• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De eerste uren na een ramp zijn cruciaal. Daarom is de training Urban Search and Rescue (USAR) van start gegaan die een rampenteam moet realiseren dat na een ramp meteen aan de slag kan in afwachting van buitenlandse hulp. De training werd vanmorgen door premier Gerrit Schotte geopend.

Medewerkers van de brandweer, politie, het Rode Kruis, VKS en andere vrijwilligers nemen deel aan de vier weken durende cursus. De training wordt gegeven door Caribbean Emergency Responders Training Academy en is een resultaat van het project Regional Risk Reduction Initiative. Dit project wordt gefinancierd met fondsen van de Europese Commissie en omvat, behalve Curaçao, ook andere Caribische eilanden. De coördinatie voor het project voor Curaçao is in handen van het Rampenburo.

9 reacties op “Een rampenteam voor Curaçao”

 1. @waargaatditeilandnaartoe.
  Fijn dat het rampenteam nu op een goede manier geïnstrueerd wordt in hun rol. Beter laat dan nooit. Stimuleert de mensen die hierbij betrokken zijn om hun werk met meer motivatieen inspiratie te blijven doen. Trouwens wordt gesubsidieerd door de europese commissie waar ook mijn belastingcenten naar toe gaan. Goede zaak. Wanneer buureilanden hulp nodig hebben kunnen zij ook meehelpen. Top

 2. De inhoud van het artikel is niet correct. Het rampenteam bestaat namelijk allang. Ze hebben nu alleen een cursus gekregen. Waarschijnlijk komt dit persbericht van onze regering en doen ze weer net alsof ze met iets nieuws zijn gekomen.

 3. Zouden ze niet in de gaten hebben dat de grootste ramp die het eiland de afgelopen 100 jaar overkomen is recht voor ze staat ?

 4. Ramoenteam heeft nu al gefaald, immers: “De eerste uren na een ramp zijn cruciaal.”. Waar was dit “rampenteam” toen deze poppenkastregering werd geinstalleerd?
  Tijd dat Nederland gewoon weer het complete bestuur van de rots overneemt en de zaken een keer echt geregeld gaan worden (zonder de lokale incompetentie, domheid en corruptie).

 5. Een zeer goed initiatief. Een goede samenwerking bij een grote calamiteit is essentieel voor het redden van levens. Taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden worden op die manier neergelegd bij degene die daar het meeste kennis van zaken en vaardigheden hiervoor in huis hebben. Toppie jongens. Ik hoop van harte dat het in praktijk nooit hoeft te worden toegepast.
  Alhoewel kijkend naar de vele bebouwing aan de zuid kust en onze grillige zee, weet ik het zo net nog niet.
  .

 6. goede zaak, altijd goed als er mensen zijn om te helpen en weten wat ze moeten doen

 7. Schotte, Constantia, Thode (inderdaad, de vader van), Osepa, van Rijn… het grootste rampenteam dat Curacao ooit gekend heeft.

 8. Curacao is momenteel één grote economisch en sociaal rampgebied!
  Oplossing simpel:
  Nieuwe regering installeren met wijze integere leden en die hele corrupte club die nu denkt het land te kunnen besturen wegwezen (allemaal terug naar hun roots cq heimat ….).

 9. Er is al een rampenteam, de huidige regering!!!! en die hebben geen eens vier weken training gehad.