• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt John Baselmans zijn mening over de aanpak van de regering.

Plan Nationale Wijkaanpak (PNW) van Curaçao, een plan waar de heer Schotte en zijn crew alsmaar mee schermen en lopen te pronken. Tot de dag van vandaag zijn enkele lantaarnpalen en een speeltuintje geplaatst. Verder kan het volk opdraven naar de diverse toespraken van diverse politieke personen, wat van de tijd af gaat waar we zaken door zouden kunnen nemen die belangrijk zijn voor de buurten. Het hele plan is een politieke farce, om zo stemmen te kopen bij de bevolking op kosten van de belastingbetaler.

Op Bandabou zijn we een van de wijken die mee mag genieten van de egotripperij van deze politieke gasten. Onze avonden worden slecht bezocht en men verwondert zich erover waarom dat is. De politiek heeft kennelijk niet door dat aan Bandabou al tientallen jaren gouden bergen beloofd is en nooit daar nooit iets van uitgekomen is. Vele beloftes om maar stemmen te winnen. De heer Cooper deelt onder andere asfalt uit en in het verleden werd de heer Godeth boos omdat we niet genoeg gestemd hebben op hem, in ruil voor wat asfalt op de weg naar Bandabou.

Nu is de heer Schotte op pad en is hij al meerdere malen op Bandabou geweest om te laten zien dat hij ‘o zo’ betrokken is bij onze bevolking. Die bevolking lacht want doorziet duidelijk dat zijn Plan Nationale Wijkaanpak gewoon weer een emmer is met politieke lucht.

Wat blijkt nu, veel geld van dat plan wordt besteed aan persoonlijke reisjes die gemaakt worden om te laten zien hoe sociaal we bezig zijn. Gelukkig heeft het Koninklijkhuis dat met eigen ogen kunnen zien en is het hen zeker opgevallen in wat een armoede onze mensen op dit deel van het eiland wonen en leven.

Schotte, stop met volksverlakkerij. Wij als burger zien duidelijk dat u niet werkelijk iets zal doen voor onze jeugd, onze buurten en onze bevolking. Alles draait om uw ego en die van uw mede regeerders en daar gebruikt u kostbaar geld van de gemeenschap voor.

14 reacties op “Ingezonden: Voor het volk?”

 1. Makayu,
  Geen respons waard, maar U reageert wel. Wie is nu hyprocriet?

  Jannssen,
  Geloof mij, ik deed mijn best om U te begrijpen. Echt!

 2. nou nou het gaat wel weer goed hier he

  RL willems die maar terugkijkt en veel oud zeer heeft en niet naar de toekomst wil.

  iedereen heeft recht op een goed leven op curacao, samen maar nee iedereen afkraken

  of beter nog we scheiden banda bou af zo krijgen we twee staatjes ………….wat een onzin
  banda verdiend gewoon meer dan nu, geld voor de projecten verdwijnt in de reisjes en andere gaten in de begroting en de wijken krijgen er niets voor terug.
  welke ontwikkeling?
  welk onderwijs?
  welk werk?

  oh ja 80/20 laten we eerst maar eens kijken of dat werkt.

  maar deze regering negeert gewoon de helft van de bevolking( referendum was 52/48 en gaat nu ook zonder zich te storen aan de bevolking door.

 3. @Willems:
  Eigenlijk bent u geen repons waard maar u aantijgingen zijn te hypocriet om u niet even met de neus op de FEITEN te drukken. Noemt u nu eens concreet een aantal succesfactoren die de nieuwe regering heeft gerealiseerd (buiten de retorische lulverhalen die er worden uitgebazuind door de roeptoeters!). En laat de natrapperij naar vorige regeringen maar achterwege ook al ben ik het met die regeerders ook niet altijd eens geweest.
  Heeft u zich wel eens gerealiseerd hoevel gelden (belasting, niet uit eieg zak!) er al binnen een jaar besteed zijn aan buitelandse reizen en vraag de regeing maart een som een overzicht van deze kosten en met welk resultaat!
  Ai mai, graag eerlijke reactie vanuit uw glazen Belgische toren.

 4. En …..Sanders, weet je ook toevallig waarom? Of praat je zonder kennis van zaken.
  Ik zal het maar voor jou invullen. Afgestudeerden uit Nederland in mijn tijd werden allemaal uitgesloten van werk en toekomst, behalve geprivilegieerden om Baselmans en zijn soort in de zadel te houden als bevoorrechtigen. Maar nu is die vaudeville voorbij en alleen de frustraties, criminele represailles en het crashen op afstand van PC van onschuldigen is overgebleven. Het kan verkeren Sanders en het is verkeerd, Er is gewoon geen keuze: aanpassen of verzuipen. Korsou leeft en dult geen onrecht, Sanders. Boontje komt om zijn loontje.

 5. @ R. willems

  John Baselmans is meer een curacaoenaar dan dat u bent in het lekkere veilige Belgie.
  hij heeft dus meer recht van spreken als u.
  hij heeft ook meer gedaan voor de mensen en dieren in zijn omgeving dan dat u ooit zou kunnen.

