• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Hensley Koeiman van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn heeft maandag een onderzoeks- en evalutatieverslag in ontvangst genomen. Het verslag belicht de situatie van kinderen en vrouwen op Curaçao en is samengesteld door een delegatie van Unicef uit Equador.

De delegatie van Unicef die het verslag heeft samengesteld bestaat uit Alejandra Espinosa als projectleider, delegatieleider Margarita Velasco en Belen Febres-Cordero.

Doelstelling
In het verslag komen vier punten aan bod die tevens de doelstelling vormen:
1. Analiseren van de situatie van kinderen en vrouwen in Curaçao in termen van progressie ten aanzien van het waarborgen van hun rechten (door Overheid en inwoners).
2. Bijdragen aan de ontwikkeling van publiek beleid en wetgeving van financiën met een benadering die gebaseerd is op rechten.
3. Opties en strategiën vaststellen voor het werk van de Overheid en de burgers in de toekomst, om vooruitgang te bereiken voor de rechten van vrouwen en kinderen.
4. Om te werken met een lokaal team om de resultaten van het beleid ten aan zien van de rechten van vrouwen en kinderen, te analyseren.

Meer aandacht
Minister Koeiman hoopt dat dit soort onderwerpen steeds meer de aandacht krijgen. “Dit zijn kwetsbare onderwerpen en moeten veel meer aandacht krijgen van de regering en NGO’s. Vooral in de maand november die in het teken staat van het bewustmaken van de bevolking van haar rechten””, aldus de minister.

Bezoek aan Schotte
De delegatie van Unicef heeft ook een bezoek gebracht aan premier Gerrit Schotte tijdens de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers. Velasco gaf aan dat Curaçao hoog scoort op het gebied van wetgeving voor verplicht onderwijs en cijfers van de lage kindersterfte en kinderarbeid. De delegatie zal de komende tijd gesprekken voeren met verschillende ministers voor verdere onderzoek en de komende maanden meerdere bezoeken afleggen aan Curaçao voor het verzamelen van lokale gegevens.

2 reacties op “Koeiman ontvangt verslag van Unicef”

 1. 2. Bijdragen aan de ontwikkeling van publiek beleid en wetgeving van financiën met een benadering die gebaseerd is op rechten.
  3. Opties en strategiën vaststellen voor het werk van de Overheid en de burgers in de toekomst, om vooruitgang te bereiken voor de rechten van vrouwen en kinderen.

  Deze twee punten zetten mij aan het denken en dat denken resulteert in een advies aan de Tweede Kamer in Nederland: als jullie iets gedaan willen hebben of een aanmerking hebben op/over het regeringsbeleid op Curaçao, stuur die dan naar de Unesco. Deze organisatie kan dan op haar beurt deze suggesties in hun rapporten verwerken en zie die suggesties worden met veel tam tam geaccepteerd. Niks van die makambas zus en die makambas zo en waar bemoeien die kolonisten zich mee, nee, veel masha danki’s. Veel si señor no señor. Denk dat ik ook maar in de politiek ga, er komt tenslotte binnen afzienbare tijd een ministerspost beschikbaar.

 2. http://www.siloamvillage.org/website/index.php
  Zou Unicef hier ook even gekeken hebben?
  Heeft iemand een copie van het rapport?