• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Carlos Monk (Bestuur, Planning en Dienstverlening) vindt de brief van pressiegroep Kòrsou 40 over hem aan mensenrechtenorganisatie Amnesty International, onacceptabel. Dat zei de minister vanmiddag tijdens de wekelijkse persconferentie van de Raad van Ministers.

Monk hekelt vooral het feit dat hij vorige week heeft gecommuniceerd namens Curaçao tijdens de algemene vergadering van internationale organisatie Interpol in Viëtnam. “Een week later wordt mijn naam genoemd in een brief aan een andere internatonale organisatie: Amnesty International. Dat zorgt voor een slecht imago voor Curaçao op internationaal niveau.”

Brief
Monk heeft samen met zijn advocaat de bewuste brief doorgenomen en wil stappen ondernemen tegen de groep. Pressiegroep Kòrsou 40 schreef de brief nadat Monk in de Statenzaal had gezegd dat iedereen die heeft meegewerkt aan het rapport Rosenmöller landverraders zijn en hiervoor gestraft moeten worden. De groep eiste excuses van Monk voor de uitspraak tijdens een protest bij het Wilhelminaplein, maar deze bleven uit.

AIVD
Om zijn uitspraak kracht bij te zetten, had Monk vandaag voor de aanwezige pers een nieuwsbericht uitgeprint over de Algemene Inlichtingen- en Veiligheiddienst (AIVD). De Nederlandse dienst zou niet goed functioneren. Volgens het bericht handelt de AIVD niet volgens de wet bij het natrekken van kandidaat –bewindslieden. “Nederland wil Curaçao de les voorlezen met het rapport Rosenmöller terwijl hun eigen veiligheidsdienst niet deugt”, aldus Monk.

Staatsgreep
Monk benadrukte nogmaals dat Nederland bezig is met een staatsgreep. “Nederland wil Curaçao in het Koninkrijk houden om de gunstige geografisch ligging van het eiland en hier kapitaal halen. Nederland wil Curaçao behouden uit een economisch strategisch oogpunt en kwam daarom met het rapport van Rosenmöller.” Volgens Monk gaat het om een ‘mythologisch’ rapport dat niet gebaseerd is op feiten.

46 reacties op “Monk: ‘brief aan Amnesty is onacceptabel’”

 1. Wie van deze Sjors-en-Sjimmieclub kunnen we nog als niet “hersendood” verklaren?

 2. Ad van Loon

  Noem mij in dit rariteiten pret kabinet 1 capabel figuur. Ik ken ze niet. Het zijn gewoon bedriegers bij elkaar. Dat maakt het allemaal zo triest.
  En dan niet te vergeten de figuren van de coalitiepartijen uiteraard met pizzabakker Wiels voorop.
  Gewoon ordinaire zakkenvullers die reizen en declareren op kosten vd gemeenschap.

 3. Apparently there is no so much we can do about the ‘screening’ issue. Perhaps a psychological evaluation??

 4. Give a Monkey a banana and he is happy. This guy belongs in a zoo and not in Government!

 5. Totekki

  LOL

 6. Nee meneer Monk, niet de aanklacht bij Amnisty International is onacceptabel. Uw uitspraken zijn onacceptabel. Vooralsnog leven wij namelijk in een democratie. Daarbij hoort ook vrijheid van meningsuiting.

  Dat u het volk het recht van vrije meningsuiting wilt ontzeggen, dat is onacceptabel. NO POR!

  U bent verantwoordelijk voor uw uitspraken, u heeft voldoende gelegenheid gehad te reageren en de uitspraken te nuanceren. Van die mogelijkheid heeft u geen gebruik gemaakt en de aanklacht is daarop een logisch gevolg.

  U bent een volksvertegenwoordiger, maar door uw uitspraken heeft u ervoor gezorgd dat veel mensen vinden dat u die positie niet zou moeten bekleden. Houd de eer aan uwzelf. Bai kas.

