• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Marineschip Hare Majesteit de Pelikaan heeft maandag twee schipbreukelingen gered op ongeveer 100 mijl ten westen van het eiland Martinique. De man en vrouw uit St. Vincent dobberden zeven dagen zonder voedsel op zee en hielden zichzelf in leven door opgevangen regenwater te drinken.

De twee vertrokken vorige week vanuit St. Vincent naar het eiland Union Island. Onderweg viel de motor uit en ze waren niet in staat om reddingsinstanties in te schakelen. Verschillende schepen vaarden aan hun voorbij, maar de officier van de wacht van de Pelikaan hoorde het tweetal om hulp roepen.

Opgevangen
De Pelikaan, met aan boord de marinierscompagnie uit Aruba, was op dat moment onderweg naar Martinique voor een gezamenlijke oefening met de Franse marine. De man en vrouw zijn maandagnacht aan boord van het schip opgevangen en onderzocht door de medische dienst. Gezien de omstandigheden gaat het redelijk met de twee. Zij varen vandaag met een lokale vissersboot naar St. Vincent.

1 reactie op “Pelikaan redt schipbreukelingen”

 1. Grote klasse Koninklijke Marine, weinig complimenten vanuit de (regering ) verantwoordelijke boevenbende van Curacao.!!
  Hulde voor deze Marinemensen!!!!!
  Helaas zijn jullie geen dichter des eilands, die tegen,, ZWARTE PIET,, demonstreert.!!
  Daar heeft deze hypocriete (regering) boevenbende wel oren naar om in de lucht te komen.