• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De komst van Air Berlin naar Curaçao is sinds gisteren een feit. Op Hato zijn gisteravond de eerste reizigers vanuit Düsseldorf gearriveerd. De passagiers werden feestelijk ontvangen door Premier Gerrit Schotte en minister Nasser el Hakim van Economische zaken.

Op de luchthaven van Düsseldorf gaf onder andere Gevolmachtigde minister Sheldrey Osepa het officiële startsein voor de eerste vlucht van Düsseldorf naar Curaçao.

Foto’s: Ramsey Soemanta

19 reacties op “Eerste passagiers uit Düsseldorf aangekomen”

 1. MIjn advies is kennelijk bijzonder goed opgevolgd. Kijkend naar de foto’s en alle andere festiviteiten die er zijn gedaan.
  Toppie. En wij gaan ook een beetje duits leren. En zo komt sprinter door de winter.

 2. @Mike; goed opgemerkt. Ik spreek en lees vloeiend Duits en schrijf het ook nog, maar deze brij die Abraham Mossel schrijft liet mij pardoes van mijn stoel donderen. @Abraham je bent me de omgevallen Polar schuldig.

  @Kusuari; Goed opgemerkt.
  @Ad latjes (met vele namen en gezichten) in 1 dag retour? Kijk dat noemen ze de Deutse Grundlichheit. Wees toch een positief man.

 3. @ Ad Latjes,

  Per dag nu al met meerdere namen per dag op deze website?

  Maar volgens jouw bericht hebben ze in 1 dag al heel veel gedaan om tot die conclusie te komen. Wat een ondernemers die Duitsers zeg.. petje af!

 4. Lieber Thomas,
  Ihr Deutsch ist bedenklich schlecht und sollte ihnen zu denken geben, ob ihre Schulzeit wirklich so förderlich für Sie war, wie Sie möglicherweise denken.

  Mit Freundlichen Grüßen

 5. Vanochtend werd ik verrast met een mailtje van een vriend van mij uit Duitsland ik geloofse eerts zijn mail niet maar toen hij mij de envelop scande zag ik dat hij inderdaad de waarheid spraak.Hier toen ik u zijn E-mail aan mij aan u en trek zelf uw conclusie!. ps deze brief is gericht aan het Curaçaose volk ik plaats hem alleen maar voor hem om dat hij en al die andere Duitser ons zeer dank baar is voor drzr bezonder vakantie.

  Liebe Abraham das E-mail.

  Liebe Leute von Curaçao,Hato Flughafen,beider ankunft erhielt ich von der Regierung vqn Curaçao,die Sehr angenehen auf der Duane Kontrolle war,nachdein wir meine frau hatte und ich sind in unsereren nackt,ging unter dem hotel und als wir in Unser Zimmer,Sahen wir eine invelop wann haben wir warrenwir sehn an der Euro 2999,00 invelop überrascht enthalten den Füllstoff war die Zeit,die Sie bleiben in Curaçao verbringen,wenn es Geld an HandDhe wie Herr Hakim oder Shuss nach link Keine weitern Fragen,und wir Hakim,Shuss zu schätzen wissen,wenn nicht bereits mit der Euro netto und ist auf die Personen ergeben bereits eruwähnt haben wir unsere Mitreisender,ob sie hatte eine envelop,und ja jeder,den sie invelop hatte.Dafür danken wir dem Steuerzahler in Curaçao Für diese spezielle und Kostengünstige vakanyie,werden wir definitiv wieder in der gleichen condiets naTülich.
  Mit dank ThOmas

 6. Skinhead Osepa heeft ook weer een leuk uitje gehad zie ik, na zijn literaire beschouwingen met zijn ‘Sint had al dagen lopen denken, wat hij aan Zwarte Piet zou schenken’ dichter.

 7. Is het soms een schande om meer talen te kunnen spreken? Ik beschouw het als een verrijking.
  Tolken verdienen hun brood hiermee.

