• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Carlos Monk heeft een paar opvallende uitspraken gedaan dat bij sommige mensen verkeerd is gevallen. Onder andere bij pressiegroep Kòrsou 40 vielen zijn uitspraken in het verkeerde keelgat en de groep eiste excuses. Versgeperst.com vroeg de voorbijganger of excuses op zijn plaats zijn.

Paul (34) vindt dat een minister moet uitkijken met zijn of haar uitspraken en als het misgaat op zijn minst excuses moet aanbieden. “Ja, want Monk klinkt als een dictator die tegenstanders verraders noemt. Dat hoort niet thuis in de politiek. Als hij zich niet excuseert voor zijn uitspraken, mag hij van mij opstappen.”

Te serieus

Dayene (24) vindt dat excuses niet nodig zijn. “Geert Wilders zegt toch ook nooit sorry voor de dingen die hij zegt? Of denk aan de gekke uitspraken van de Venezolaanse president Hugo Chávez. We nemen op Curaçao alles gewoon te serieus.”

Verantwoordelijkheid
De 41-jarige Gwinyai betreurt het dat minister Monk niet zijn verantwoordelijkheid neemt voor zijn uitspraken. “Hij ontkent de helft van zijn uitspraken omdat hij weet dat ze buiten proportie waren. Wees een man en geef toe dat je jezelf hebt laten gaan en biedt je excuses aan.”

Verraders
Fay (51) vindt dat Monk maar moet opstappen. “Excuses gaan hem niet redden. Ik ben blij dat Kòrsou 40 een brief aan Amnesty International heeft gestuurd over deze man. Een minister die het over verraders straffen heeft maakt mij bang!”

25 reacties op “Moet Monk zijn excuses aanbieden?”

 1. @Sarah; Ik vind het eeuwig zonde als de intelligente mensen in de politiek gaan en door een stel Clowns weer de deur worden gewezen. Kijk eens rondom je heen en wijs mij de intelligentste van allemaal aan.

 2. Op you tube het nieuwe volkslied van Curacao gevonden.
  Zie hier de link:

  http://www.youtube.com/watch?v=ph3YMoHYaxE

 3. Monk….ik zal zijn mensenrecht om oneindig dom te zijn tot mijn laatste zucht verdedigen.
  Eigenlijk ben ik slechts geinteresseerd in een ding: waar kan ik de brief van Korsou 40 ondertekenen ?

 4. Sarah

  Je slaat de spijker op zijn kop. Mensen met intelligentie gaan op ons eiland zeker niet de politiek in. Dat is voorbehouden aan hen die het in de maatschappij nauwelijks redden of dmv nepotisme zich een plek hebben weten te verwerven.
  Misschien wat voor jou als pleitbezorgster van deze regering?

 5. Is sarah de byside van Monkey?

 6. Daar zeg je zowat, sarah. Waarom zitten de mensen met hersens niet in de politiek? Een goeie vraag. Waarschijnlijk omdat ze niet worden geaccepteerd. en als ze er al een plek weten te veroveren, worden ze binnen notime weggetreitert. Het is namelijk heel moeilijk, zoniet onmogelijk om je staande te houden met zo’n enorme groep geschiften om je heen. Welk persoon met gezond verstand waagt zich (en zijn/haar gezin) daaraan.

 7. hallo sarah

  nee ik heb nergens verstand van, is niet erg is mijn probleem.

  maar nu even een vraag is het normaal dat je mensen beledigd en bedreigd en dan daarna niet toegeven of je excusses maken.??

  tuurlijk hoef je altijd met elkaar eens zijn maar laten we elkaar wel als volwassenen te woord staan. want de term landverader en wet voor straffen veraders is wel erg grof.

 8. @sarah, nou wat let je, misschien doet een goed voorbeeld goed volgen.

 9. Nee niemand heeft er kaas van gegeten ,behalve de mensen die hier reageren.Waarom zitten jullie nog niet in de politiek,jullie hebben blijkbaar de wijsheid in pacht.

 10. @BOMBOKLAD, dus volgens jou ligt de ernst van bepaalde uitspraken bij de bekendheid van diegene die ze uitspreekt ? Nou dacht ik de hele tijd dat wij hier op Curaçao leefden en dat wij hier op Curaçao door Monk bedreigd zijn. Dat er dan één of andere idioot dat gaat vergelijken met Wilders en/of Chavez is nu ook weer typisch Curaçaos. Zo van die en die doen dat ook, dus Monk mag het dan ook. Ja, typische logica, waar iedereen alles wat krom is kan recht praten, denken ze (die rechtpraters dedoel ik dan) Ze bewijzen er echter alleen hun eigen onvermogen en frustratie mee.

