• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Twintig parlementsleden van de regerende partij in Thailand zeiden vandaag dat het parlement snel bijeen moet komen om over een nieuwe hoofdstad te praten. De parlementariërs willen dat de hoofdstad wordt verplaatst naar een streek die minder vatbaar is voor overstromingen.

In Thailand zijn elk jaar wel overstromingen, maar dit jaar heeft het land te maken met de zwaarste overstromingen in 50 jaar tijd. In de motie staat dat Bangkok, dat in een delta ligt, 20 centimeter per jaar wegzakt. Dat kan in combinatie met de stijgende zeespiegel Bangkok in zee doen verdwijnen.

Andere verplaatste hoofdsteden
Om verschillende redenen zijn de hoofdsteden van landen landinwaarts verplaatst. In het Centraal-Amerikaanse Belize is Belize City na de vernielingen door een orkaan in 1970 vervangen door de nieuwe hoofdstad Belmopan. In 1960 nam Brasilia de rol van hoofdstad over van Rio de Janeiro, met als doel het binnenland te ontsluiten. In 2005 werd in Myanmar de hoofdstad Yangon vervangen door Naypyidaw. Tanzania verplaatste in 1973 de hoofdstad landinwaarts naar Dodoma.

3 reacties op “‘Verplaats hoofdstad Thailand’”

 1. En dat zal in een keer alle overstromingen verhelpen.

  Of willen ze de hoofdstad verplaatsen zodat het minder ‘belangrijk’ in het nieuws komt zodra alles onder loopt? Meedere doden in een willekeurige stad in Thailand is natuurlijk minder spannend dan meerdere doden in de hoofstad van Thailand.

  Leuk feitje; wist je dat Bangkok de langste plaatsnaam ter wereld heeft? Staat officieel in het Guiness book of Records:

  Krungthepmahanakonbowornratanakosinmahintarayudyayamahadiloponoparatanarajthaniburiromudomrajniwesmahasatarnamornpimarnavatarsatitsakattiyavisanukamphrasit

  Google maar eens 🙂

 2. Verplaats het maar naar de regeringsgebouwen van Curaçao, dat doet toch niemand niets dus is er ruimte genoeg. Allemaal ambtenaren die veel geld verdienen maar niets uitspoken.

  Begin maar met de kantoren van Schotte, die is zo vaak in het buitenland dat ze hem hier bijna niet meer herkenen.

  YWN

 3. Misschien naar het midden van de Sahara verplaatsen?