 7. Kort gezegd: ik vind Monk behoorlijk hypocriet en volstrekt fout bezig! Beetje bang voor een rapport (?) en dan een beetje te gaan brullen. Ik vind ook daarom de uitspraak ‘landverraders’ heel ver gaan in 2011. Derhalve vind ik de heer Monk niet capabel genoeg voor het uitoefenen van de functie waar hij voor is aangenomen. Dan maar vervroegde verkiezingen in 2012?

 8. Nou dacht ik alle stupiditeiten al een keer te hebben meegemaakt, maar nee, Monk weet me te verrassen. Nu komt hij met het excuus dat Nederland zijn ministers ook niet goed screend. Nou weet ik bijna 100% zeker dat als de minister president of de Tweede Kamer twijfels over de screening zou hebben dat die twijfel per direct weggenomen zou worden. Hij vergeet ook dat zijn eigen baas Gerrit Schotte gevraagt heeft om dat rapport Rosenmüller en Monk wees gerust, Amnesty International en hopelijk ook Parlatino weten heus wel hoe het kaft van het koren te scheiden.

 9. Beste (eigenlijk bedoel ik dat helemaal niet) Monk, als ik jou was zou ik deze “ophang” kwestie op papier zetten (in het spaans vertalen) en aan je socio Jasje meegeven als hij de volgende keer naar een Parlatino meeting gaat. Of nog beter, laat hem dat per omgaande opsturen, kunnen ze daar bij Parlatino alvast wat voorbereidend werk doen en kunnen zij wat “hoor en wederhoor” plegen. Wij, van onze kant, zullen Amnesty International informeren dat deze kwestie ook bij Parlatino op de agenda staat, kunnen zij misschien een waarnemer sturen.

 10. Moord= Politiek grens verleggen, dus mag van Monk?
  mishandeling = politiek overtuiging , dus mag van Monk??
  beledigen= Politiek de mond snoeren, dus mag van Monk???
  corruptie= Politiek fondsen aanboren , dus mag van Monk????

  Tegengas, Kritiek=Politiek crimineel en ongehoord, dus moet je als verader worden opgehangen volgens Monk.
  raar dat deze minister niet word begrepen?

  Monk= politiek incorrect
  Monk= Politiek fiasco

 11. Hier is maar 1 woord voor: incapabel!

 12. as.zondag onze nationale sportdag uit geroepen door de inrichting MFK.PS.MAN.
  Het is 6 uur in de morgen,aanwezig zijn de volgende Wereldwonders :Schotte$$$$$$$$$$wereldAIRgat,Wiel$ontderkker,Coor$$$$gatencrupopener,Monk$comu ist.mr$ BeeldhouderJansen,AIRlibanon$$$$$$$$aleenHakim,Congo$$$Osdorpzonstancia,Jamalottery$$$$$$$$$$$$$$finacialotje,en één LANDVERRAAIER,ze zijn dus met ze achten,op een moment onstaat er onrust bij de start ze willen allemaal in een gelijkmatige rij lopen hand in hand maar het grote probleem is wie moet er in het midden lopen,Wiels heeft de oplossing ik ga wel in het midden?want ik ben de baas,ik kan jullie geldkraan dicht draaien,dus mond houden of?????.

 13. Is het de eene gek(wiels) niet dan is het de andere gek wel MONK je kan ook zeggen ze hebben weer even het HEK van de Crapillen fabriek vergeten dicht te doen.

 14. Minister Carlos Monk van Bestuur, Planning en Dienstverlening riep gisteren Stephen Walroud als organisator van de Groep van 40 op de brief te publiceren die hij namens de Groep aan Amnesty International heeft gestuurd. In de brief zou Monk worden aangeklaagd. Monk wil de inhoud zien zodat er aan ‘damage control’ kan worden gedaan. Volgens hem moeten de mensen die deze brief ondertekend hebben hun verantwoordelijkheid nemen. Ook als dat betekent dat zij voor het gerecht zullen worden gedaagd. ,,Er zijn grenzen en dit gaat te ver. Politiek is politiek en daarbinnen kan veel maar dit is onacceptabel”, aldus de minister.

