• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt Rudy Willems zijn mening over dichter Quincy Gario.

 

Deze dichter moet pas in Nederland zijn of moet naïef zijn te geloven in zoethoudertjes als ‘democratie, grondrechten van de mens en vrijheid’. Zijn imaginatievorming als dichter had hem te ver verwijderd van de realiteit. Politiemensen zijn getraind, kennen geen democratie, vrijheden en grondrechten, dan wanneer ze moeten staken om meer geld, voor de rest zijn zij gedrild, niet om eigen mensen kennis te laten maken met zij kunnen, maar om etnische groepen neer te maaien. En dit had Quincy Gario behoren te weten. Een leuze moet je ophangen aan een boom of lantaarnpaal en hard weglopen. Op T-shirt een leuze en dan blijven staan? Is zelfmoord! Hij mag blij zijn dat hij leeft. Etnische groepen zijn goed als proefkonijn op alle gronden ook in de geneeskunde. Voor slechte of zwakke studenten worden de etnische als proefkonijnen geselecteerd.

Laat dit politieoptreden een les zijn voor brave goedgelovige Curaçaoënaars: democratie, vrijheid en grondrechten zijn voor anderen dan jullie! Wees voorzichtig, ze loeren continu op je en overal en wanneer ze je hebben ga je eraan; een totale vernedering zonder pardon, omdat je niet één van hen bent. Indien men dit betwijfelt, wees naïef en neem dan een proef!

12 reacties op “Ingezonden: Realiteit en dichterlijke imaginatie”

 1. filmpje dit jaar zomer van Quinsy gemaakt

  http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=181836221906250&id=627377087&notif_t=share_comment

 2. Zeer geachte In en Inverdrietig,

  Het gaat om zwarte Piet, waarbij gekleurde mensen zich gechoqueerd voelen, dat is de issue! Het is niet alleen in en inverdrietig met het discussie vermogen van de Curaçaoënaar, maar kenmerkend is, de onbeheerstheid en toegeven aan de viswijf mentaliteit van direct persoonlijk worden en dan uitschelden ipv redelijk van gedachte wisselen.Er is gewoonweg géén intelligentie, maar een onbewuste viswijs instinct dat vanzelf spontaan naar boven komt. Discussiëren kost inspanning, voor het uitten van persoonlijke suggestieve beledigingen en banaliteiten niet.
  Over geheel de linie op dit forum ziet men deze banale mentaliteit het hoofd opsteken. Kennelijk ze weten en kunnen niet beter beter en ze willen onafhankelijk zijn! Men doet goed van dit forum te verdwijnen, eerst leren zakelijk bij de issue blijven discussiëren en debatteren en dan pas terugkomen. Het is een schande niet kunnen denken maar wel
  suggestieve verdachtmakingen verkopen!.

 3. Wat een vreselijke ontwikkeling, het internet geeft aan het grootste warhoofd, de grootste intrige denker en de aller allernaarste mensen een podium. Laptops voor psychiatrische patienten daar kan volgens mij wel op bezuinigd worden.

 4. Geachte Jeroen,
  Het gaat om zwarte Piet, die gekleurde mensen, gelijk of ongelijk, storend en irritant vinden, binnen de leefbaarheid van de samenleving. Dan komt U over mijn persoon en Caprileskliniek en medicijnen innemen!.U lijkt zelf op een zwarte Piet! Overigens dit grapje, bij gebrek aan creativiteit en kennis, had U meermalen herhaald kennelijk zonder succes. Wie kan lachen met zoiets?
  Mocht ik zwaar in de war zijn en medicijnen moet innemen, vindt U het dan gepast om met zoiets te spotten? U laat U kennen miserabele ventje, Ga elementaire fatsoen leren en probeer dan pas terug te komen. U past absoluut niet op dit forum, dit is geen tekortkoming, maar een rotte vis mentaliteit! Kijk naar U eigen en naar uw familie en besef dan hoe laag aan de grond U zit!

  TB/
  Moet men dan misschien in uw wereld kruipen TB?