 11. Excuses voor zo’n uitlating hebben geen nut. Deze Monkey is totaal de weg kwijt:
  DIRECT opstappen en retour naar Colombia! Dit soort figuren halen imago van Curacao totaal naar beneden. Welk land kan het zich permiteren zulk soort Payasos op zo’n positie te hebben. En ook Wiels moet zich schamen dat hij zo’n Payaso heeft voorgedragen en zelfs nog ondersteunt!
  SHAME – SHAME – SHAME on Yu politicians (en waarom horen we eigenlijk geen geluid van andere politici op verwerpelijke gedrag van hun “collega”???)
  Schotte tolereer je dit, dan ben je het dus eens met deze fascistische uitspraken!!

 12. Dayenne heeft er geen kaas van gegeten, dat ze zulke uitspraken doet. Als Minister kan je zulke uitsprken niet veroorloven! Monk is niet cababel als Minister. Hij mag direct opstappen en dat geldt voor alle Ministers die zulke uitlatingen hebben.

 13. Dit is typerend: “Dayene (24) vindt dat excuses niet nodig zijn. “Geert Wilders zegt toch ook nooit sorry voor de dingen die hij zegt? Of denk aan de gekke uitspraken van de Venezolaanse president Hugo Chávez. We nemen op Curaçao alles gewoon te serieus.”

  Dayene vergeet dat Gekke Geer geen minister is, maar in de kamer zit. Als minister had Gekke Geert in Nederland bij deze uitspraken moeten aftreden. Nog ernstiger is dat Dayene het optreden van Chavez bagataliliseerd. Het probleem op Curacao is dat de bevolking eigenlijk niet weet wat democratie is.

  Kijk je neemt een regering serieus of niet.

 14. Hij hoeft geen excuses aan te bieden, hij moet gewoon VERTREKKEN!

 15. Monk heeft gelijk, opstandige mensen , klagers, anders denkende moet je straffen. Zo is het altijd al geweest en zo zal het altijd zijn. daarom is Tula ook een groot vrijheid strijder en is een opstand begonnen. Deze geloofde namelijk in vrijheid van alles, gelijkwaardigheid.
  Het zal me benieuwen hoelang het nog duurt voordat er een echte vrijheid strijder opstaat en oproept om deze waarden te handhaven.

 16. is het nu te laat voor. de schade is al gedaan aan curacao en voor excuus aan de 40 is het te laat.
  niemand neemt deze man nog serieus.

  of alleen zoals dayene etc

 17. beste wimpiri monkey is in mindere mate slechter dan chavez en wilders want in de hele wereld behalve nl weet niemand wat af van curacao en monkey terwijll ieder land alles weet over chavez en wilders ! wake up my friend just wake up

 18. Monk is een Minister en Wilders partijleider. Monk moet verantwoordelijkheid nemen. Dat is ook de reden waarom Wilders niet in de regering wilt zitten maar gedogen. Kon Wiels van leren want hij levert alleen maar slechte Ministers.

 19. MINISTER MONK: “Er zal een wet komen tegen landverraders”

  http://www.youtube.com/wat​ch?v=vbxJoUbzkek&feature=s​hare de ui

 20. Dacht net aan een voorval nog niet zolang geleden. Jasje was toch te gast bij Bouterse en nu zou het best kunnen dat hij daar te horen heeft gekregen hoe je tegenstanders het zwijgen kan opleggen. Jasje, Wiels en Monk hadden het een paar weken geleden over bodybags, Monk komt met zijn wet wat te doen met landverraders en Jasje zoekt dekking bij het Parlatino en Wiels is even afwezig. Hoe zou het nou komen dat ik het gevoel heb dat alles voor deze gasten op zijn plaats valt ?

 21. Excuses van zo,n onbetrouwbaar politiek secreet heeft geen enkele waarde!!!
  ,,WEG, ,met die debiel !!!!!

 22. Monk zou verantwoordelijk moeten worden gesteld voor zijn bizarre uitspraken. Wellicht zou het OM eens wakker moeten worden en hem vervolgen tot het aanzetten van terroristme en misdaden tegen de Staat. Dat de man als Minister geen waarden & normen kent geeft tevens aan dat je de jungle niet uit de monkey kunt halen en derhalve totaal ongeschikt is om als Minister het land en dus de gehele bevolking te dienen.

 23. Die Dayene is een typisch Curaçaoes product, de bal meteen zover mogelijk wegschoppen. Wij hebben het hier over een minister van de Curaçaoesche regering, niet over Wilders, niet over Chavez nee wij hebben het over Monk, ja die man die iedereen die kritisch reageert op de regering, als landverrader wil bestraffen. Nou is het bekend dat landverraders ter dood worden gebracht. Ja dat is onze Monk.

 24. Fijn dat er weer zo’n erudiete minister is die het belang. Van alle landgenoten dient.

 25. opstappen en oprotten dat moet hij doen.