  Deze minister moet niet zeuren maar zijn verantwoordelijkheid nemen. Hij heeft deze uitspreken gedaan en dus niet lopen zeuren als dit gevolgen heeft.hij moet de verantwoordelijkheid nemen voor zijn eigen acties en woorden

  en de brief had hij allang kunnen lezen zie onderstaande adres

  http://www.facebook.com/Korsou40

 15. Voor het gemak. http://nl.wikipedia.org/wiki/Het narrenschip

 16. Het mag dus niet zo zijn dat Monky zich kan verweren op zijn eigen woorden en zoals gewoonlijk de rollen probeert om te draaien, dit toneelstuk word al een jaar lang gespeeld door de regering Schotte,ik verwijs u dan ook vriendelijk naar het schilderij het narrenschip te verwijzen en dit schilderij goed te bestuderen, kijk vooral in de boom op de achtergrond,degene die daar te zien is ben jij en ik,,dus de bevolking.ik zou graag reactie krijgen van die gene die het schilderij heeft beoordeeld op indehite@gmail.com, b.v.d.

 17. Er waren inderdaad 13 mensen die op hem gestemt hebben.
  Dat zegt toch wel genoeg.
  Bij Wiels zit hij nu al minister (hoe kan zo iemand een minister worden?) in het kabinet.
  En Wiels trekt natuurlijk aan de touwtjes en Monk zal dansen.

 18. Opgroeiende in Colombia heeft die vent zeker “cocabladenmelk” gekregen als kind…….

 19. Zijn er IQ-tolken voor mr Monk?

 20. Wat bezielt deze man toch? Ik denk soms dat die “ministers” toch wel een beetje intelligentie moeten bezitten, maar telkens wordt ik terechtgewezen door dergelijke uitspraken en gedrag. Wat hebben sommigen voor frustratie die hen het denken schier onmogelijk maakt en daardoor alleen maar deze emotionele lariekoek uitspuwen? Ik moet helaas al een jaar constateren dat domheid de standaard is, dat moet toch eens ophouden? Laten we als 40+ groep weer snel de straat op gaan, een goed pamflet in elkaar draaien (wel meertalig) en ook de onnozelen onder ons overtuigen van deze ramp!
  En hup laat die regering eens opstappen/vallen.

 21. @Joshua, ik heb me laten vertellen dat de ziekte “mond en klauwzeer” ook de hersenen aantast, zie onze FOL minister Anita.

 22. Ik denk dat ie langzamerhand zijn eigen graf wel gegraven heeft….kan iemand hem er aub induwen?

 23. whahahahhahhahahhahhahahaahhhh!
  Deze dichtgetikte idioot maakt zichzelf nog belachelijker en ongeloofwaardiger dan dat hij al was. Of hij is zo dom en incompetent, dat hij niet meer weet wat hij gezegd heeft.
  Ik zeg,en ik denk vele anderen met mij:
  Aftreden met deze idioot!

 24. Die brief onacceptabel ? Wat ga je doen, de schrijvers van die brief twee keer ophangen ? Je moet de sharia wetgeving invoeren en vastleggen in onze grondwet, ben je van dat gelazer van Amnesty International af, idioot.

 25. Inderdaad, dat Amnesty het nu weet, is een slecht imago voor het eiland. En dat is uw eigen schuld meneer Monk!

 26. Het “anti Nederland”argument. “The get out of jail free” kaart. De “wij-hun” houding. Treden in de rol van het slachtoffer met Nederland als “boe-man”. Het uitbuiten van culturele trauma’s onder het volk. Afleiden door te drukken op een zere plek.
  Dit is de strategie van Monk &Co. om weg te komen met hun ongeschiktheid. Dit wordt oud mensen. Het wordt ze steeds moeilijker om hun wanbeleid te verschuilen achter deze “smoke screens”. Vroeg of laat vallen ze allen door de mand.

