• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De oppositie op Bonaire is woedend dat de regeringspartijen op het eiland een tolk willen inhuren omdat een lid van de Eilandsraad onvoldoende Nederlands en Papiaments begrijpt. Dat zei de leider van de grootste oppositiepartij PDB, Robbie Beukenboom, vandaag. Het gaat om Rafael Santana.

Deze op de Dominicaanse Republiek geboren man zorgde twee maanden geleden voor de val van de toenmalige regering op Bonaire. Hij stapte uit zijn partij en nam zijn zetel in de Eilandsraad mee voor de vorming van een nieuwe regering met de partij UPB. De tolk zal tussen de 50.000 en 75.000 dollar per jaar gaan kosten.

Taalles
Santana kan de vergaderingen niet volgen omdat die grotendeels in het Nederlands plaatsvinden of documentatie in die taal te lezen. Beukenboom: “Wij zijn er fel tegen dat hiervoor jaarlijks een hoog bedrag moet worden betaald. Bonaire moet op de kleintjes letten. Laat Santana taalles volgen, of anders kan zijn zoon hem helpen die onlangs toch al een duurbetaalde baan binnen de overheid heeft gekregen.”

© ANP, alle rechten voorbehouden

8 reacties op “Woede over tolk voor Santana”

 1. Ik wil niet inhoudelijk ingaan op het nut van deze aktie maar……..
  heeft iemand zich al afgevraagd waarom een tolk een inkomen moet ontvangen tussen de
  US$ 4000 en US$ 6000 per maand? dat is dus 3 tot 4 maal zoveel als het eilandsraadlid.

  Is er geen deskundige tolk op het eiland die voor een bovengemiddeld inkomen als tolk willen werken? Ik weet wel dat een tolk een eed moet afleggen ivm geheimhouding enz. maar dan toch…….
  Buiten alle proporties

 2. Waarom heb ik als Bonairiaan een studie gevolgd???? Wat voor zin hebben Bonairianen om te studeren als je toch door deze ranzige figuren (UPB) in de maling wordt genomen. En nu moet ik, DUO voormalige IBG, 15000 euro betalen aan studie schuld. Terwijl meneer Santana en zoon zonder enig opleiding duizenden Dollars verdienen met hulp van de politieke partij UPB

 3. Hier blijkt maar weer het nut van de inburgeringscursus. Hoe lang is de man al op het eiland?

 4. Hoe kan in godsnaam dit soort kandidaten de kans worden geboden voor een topsalaris nutteloos aanwezig te zijn. Wat heeft die gast dan eigenlijk de afgelopen periode gedaan???
  Wie staat toe dat er zonder basiscompetenties personen überhaupt in deze functie terechtkomen.
  Ook degenen die deze personen met totaal afwijkende competenties de kans geven op de functie zijn medeschuldig. BLAMAGE

 5. Is dit diezelfde persoon die maandelijks $1500 opstreek voor niet uitgevoerd werk ? Schijnbaar heeft hij, als het op het betere jatwerk aankomt, geen moeite met de nederlandse taal.

 6. Voor 50.000 piek leren we de Bonairianen Spaans…van de overige 25.000 piek geven we iedere overige Nederlander in het koninkrijk een spoedcursus Spaans voor op Bonaire…kunnen ze allemaal ouwehoeren zonder tolk…

 7. Er is wel een verschil, de fotograaf van Schotte wordt door ons betaald (weet je wel belastingcentjes) en die “misschien tolk” op Bonaire wordt door de Nederlandse belastingbetaler betaald.

 8. Dit is belachelijk, maar nog belachelijker is een dure huisfotograaf achter je kont laten lopen op Curacao en elke andere plek waar Schotte zijn benedengemiddeld IQ vertoont.