• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

groentenCURAÇAO – De PAR-fractie heeft gisteren een voorstel ingediend om groenten en fruit vrij te stellen van de heffing van omzetbelasting (OB). Het initiatiefvoorstel volgt op een eerdere motie van de Staten. Maar volgens minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) is dit overbodig.

Volgens minister el Hakim is zijn ministerie al met concrete voorstellen gekomen om de OB te verlagen op groenten en fruit. “Het wetsvoorstel ingediend door de fractie van de PAR wordt dus al uitgevoerd”, aldus Hakim.

Maatregel
Maar de PAR-fractie meent dat de toegezegde maatregel tot nu toe is uitgebleven en besloot daarom met een eigen voorstel te komen. “De prijsstijgingen van voedselproducten zijn in het afgelopen jaar tot ongekende hoogte geklommen”, aldus de partij in het wetsvoorstel. Maar Hakim zegt dat het afschaffen van de OB op groenten en fruit niet zomaar kan.

Rapport
Deze regering heeft dit voorstel al via het ministerie van Financiën laten bekijken en op 5 augustus een rapport uitgebracht”, zegt Hakim. In dit rapport staat aangegeven wat het bedrag is dat de schatkist misloopt wanneer de OB op groenten en fruit wordt geëlimineerd. Volgens Hakim is zijn ministerie al bijna klaar om op verantwoordelijke wijze de OB op groenten en fruit op te heffen, waardoor het voorstel van de PAR overbodig zou zijn.

4 reacties op “‘Wetsvoorstel PAR overbodig’”

 1. Hakim, de man van de beloftes en de beloofde contracten met het buitenland en de beloofde .. en… en… en….. Ik ben benieuwd wat we van sinterklaas krijgen… niets denk ik wat die bestaat ook niet, net zo min als de resultaten van al die jubelverhalen en beloftes van Hakim.

 2. ElHakim je liegt dat het barst en je smoes is zo doorzichtig als glas, iedereen kijkt er dus dwars doorheen, denk je dat we net zo bobo zijn als jou aanhang , get a life man.

 3. Kon het niet beter verwoorden, slaat de spijker op de kop.
  Kleine jongen die 1e wil zijn die el hakim.

 4. samengevat is het wetsvoorstel van de PAR volgens de regering dus overbodig, want het ministerie van minister El hakim is al met concrete voorstellen gekomen.

  Meneer El Hakim, als een ministerie een concreet voorstel doet, heet dat een wetsvoorstel. Zo’n wetsvoorstel heeft uw ministerie dus NIET ingediend en daarom dient een oppositiepartij nu zo’n concreet voorstel in.
  Waarschijnlijk bedoeld u dat er op uw ministerie al over gesproken is, of er al conecpten op papier stonden, maar er nog GEEN concreet voorstel vanuit uw ministerie is gekomen. Dan zou het wel logisch zijn dat het volk nog nooit dat wetsvoorstel gezien heeft.
  U beschikt over een ministerie vol met door de overheid betaalde ambtenaren die er voor zijn om u de gang van zaken omtrent wetsvoorstellen uit te leggen en om uw ideeen en hun advisen concreet te maken. Lullig hey dat mensen id edat allemaal niet tot hun beschikking hebben ‘beat you to the bush’!! Wees even sportief en zeg niet: dat was mijn idee ook al”. U heeft genoeg tijd gehad er iets mee te doen.