 27. landverraders zijn mensen die hun land verraden, het verraden van geheimen dus , maar dan op waarheid berusten. Anders heet het roddel en smaad.
  De heer Monk heeft uitspraken gedaan die geheel fout zijn ten opzichten tegen mensen die hun land liefhebben.
  om nu iets anders erbij te halen en dat hij gevlucht was voor interpoll helemaal na Vietnam
  en daardoor verstoken was van de informatie en niet kon reageren is een zwakte bod.
  wil zijn telefoon rekening wel eens zien, het e-mail verkeer etc.
  Zal toch niet zo zijn dat een Minister van ons land een hele week niet bereikbaar is, want dan is het slecht gesteld met deze huidige regering die zo vaak uitlandig is.

 28. Uitzetten dat stuk verdriet!

 29. Nani, het getal 13 zegt toch al meer dan genoeg. Wat een ongeluk verpreid deze persoon over het eiland en naar het buitenland. Je kan hier al de regering in met een veterstrik-diploma en twee danslessen.

 30. NEE, NEE, Monkey je snapt het écht niet.
  JOUW uitspraken moet je ter toetsing voorleggen aan een advocaat en niet andersom!
  JIJ bent de agressor en degene die ons land onherstelbare schade toebrengt!
  JE kunt niet meer ongelimiteerd en ongenuanceerd roeptoeteren en intimideren.
  HET spel is uit GAME OVER en snel opzouten voordat je ons land helemaal het gekkie Henkie maakt.
  SHAME -SHAME – SHAME on Yu politicians!

 31. Ik denk dat Monk de weg volledig kwijtgeraakt is. Kortom de man is niet geheel meer bij zinnen.
  Misschien tijd om hem ‘uit te zetten naar Colombia’.

 32. Ja Monk, wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten, en interpol en procedurele fouten van de AIVD in nederland hebben er niets maar dan ook niets mee te maken.
  Ook jij mag niet zo maar van alles roepen, of is het juist jij die dat niet mag als ” minister” zijnde. Je klinkt als een jankend kind.

 33. Deze miet heeft ze gewoon niet alle vijf op een rijtje !!
  Kortom ,, LOCO MONK ,, spoort gewoon niet, en is vooral daardoor staatsgevaarlijk !!!

 34. en de minister vind onderstaande geen schande voor curacao en een minister

  Minister Carlos Monk van Bestuur, Planning en Dienstverlening wil een wet die ‘verraders’ moet vervolgen, meldt het Antilliaans Dagblad. Monk wil onder andere de ‘verraderspartij’ PAR hiermee veroordelen. Maar ook de media die volgens Monk ‘werken’ voor de PAR, worden met de wet aangepakt.

  Monk noemde Emily de Jongh-Elhage, Zita Jesus-Leito, Magaly Jacoba en Ersilia Lannooy als enkele verraders. De minister verscheurde het rapport van de commissie Rosenmöller dinsdagavond in de Staten. Volgens hem is Nederland bezig met een staatsgreep.

  daarom werd de brief gestuurd na geen excuus en nu maar zeuren. kijk naar jezelf en kom nu niet met smoesjes over AIVD want die heeft niet de uitspraken gedaan dat ben je zelf en nu weer.

  leer van kritiek en accepteer dat en ga geen onzin uitkramen

 35. Monk is het overduidelijke geval van gebrek aan eigenwaarde en gebrek aan afdwingen van respect. Alleen groot in geschreeuw. Wat erg om daar belastng voor te moeten afdragen.

 36. Ja die Monk die middels erkenning van een of andere gek die met zijn moeder getrouwd is de Nederlandse nationaliteit heeft gekregen weet waarschijnlijk niet hoe wij op ons democratisch eiland geleefd en gewoond hebben vandaar zijn domme uitspraak. Als er een iemand aangepakt moet worden dan is het Monk wel die tijdens de verkiezing van 2010 door het volk afgewezen werd met zijn 13 behaalde stemmen. Door toedoen van Wiels die geen capabele mensen had die als minister aangesteld hadden kunnen worden heeft deze sinberguensa de kans gehad om als minister aan te treden. De groep 40 heeft er goed aangedaan dit aanhangig te maken bij Amnesty. Als de moegelijk bestond om iemand zijn nationalitait af te nemen dan is het deze man die ook al bij de kraamkliniek betrokken was met gelden die spoorloos verdwenen zijn. Laat hem oprotten naar Colombia.

