• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Jacinta Constancia (Gezondheid), heeft onlangs de nieuwe ambulancepost in Barber geopend. Bij de opening zijn toespraken gehouden door Glenn de Windt (ambulancedienst), brandweer- commandant Elvin Regina en directeur van de sector gezondheidszorg Sirving Keli.

Na de toespraken volgde een rondleiding door het gebouw om te laten zien dat de locatie volledig uitgerust en aangepast is om de beste dienstverlening te kunnen bieden. De ambulancedienstverlening wordt gecoördineerd en bestuurd door FKA (Fundashon Kuido di Ambulans).

Communicatie
De dienst is gevestigd in hetzelfde gebouw als de brandweer. Regina wees in zijn toespraak op het belang van het onderbrengen van nooddiensten in hetzelfde gebouw. Het maakt de communicatie en coördinatie op het moment van een calamiteit makkelijker. Keli legde uit dat de opening van deze nieuwe post een teken is van de verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening en van betere arbeidsomstandigheden voor het ambulancepersoneel.

CEMS
Minister Constancia gaf in haar toespraak aan dat zij aantrad als minister in een tijdperk van CEMS, juist in de periode dat er belangrijke beslissingen genomen moesten worden om het werk en salaris van het personeel te garanderen. Om die reden werd FKA opgericht. Constancia informeerde ook dat er extra ambulances zullen komen.

Rode Kruis
Deze nieuwe ambulances gaan naar het Rode Kruis zodat ook zij bij calamiteiten een goede dienstverlening kunnen geven. De minister besloot haar toespraak met het bedanken van het ambulancepersoneel voor hun toewijding en het feliciteren van de bevolking van Banda Abou met de komst van de nieuwe ambulancepost.

2 reacties op “Ambulancepost Barber geopend”

  1. Mevr doet goed werk . wij van banda abou ta jamele dankie ,,,,

  2. Weet mevr. Constantia wel waar Barber ligt op het eiland???