• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Reddings -en Coördinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht ontving dinsdagavond een melding van een klein vaartuig met drie opvarenden, dat ’s middags uit Curaçao was vertrokken naar Bonaire, en om 21.00 uur nog niet was aangekomen. Ze hadden geen zwemvesten, radio of kompas aan boord.

In samenwerking met de CITRO is er meteen een zoekactie opgezet. De Dash-8, het maritiem patrouille vliegtuig van de Kustwacht en de Aurora, een eenheid van de CITRO, hebben de hele nacht een grootscheepse actie gevoerd om het vaartuig, een kleine Boston Whaler, op te sporen. Een Super-RHIB, AS-355 helikopter van de Kustwacht en Orca II van de Citro werden vroeg in de ochtend ingezet om een zoekslag te maken.

Motorpech
Omstreeks 07.30 uur werd het vaartuig door de helikopter gedetecteerd. De positie werd meteen doorgegeven aan de Super-RHIB die daar naartoe voer. Rond 08.00 uur waren zij ter plekke en konden zij het vaartuig op sleeptouw nemen. Zij hadden motorpech en het kleine vaartuig begon ook water te maken. De opvarenden verkeerden allen in goede gezondheid. Het bootje werd naar de steiger van Santa Barbara gesleept.

Onverantwoord
Uit nader onderzoek bleek dat de betrokkenen onverantwoord en slecht voorbereid op zee zijn gegaan. Hoewel de Kustwacht iedereen te allen tijde assisteert, creëert dit extra inzet. De opvarenden zijn hierop aangesproken en hebben ook een bekeuring gekregen.

www.versgeperst.com