 37. Enne….. wie betaalt die advocaat?????

  Natuurlijk doet hij dat niet zelf, maar dat doet de belastingbetaler van Curacao.
  Behalve giga-uitgaven voor snoepreisjes, dagvergoedingen enz. ook de uitgaven voor advocaten en commissies!!!

  Met dank aan de bevolking die zich door dit soort charlatans laat ringeloren.

 38. Heeft die gast niet door dat zijn hele persoon een aanfluiting is?

 39. Wat een domme uitspraken! nederland wilde in 1976 al van de Antillen af en nu gaan beweren dat Nederland niet van Curacao af wilt? Jammer genoeg kan Monk ook niet uitleggen dat AIVD een procedurefout maakt en daardoor de wettelijke taak niet goed uitvoert.

  Gelukkig dat de groep van 40 Minister Monk aanpakt! Door zijn uitspraken krijgt Curacao een slechte imago net zoals Wiels.

 40. Boehoehoe, cry like a little baby. Gemeente raadsleden van een klein dorp (met alle respect voor deze mensen) zitten op een hoger niveau dan deze “afgestudeerde” regeringsleiders van HET LAND Curacao. PFFFF,wat een aanfluiting………!!!!!!!!!

 41. Typisch Curacaos, om bij kritiek te gaan schreeuwen ‘maar jullie dan’ in plaats de kritiek ter harte te nemen.

  En het slaat werkelijk alles dat hij bang is voor een slecht imago van Curacao door de brief naar Amnesty. Monk en collega leeghoofden (Schotte, Constantia) hebben het beetje positieve amigo wat Curacao nog had helemaal teniet gedaan.

  Waarna het door de band Prestige nog eens verder de grond is ingestampt.

 42. Het is de heer Monk zelf die ervoor gezorgd heeft voor deze situatie door zoals, in papiamens gezegd, “Buja Barata” te gaan doen in het parlement en de sede van PS door middel van zijn banale uitspraken en gedragsvertoning (zoals o.a. bedreigingen uiten en het verscheuren van een rapport tot tweemaal toe). Maar ja, het moet weer de schuld zijn van iemand anders.

 43. ‘eigen schuld…dikke bult’

 44. Pressiegroep Kòrsou 40 schreef de brief nadat Monk in de Statenzaal had gezegd dat iedereen die heeft meegewerkt aan het rapport Rosenmöller landverraders zijn en hiervoor gestraft moeten worden. En terecht vinden zij die uitspraken van onze minister onacceptabel (een minister onwaardig).
  Dat Monk op zijn beurt de brief aan Amnesty International onacceptabel vind is als het gehuil van een klein kind, dat geen snoepje meer krijgt. Pathetische man is het en blijft het.

 45. Wat hebben zijn “statements” over landverraders en dat deze gestraft moeten worden, met de AIVD in Nederland te maken ? Nou helemaal niets dus, die statements zijn van Monk en daar zal hij in hoogst eigen persoon zijn verantwoording voor moeten nemen, als hij dat niet doet zal die verantwoording aan hem opgedrongen worden.
  Las kort geleden ook de suggestie om deze kwestie bij het Parlatino aanhangig te maken. Persoonlijk vind ik dat hoe meer instanties involved zijn hoe meer rugdekking de Pressiegroep Korsou 40 heeft, je weet tenslotte nooit hoe die bodybags van zijn baas Wiels, gebruikt gaan worden. In Suriname is het tenslotte ook niet zo best afgelopen met die 15 tegenstanders van de regering.

 46. En je uitspraken zijn niet onacceptabel Monk??