. Het feit dat de overvallen met geweld gepaard gaan en dat er in korte tijd een golf was, heeft voor onrust gezorgd, zegt Emerencia. “De bevolking is terecht bezorgd en de politie zal alles doen om de daders te pakken en de rust terug te laten keren.”

Economie verslechterd
Oppositiepartij PDB trok onlangs aan de alarmbel en vroeg een vergadering van de Eilandsraad aan over de criminaliteit op het eiland. Volgens PDB-leider Robby Beukenboom is de economische situatie flink verslechterd sinds Bonaire op 10 oktober 2010 een bijzondere gemeente van Nederland werd. Dat kan volgens hem een oorzaak zijn van de toegenomen criminaliteit. Hij roept op om behalve de daders op te sporen ook maatregelen te nemen om economische groei te stimuleren.

4 reacties op “Onrust Bonaire door golf gewapende overvallen”

 1. Jammer weer dat men het boevenpad op moet met als excuus dat het leven op het eiland zo duur is.
  Typisch dat het op de Caribische manier geld moet worden verdiend zonder enig respect voor andermans lichamelijke en geestelijke integriteit. Er zijn ook wel andere manieren om te “overleven”. Met de Caribische manier doel ik op de vele gewelddadige delicten verspreid over heel het Caribisch gebied.

  Overal lees ik dat er onvrede is na 10-10-10 wat betreft de economische situatie. Ik geef toe dat het niet mogelijk is om Nederlandse regelgeving toe te passen in het Caribisch gebied maar ik geloof wel dat over 10 jaar Bonaire er heel goed voor zal staan tenopzichte van haar ex-antiliaanse zuster eilanden. Tot die tijd zal iedereen, Nederlanders en Bonairianen er samen alles aan moeten doen om een gezond en veilig milieu te creeeren! Met wederzijds respect voor elkaar taal en cultuur.

  De mensen die er voor kiezen om middels crimineel gedrag aan geld te komen mogen wij mij betreft hard gestraft worden (werkkampen in Sibirië, lekker koud en heel veel ruimte om dit tuig op te bergen)

 2. Waarom de dollar dan en niet de euro (zoals in de franse gebieden) snap zowiezo niet waarom een dollar.. dit doen ze overal en overal is de bevolking er de dupe van!

 3. ik bedoelde euro teken ik schreef taken.

 4. Bonaire met amper 16.000 mensen zo onveilig geworden toegenomen criminaliteit heb te maken dat alles 3x duurder is geworden door die neuwe munteenheid DOLLAR !!! dat truckje hebben ze in Nederland ook gedaan maar hier heet dat EURO van de gulden taken hebben ze euro taken voor gezet waardoor alles bijna 3x zo duur is geworden.