• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Colombiaanse guerrillabeweging Fuerzas Revolucionarias de Colombia (FARC) heeft Timoleón Jiménez benoemd tot leider als opvolger van Alfonso Cano, die op 4 november door Colombiaanse militairen werd gedood. Dat heeft de beweging meegedeeld in een verklaring op de website.

De leiding van de FARC benoemde Jiménez (52), ook bekend onder de naam Timochenko, unaniem een dag na de dood van Cano. Hij maakt sinds het begin van de jaren ’90 deel uit van het zeven leden tellende leidinggevende orgaan van de guerrillabeweging.  De nieuwe leider zou actief zijn in een provincie die grenst aan Venezuela.

Drugshandel
De van oorsprong marxistische Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC) werden in de jaren ’60 opgericht. De groep vocht aanvankelijk voor een socialistische staat, maar de laatste jaren kwam het accent steeds meer op criminele activiteiten, zoals drugshandel, te liggen. Sinds het leger in 2002 met steun van de Verenigde Staten een offensief tegen de beweging begon, is de kracht van de FARC sterk afgenomen.

© ANP, alle rechten voorbehouden

3 reacties op “FARC heeft nieuwe leider”

 1. President Santos heeft gedreigd dat de nieuwe leider Tomochenko hetzelfde lot wacht als Alfonso Cano. Gebombardeerd worden. Gebeurt dat op Venezolaans grondgebied, dan zullen de gevolgen ernstig zijn.

  Robert Lemm

 2. Sterker nog !!!!!

  Een samenwerkings veband ????

  Pak je kans Wiels,bodybags zijn er in de aanbieding!!

 3. Naar verluid zijn Schotte, van Rijn en huisfotograaf al onderweg om hem te gaan feliciteren.