 8. Naar verluid hebben de eerste passagiers zich de dag na aankomst al weer op het vliegveld gemeld voor de terugvlucht van volgende week, geschrokken als ze zijn van onvriendelijk en kortaf douanepersoneel, onbeleefde taxi chauffeurs in vuile taxis, chollers die hen lastig vallen, ongeinteresseerde winkelbediendes die meer aandacht hebben voor hun Blackberries dan voor hun klanten, door rood racende wegmisbruikers, serveersters die geen woord buiten Bandabou verstaan en rommel op straat.

 9. @”Ook een Nederlands paspoort” praat geen onzin. Het koninkrijk heeft al een ambassadeur in duitsland. Leer eerst het statuut voordat je krankzinnigheid uitkraamt.

  @Curakid. Zolang ze engels spreken zou het voldoende moeten zijn. De duitse markt is gigantisch. Als we daar een klein beetje mee van kunnen pakken dan denk ik niet dat we economisch gezien daar tegen moeten zijn.

 10. Nou de Amigoe is completer in haar berichtgeving. 200 stoelen bezet, dus dat is mooi. Dat de terugvlucht leeg is dat was logisch, want die mensen boeken een retourvanuit Dusseldorf en hebben nu pas de heenreis gehad. Er zijn nog maar weinig mensen die een retour vanuit Curacao boeken. Ik vind het ook wat beperkt dat het alleen op dinsdag kan, dan is het zakelijk bijna niet interesssant. Dit kan echt alleen maar leuk zijn voor toeristen.

 11. zijn ze niet verstandig genoeg om engels te kunnen spreken? waarom moeten wij een nieuwe taal gaan spreken omdat er nu een duitse airline naar curacao vliegt? moeten we straks ook chinees gaan leren als bv air china begint te vliegen? kom op.

 12. Speech van Gerrit Schotte:
  Liebe deutsche Touristen, herzlich willkommen auf unserer schönen Insel. Wir wünschen Ihnen einen schönen Urlaub. Wenn sie dich Makamba nennen, bedeutet es, “tolle weiße Touristen. ‘Konjo bo mama’ bedeutet ‘Kom doch mal bei Mutter’, Alles andere dass man sagt ist nur poitief gemeint. Wir sind die meisten zivilisierten Bevölkerung der Welt.
  Despues…
  Hakim, do you think they believe me? Gerrit, don’t all the people in Curacao believe what you say. Si Hakim, bo tin rason.

 13. Ik hoop dat ze Papiaments of Nederlands spreken. 🙂

 14. De heenvlucht van airberlin zit vol, Bijna een kwart van de passagiers komt uit Nederland, de rest van het toestel is gevuld met Duitsers (70 procent) en Oostenrijkers. De terugvlucht is echter vrijwel leeg: slechts 50 van de 303 beschikbare stoelen zijn bezet.

  Voor deze keer is dat geen probleem, omdat 220 passagiers van Arkefly met hun Boeing 767 zijn gestrand op Hato en met het Duitse toestel teruggevlogen worden. Curaçao subsidieert de stoelen van airberlin en staat ook voor 2,5 miljoen gulden garant als de bezettingsgraad – wat al op de eerste terugvlucht dreigde – onder de maat is.

  Van: RNW.NL

 15. En onze Ramsey is dan nog 1 van de 34…………

 16. 34 passagiers in plane met capaciteit van ……?
  Tel uit je winst (uh verlies dus!).
  Hoop van harte dat dit oooooit succes wordt maar ben bang dat hier veeeeeeeeeeeeeel geld in gaat uit belastingcenten!

 17. Zo snel mogelijk een ambassadeur in Duitsland benoemen. Vriendjes genoeg die graag zo’n baantje willen. Ik was deze week in Duitsland en sprak met iemand die niet eens wist dat Curacao bestaat. Daar zullen de 34 passagiers van deze vlucht wel snel verandering in brengen.

 18. Wie is die gekleurde skinhead op de eerste foto met een steekwapen in zijn handen?

  Waar ik ook benieuwd naar ben is het aantal passagiers wat nu aan boord was.
  Waarom is dat er niet bij verteld? Komt dat getal misschien nog?

 19. ZE GERMANS