 5. R.Willems, op 15-11-2011 om 18:49 schreef:

  Gaat het nu om kinderenfeest, tradities, leute, discriminatie, belediging…of een gemeenschap zonder of met conflicten en respectloosheid onder elkaar binnen een beschaafde samenleving.
  Indien iemand of meerdere groepen zich hemels voelen door keiharde muziek, terwijl anderen last ervan ondervinden, dan zal naar wegen moeten gezocht worden om beide partijen binnen de gemeenschap tevreden te stellen.
  Ideaal zal binnen de gemeenschap zijn, wanneer iedereen in de samenleving zich goed op zijn gemak voelt, zonder iritatie van een ander te moeten verdragen.
  Sinds 1393 bestaat in Gerrardsbergen een krakelingen feest waarbij levende visjes in water gedronken worden. Naar men zegt kwam er protest van de dierenbescherming, waarbij massaal nuttigen van levend visjes beperkt werd tot de ceremoniëlen en broodjes werden naar de massa geworpen, waar één van de broodjes voorzien is van een goudstuk!
  Het zonder meer stellen van een traditioneel kinderfeest, lijkt té licht te wegen, m.b.t. die mensen die zich gechoqueerd voelen!
  Mij lijkt het, dat het in principe niet hoeft te gaan om een eeuwen oude kinderfeest uit traditie zowel voor groten en kleinen, maar om een leefbare samenleving, waarin een ieder
  zich evenveel gelukkig en blij voelt met een minimum aan conflicten.
  Nu om bij zulk een maatschappelijke kortsluiting, i.p.v. om naar wegen te zoeken voor een oplossing door beide partijen bij elkaar te brengen, past men zonder meer geweld toe.
  Dan moet dit gezien worden als onderwerping door machtsmisbruik. De fout zit in die machtsopvatting: Men heeft de macht…..maar niet het recht t.a.v. een minderheid…nooit
  nooit, jamais………omdat dit de meeste elementaire beginsel van democratie is jegens alle minderheden!

 6. Zo durft toch niemand meer naar Nederland, snap je nou waarom al die asielzoekers naar Nederland blijven komen? De Verenigde Naties moet de stakkers beter voorlichten. Mijnheer Willems kan daar wellicht bij helpen? KLM zal op de vlucht naar Amsterdam wel veel lege stoelen krijgen, en de beursalen zullen zich wel twee keer bedenken voordat ze Nederland als studieland kiezen. Eigenlijk is de heer Willems de enige die ervoor kan zorgen dat het talent zo in Curacao blijft… Wilders zal hem dankbaar zijn. Zo is toch iedereen weer blij…

 7. ik verheug me nu al op het weekend want dan wordt er weer over sinterklaas en zijn pieten geschrijft !

 8. Altijd prettig om de vrijheid van meningsuiting aan het werk te zien. Dat kan namelijk de enige reden zijn waarom dit onsamenhangende verhaal wordt gepubliceerd. Overigen wel helemaal in de stijl van meneer Willems’ oudere stukken.

  Het is goed te zien dat politiemensen worden gedrild om etnische groepen neer te maaien. Behoren wij niet allemaal tot in ieder geval 1 etnische groep. Ik was me niet bewust van een stammenstrijd binnen de politie in Nederland, maar kan me vergissen. Ik zal mijn vrienden bij de politie (van verschillende etnische groepen) eens vragen.

  Een T-shirt met een leuze er op is zelfs een vorm van zelfmoord. Ik ben bang dat ik dan veel T-shirts uit het verleden weg moet gooien.

  Ik ga me niet mengen in de discussie over het politieoptreden in Nederland en al helemaal niet in de discussie van de mening van mensen, maar vind wel dat er enige redactie plaats mag vinden op de kwaliteit van betogen op deze website. Onderbouw je standpunten met feiten meneer Willems, dan kan de discussie worden gevoerd,

 9. @ willems , wel een beetje erg dat hij alle politie agenten eigenlijk slecht noemt

 10. laat hem zaterdag op het brioplein komen zodat hij hier zijn boodschap kan tonen.

 11. “De politie is er alleen om etnische minderheden neer te maaien”
  “: democratie, vrijheid en grondrechten zijn voor anderen dan jullie! ”

  Mr Rudy Willems mag mooi samen met Mr Gario een groepje gaan vormen want ze leven beiden in hun eigen wereld……..

 12. Kan iemand de Capriles kliniek bellen en zeggen dar Rudy Willems zijn medicijnen moet innemen? Deze man is echt zwaar in de war…