• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Parlementsvoorzitter Ivas Asjes vindt dat parlementariër Magali Jacoba, afgelopen weekend onnodig de aanval op hem heeft geopend. Hierop reageerde Asjes dat deze aanval laaghartig is en dat niet hij maar juist oud-premier Emily de Jongh-Elhage haar werk als parlementariër niet voldraagt.

Volgens Asjes ontvangt De Jongh-Elhage elke maand een salaris zonder iets concreets te hebben geproduceerd voor het volk. “Emily is niet aanwezig bij alle parlementsvergaderingen en wanneer zij er is voert ze amper het woord.”

Schande
De voorzitter is niet te spreken over de handelingen van de oud-premier. “Het is een schande hoe Emily de Jongh-Elhage vanaf augustus in het parlement functioneert en het wordt steeds duidelijker dat zij geen enkele inhoud heeft om parlementair werk uit te voeren”, aldus Asjes.

Uitbuiting
Verschillende plaatselijke arbeiders die jarenlang zouden zijn uitgebuit, volgens Asjes, hebben tijdens een bezoek aan het parlement gevraagd waarom de fractievoorzitter van de PAR het woord niet heeft gevoerd tijdens de vergadering en haar solidariteit niet heeft getoond. De arbeiders zijn van mening dat de eigenaars van de bedrijven en uitzendbureau’s waar de ‘uitbuiting’ plaatsvindt, handlangers zijn van De Jongh-Elhage.

Wanhoop en frustratie
Daarnaast geeft Asjes aan dat Magali Jacobs en haar partijgenoten klaar staan om alles te geloven omtrent het rapport van commissie Rosenmöller. Asjes betreurt de wanhoop en frustratie die Jacobs en haar leider hebben en daardoor ‘vuile campagnes’ voeren om het volk te misinformeren. “Ik wil duidelijk maken dat ik mijn werk serieus neem en dat ik mijn werk naar mijn geweten zal blijven doen en conform het ordereglement van het Parlement van Curaçao”, aldus parlementsvoorzitter Asjes.

10 reacties op “Asjes opent aanval op PAR”

 1. Ik kan niet anders reageren als. Hoe draai ik de rollen om en de bevolking een vrachtwagen zilverzand in de ogen te strooien.Onze huidige regering is hier een kei in,dingen die ze zelf gezegt hebben draaien ze als een blad om ,Jasjes , Monky en Shotte zijn daar wereldkampioen in en ik hou me hart vast als daar nog een of andere overloper (zakkenvuller)bij komt dan is het hele maffia zooitje bij elkaar.Het is toch niet te geloven dat de gemeenschap dit over zijn kant laat gaan het is gods geklaagd wat er hier allemaal gebeurd op dit o zo mooi eiland,hoe lang nog!!

 2. Een voorzitter van het parlement van een beschaafd land dient van onbesproken gedrag te zijn en dien zich onafhankelijk van alle partijen op te stellen. Deze meneer jasje vertegenwoordigd en gedraagt zich precies als het tegenovergestelde. Hoelang moeten we nog aanzien dat ons mooie eiland door de maffia in sneltreinvaart helemaal kapot wordt gemaakt en eenieder die zijn mond hierover probeert open te doen op groffe wijze wordt geintimideerd. Kunnen we de Verenigde Naties niet vragen om sancties tegen deze regering ?

 3. inderdaad daar gaan we weer…………….. lezen is ook moeilijk zeker voor asjes.
  het artikel levert ook bewijs , KB 8 van 08-08-2011 met het verzoek van Schotte.

  en deze meneer Asjes komt alleen terug met zwart maken en ongegronde redenen.

  Meneer asjes praat weer eens als een… zonder…………….

  Laat dan zien waar het document is van de MP aan de rijksministerraad met het verzoek om intrekking van het verzoek of intrekking van medewerking?

  bestat niet want hij heeft het zelf verzocht een onderzoek maar als de uitkomst niet goed is weer met de vinger wijzen en andere de schuld geven.