 6. @R.Willems; net als de velen comments hieronder ook dan die van mij. John vecht en publiceerd, schrijft en bijt. Hoezo NIET schrijven over het wanbeleid en de vele valse kiezers belofdes. John vecht al jaren voor de plek Ban dabou en vraagt al jaren lang naar de politieke aandacht voor die plek, algemeen bekend als achter gebleven gebied.
  Kom eens lekker achter je Stenen muur op Jan Thiel of welk resort dan ook, vandaan. Ge naar Bandabou en kijk eens een week lang rond, kijk naar de wegen, kijk naar de armoede aldaar, kijk naar de omgeving. Man je gaat met verbijstering blijven. Niets in het ingezonden stuk van John is negatief. Het enige negatieve is onze zogenaamde regering, En juist die is het waar IK me voor schaam. Tot op heden ben ik nog LANG niet moe van zijn berichten. Ik lees ze nog steeds en plaats ze ook vaak bij mij.
  Willems wordt gewoon een wakker.

 7. Heer Willemse

  Normaal reageer ik niet op uitlatingen van mensen die zelf niets doen! Maar even voor alle duidelijkheid heer Willemse. Ik heb meegewerkt aan het plan omdat ik heer Schotte dat aangeboden had om mijn plan (Kinderleed verleden tijd) te integreren in het Bario plan. Menig uurtjes heb ik belangeloos gespendeerd aan vergaderingen en bijeenkomsten en zag steeds meer dat het een politieke campagne was en ben eruit gestapt.

  Voor de rest heer Willemse, als u alleen mijn zogenaamde negatieve kritiek ziet raad ik u aan eens een bril te kopen en eens wat rond te kijken hoeveel tijd we spenderen om hier van ons eiland een corrupt vrij en leefbaar eiland te maken. Maar helaas zie ik niets meer als alsmaar kritiek van uw kant en hoor en zie ik geen positief geluid van uit u zelf. Kennelijk kijkt u te veel in uw eigen spiegel.

 8. @Willems,

  Ook ik word altijd erg moe van Baselmans, maar dit keer is zijn klacht helder geschreven, en terecht. Of iemand toevallig wel of niet op Curacao is geboren zou niet moeten uitmaken. Als je hier jaren woont, meedoet in de samenleving en wellicht ook gestemd hebt dan mag je best kritiek uiten op je vertegenwoordigers wanneer zij niet doen wat ze beloofd hebben.

 9. @willems
  U heeft een nieuw record bereikt. En wel het record van naiviteit. Gelukkig zijn er nog intelligente mensen als baselmans op het eiland welke wel met beide benen op de grond blijven staan en direct door de sprookjes van deze calimeronregering prikken. Als ook deze mensen vertrekken of de mond worden gesnoerd door goedgelovige mensen als u zijn we helemaal volledig aan de maffia overgeleverd.

 10. “Uw frustraties zijn niet in het belang van het Eiland! U kan niet van Curaçaose afkomst zijn.”
  Over frustraties en negativisme gesproken…………@ Willems: ignorance is tiresome…..
  De heer Baselmans probeert al lange tijd de aandacht te vragen en voor de belangen van Banda Abou op te komen. Meer dan wat je kan zeggen van vele ‘echte” yuí korsou……
  What have YOU done voor Curacao lately?

 11. Onvoorstelbaar, maar het gebeurd dus “gewoon”.
  MAAR er is geen geld meer voor:
  * aanpak / renovatie onderwijs
  * steeds weer overstromende woonwijken
  * enorme aantal slechte wegen (leidt zelfs tot ongelukken als je in zo’n kuil rijdt)
  * acceptabel zorgstelsel / voorzieningen niveau in SEHOS ziekenhuis
  * aanpak milieuprobleem
  etc. etc . etc. etc .

  SHAME – SHAME – SHAME on Yu politicians !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. @ Willems,

  Als de uiteindelijk gekozen regering tijdens verkiezingen jou beloofd om 1miljoen ANG te geven. Moet jij dan na het benoemen van de regering er zelf achteraan gaan of vind jij ook dat de regering je het gewoon moet geven?

  Beloftes maakt schuld…. dus het is zijn goedrecht om lekker negatief (op een nette manier) te zijn. Er zijn beloftes gemaakt, dus dan moet je die nakomen, punt uit!

 13. @ Willems
  Ik denk dat John dat gaat doen als zodra deze populistische, nepotistiche, negatieve kritiek over zich uit roepende bende van het toneel is verdwenen en er goede bestuurders aan de macht zijn gekomen.

 14. Geachte Heer John Baselmans,

  Wanneer gaat U eens een keertje stoppen met uw negativisme en gal uitspuggen campagne?
  Wanneer komt U eindelijk aandragen met iets opbouwend en positief? U bent kennelijk daarvoor niet in staat!
  De wijkactie moet uit de wijken zelf komen om dan erop in te gaan en langzamerhand te kunnen opbouwen overeenkomstig de problematiek en behoeften van de wijk. U weet niet hoe moeilijk en moeizaam het verloopt om de wijkmensen aan de praat te krijgen om een response te geven aan hun noden! Probeert U het eens, voordat U begint met afhakken!
  Waarom benadert U de problemen niet met een dosis redelijkheid een kans geven, dan almaar de één na de ander te slopen. Uw frustraties zijn niet in het belang van het Eiland!
  U kan niet van Curaçaose afkomst zijn. In dat geval is het beter dat U zwijgt dan almaar roet in de pap gooien en goed bedoelde intenties op de schop nemen! U behoort niet in de weg te lopen en uw frustraties ergens anders plaatst, dan op de rug van het volk!