• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Oosten van Turkije is gisteren opnieuw getroffen door een aardbeving. Meer dan 25 gebouwen, waaronder een hotel van zes verdiepingen, stortten in en zeker tien mensen zijn omgekomen. Enkele weken geleden werd het land ook al getroffen door een aardbeving, er vielen toen zeker 600 doden.

De aardbeving had een kracht van 5.7 op de schaal van richter. Dit is minder dan de beving van 23 oktober, 7.1 op de schaal van richter, maar door de eerdere beving waren veel gebouwen nog niet hersteld. Het epicentrum van de aardbeving gisteren lag in Edremit in de provincie Van, 900 kilometer ten oosten van Ankara. De vorige aardbeving was in Ercis, 50 kilometer ten noorden van Van.

Protest
Hulpverleners zijn vanaf Ercis naar Van gestuurd om daar te helpen, maar worden gehinderd door demonstranten. De circa 200 demonstranten zijn boos over de hulpverlening en roepen om het ontslag van de gouverneur van Van. “Onze mensen bevriezen. We slapen in de buitenlucht.” De Turkse politie heeft de demonstranten met traangas tegengehouden.

Geluk
Tot dusver zijn al 29 mensen levend uit het puin bevrijd, meldde de Turkse rampenbestrijding (AFAD). Gevreesd wordt dat er nog 150 mensen bedolven kunnen zijn, onder meer in de overblijfselen van twee hotels in Van. Volgens de autoriteiten was het een geluk bij een ongeluk dat 23 van de 25 gebouwen die woensdagavond instortten, leeg stonden.

© ANP, alle rechten voorbehouden

Foto door EPA

www.versgeperst.com