• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nederland kan zich vinden in het voorstel van Frankrijk om over te gaan tot ongekende sancties tegen Iran. Dat zei minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken vandaag in een overleg met de Tweede Kamer. Volgens het VN-atoombureau IAEA heeft Iran tot minstens vorig jaar aan een atoomwapen heeft gewerkt.

De minister houdt wel een slag om de arm, omdat hij eerst wil weten welke nieuwe sancties Frankrijk op het oog heeft. Rosenthal stelt dat de sancties gericht moeten zijn tegen het regime en de Iraanse bevolking moeten ontzien. De Kamer pleitte in het overleg ook voor meer sancties tegen Iran, dat volgens het VN-atoombureau IAEA tot minstens vorig jaar aan een atoomwapen heeft gewerkt.

Aanval
Ingrijpen tegen Iran is volgens de minister nog niet aan de orde. “Ik wil niet praten over een preventieve aanval of een militaire interventie”, zo zei Rosenthal. De Europese ministers van Buitenlandse Zaken komen maandag in Brussel bijeen om te praten over Iran. “Daar komen ongetwijfeld voorstellen voor sancties op tafel”, aldus de minister.

10 reacties op “Nederland voor sancties tegen Iran”

 1. @Anglo, ja wij staan wereldwijd op de kaart in het Caraibisch gebied, zelfs Amnesty International is nu in ons geinteresseerd. Maar onze regering zal er wel vanuit gaan dat negatieve reclame ook reclame is (dit is ook een marketing concept uit de koker van onze marketing deskundige Gerrit).

 2. @Anglo, als ik zo de geschiedenis van de staat Israël van de laatste 50/60 jaar bekijk zullen zij, zodra die bravoure retoriek van Iran echt bedreigend voor hen wordt, genadeoos toeslaan. De landen in het midden oosten hebben daar zo langzamerhand wel de nodige ervaring mee.

 3. @Wanchito, ja Gerrit heeft er wel voor gezorgd dat wij op de kaart staan in het Caraibische gebied en Zuid Amerika, als Colombia ruzie heeft met Venezuela is onze Gerrit de eerste persoon die geraadpleegd wordt als er een lintje doorgeknipt moet worden in Barbados staat Gerrit al klaar met zijn koffertje. Nos tei, respect !

 4. Meld bij Obama dat er veel olie in het land is en waarschijnlijk “weapons of mass destruction”…laat je anderen het probleem oplossen…

 5. Het is wel lachen met die potsierlijke Nederlandse regeringsleden, áls men al bedenkt dat het de echte wereldspelers, dat zijn de grote jongens die het op het wereldpolitieke toneel daadwerkelijk voor het zeggen hebben, helemaal geen reet interesseert wat nederlandse ministers vinden. 😆
  Maar goed, NL wil ook graag bij de ‘grote jongens’ horen. Helaas willen de grote jongens daar niks van weten!
  Blijkbaar denken ze in NL dat wij Curacaoenaars niet weten dat Nederland NUL KOMMA NUL invloed heeft op het wereldpolitieke toneel. Niet eens de G20 lust de NLers..wel zielig voor die stumperds te Politiek den Haag. En maar doen alsof ze wel iets in de melk te brokkelen hebben..hihihihi. 😆 😆

 6. De Amerikaanse economie draait ook voor een deel op de oorlogsindustrie. Ik zou als ik Nederland was op mijn tellen passen. Niet voor niets hebben China en de Sovjet Unie al afstand genomen van het standpunt om sancties te treffen tegen Iran.

 7. De Iraanse president heeft meermalen gedreigd Israël van de kaart te vegen.

 8. Heeft Gerrit nog geen adhesie betuiging naar de Iraanse premier gestuurt of hem persoonlijk even gebeld, zo van Ahmed, wij het land Curaçao staat achter je.

 9. @gregoria: libie binnenvallen? Wanneer hebben de us dat dan gedaan?

 10. Here we go again. Nederland wordt weer het schoothondje van Amerika, Israel en de rest. Vorige maand had Amerika een uit de duim gezogen verhaal dat er een spion van Iran de ambassedeur van Saudie Arabie wilde vermoorden. Deze week weer een verhaal dat Iran aan atoomwapen zou werken.
  Dit is heel dubieus. Want na Libie staan ze te springen om een andere land binnen te vallen om het “regime” om ver te werpen.
  Ik betwijfel dat dit verhaal waar is. Want na de inval in Irak stond ook duidelijk in het rapport dat er geen massavernietigingswapen waren. Dus het is voor mij moeilijk te geloven. Het draait allemaal om iets anders. En iedereen weet het dat is.