 4. “Eer en geweten”????????????????? Hoe zit het met die 10-duizenden guldens, die Selikor nog van Jasjes tegoed heeft en de terugbetaling van de op kosten van de belastingbetaler aangeschafte pakken en eau de toilette? Of dat nu wel of niet bij wet of regels vastgelegd is doet er niet toe, want het is een kwestie van ordinaire diefstal buiten elke vorm van moraliteit en fatsoen. Dat hij de betaalde bedragen als inkomen heeft moeten opgeven op zijn belastingformulier was een pastechi van Cova, maar bij lange na geen genoegdoening aan de belastingbetaler. Als het al waar is, dat Emily overbetaald zou worden dan geldt dat in veel hogere mate voor ALLE ministers en kamerleden van deze regering, die geen van allen doen wat ze zouden moeten doen: REGEREN en daar vallen geen snoepreisjes onder van zo langzamerhand een gigantisch totaalbedrag, die verder geen enkele opbrengst hebben of de bevolking dienen.

 5. Lol dan zal het moeilijk worden voor Asjes als Godett in de regering komt was die geen eilandsraadlid toen hij in de gevangenis zat? Trouwens wie gaat er eigenlijk in de regering zitten als de FOL toetreedt Godett kan dat niet immers hij komt niet door de screening.

 6. @Asjes besteed je energie liever aan oplossen van:
  * structurele aanpak voor wateroverlast (bij elke druppel awa is er paniek)
  * opzet beter zorgstelsel
  * verbetering wegenstelsel
  * aanpak milieu (ISLA – vervuiling door stort/zwerfvuil)
  * toenemende criminaliteit
  * controle illigale bouwwerken
  * corruptie
  en.. en .. en
  DAAR liggen de prioriteiten en niet het welles – nietes spelletje tussen jullie Yu politici en bestuurders!

 7. Ja hoor daar gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan we weer “ikke Calimero en zij zijn groot”!
  Het gaat om de TOEKOMST en dan is er een enorme verloedering opgetreden en geld verspilt binnen een jaar door HUIDIGE regeerders! “Mas Serka di Bo”, laat me niet lachen, er is nog nooit zo’n grote verwijdering geweest tussen bewoners onderling (bewuste polarisatie/destabillisatie door PS=Asjes, Wiels, Monk etc.) enerzijds en tussen bevolking en regering anderzijds.
  Ontlopen van verantwoordelijkheden en weggooien belastingcenten door aanpak non-issues met discriminerende tendens!
  Waaraan is schuldsanering besteed (1.700.000.000 guldens !!!) terwijl er nu al voor infrastructuur, scholen, zorg, milieu etc. geen SEN meer beschikbaar is???????

 8. jammer dat hij alleen opkomt voor de plaatselijke arbeiders en niet voor de mensen van een ander land.

 9. Ik krijg stellig de indruk dat dhr. Asjes zegt dat het zin heeft om als opositie het woord te voeren in het parlement. Volgens mij deugd het hele parlementaire stelsel niet en zijn we toe aan een beter functionerend systeem. En als we toch bezig zijn met het meten van prestaties dan wil ik graag weten wat onze regering, die in alle luxe leeft over de ruggen van de bevolking, nu eigenlijk gepresteerd heeft dit jaar.

 10. “Ik wil duidelijk maken dat ik mijn werk serieus neem en dat ik mijn werk naar mijn geweten zal blijven doen en conform het ordereglement van het Parlement van Curaçao”.

  Even heer Asjes: Sinds wanneer heeft de eilandelijke politiek een geweten?

  Kinderen misbruikt
  Kinderen zonder eten
  Kinderen zonder fatsoenlijk onderwijs
  Kinderen verhandeld
  Kinderen gebruikt

  Heer Asjes als u en uw politiek een geweten had ging u aan het werk en gaan jullie niet alsmaar in de aanval tegen personen die al tientalle jaren geen geweten tentoonstellen!

  GEWETEN dat heeft de politiek niet anders zouden ze niet rustig slapen!