• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren in samenwerking met de douane op Schiphol de veertien leden tellende band Prestige opgepakt voor drugssmokkel. Dat meldt de marechaussee vandaag. De drugs zat verstopt in de instrumenten en geplakt op hun lichaam.

Prestige was voor een aantal optredens op Curaçao. Omdat de bagage van de muzikanten gezamenlijk was ingecheckt, is de hele band gearresteerd. De groep zit momenteel vast in verband met verder onderzoek. De band bestaat voornamelijk uit Curaçaose leden. Eén van de bandleden reisde samen met een baby van vier maanden.

Amerigo Thodé
Eén van de bandleden is de zoon van MFK-Statenlid Amerigo Thodé. Het Statenlid zegt in het Antilliaans Dagblad gebroken te zijn over de arrestatie van zijn zoon. Thodé heeft gelijk contact opgenomen met de Gevolmachtigde minister Sheldrey Osepa, die hem op de hoogte houdt. Het is nog niet bekend of alle bandleden nog vastzitten of dat enkele leden zijn vrijgelaten.

46 reacties op “Curaçaose band Prestige opgepakt”

 1. Het blijft een trieste bedoeling dat er steeds weer mensen denken dat ze weg kunnen komen met het smokkelen van drugs naar Nederland vanuit Curaçao. Het feit is en blijft dat degenen die dit hebben gedaan totaal geen respect hebben voor de rest van de onschuldige bandleden. Curaçao blijft ondanks dit soort dingen een prachtig vakantie eiland.

 2. ik hoop dat de gestraften hun straf uit mogen zitten in hun eigen land zodat de familie hun kan bezoeken.Dit is humaan voor alle betrokkenen.
  sterkte aan alle familie leden, deze hebben het niet in eigen hand, Voor alles geldt , het blijft toch je kind. Kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen.

 3. @Cel, en waar zijn die Antillianen (?) van jou dan 100x beter in dan nederlanders (ik ga er zomaar even van uit dat je hier witte Nederlanders bedoeld). Wie je met Antillianen bedoeld blijft even een vraag.
  Maar ik en ik denk heel Nederland, zit met grote nieuwschierigheid te wachten op je lijst van punten, waar wij slechter zijn dan jouw Antillianen, zou zeggen verras ons.

 4. @Cel, ja ook witte Nederlanders worden her en der opgepakt voor drugs smokkel en ja soms verschijnt er hier één op TV om zijn/haar sob story te vertellen. Dat TeleCuraçao de zwarte Nederlanders niet hun 5 minutes op TV gunnen is niet onze schuld. Dat deze opgepakte bandleden zo stom zijn geweest om het risico te nemen om via een 100% controle airport te reizen zegt eigenlijk alles over hun IQ.
  En als je het over pedofielen hebt moet je eens denken aan die 9 van de 10 kinderen die op Curaçao geboren worden, die nooit te weten komen wie hun vader is en de moeder is vaak minderjarig.

 5. de reacties op deze site laten me echt lachen. Wat heeft de regering van Curacao nou te maken met de band Prestige???? Als het een nederlandse band was wat zouden ze dan zeggen?? “Ze werden gedwongen blablabla” En als je al helemaal niks van weet hoe het in elkaar zit moet niet praten. Niet alle 14 mensen zin schuldig DUHHHHHH en al helemaal niet een baby van 4 maanden. Trouwens ze zijn vrijgelaten. En 4 mensen zitten nog vast. Dat antilianen drugs smokkelen dat weet iedereen maar vergeet niet dat er ook heel wat nederlanders zijn. En die komen dan heel zielig op tv hun verhaal doen. Heb je ook 1 antiliaan dat zien doen.NEE . Ja ze houden misschien van makkelijk geld, maar wat hun aan drugs doen ,doen nederlanders aan pedo, oplichten en discrimeneren. Nederlanders moeten eens zelf voor de spiegel gaan staan en naar zichzelf kijken. Antilianen zijn wel 100x beter dan de nederlanders. Maar ja ze houden ervan om te wijzen en vergeten dat er er op zijn minst 3 van hun eigen vingers opzichzelf wijzen. Ga tikkertje spelen er genoeg goeie antilianen zowel in nl als in heel de wereld. Google gij zult vinden.

 6. @ Churandi,

  Ow ja je hebt gelijkt, de Godfather(s) gaan zich nog op heet vuur bevinden. Waarom het aan anderen overlaten, terwijl je hetzelf kan doen of niet?

  Jij moet eerst goed lezen, voordat je denkt een sterke reactie neer te kunnen zetten. Als deze topic je een beetje emotioneel raakt, moet je heel even tot 10 tellen vriendje.

  Los gezien van de huidskleur ik probeer een spiegel voor te houden dat men eens moet ophouden met dat zwart wit denken…. maar goed als ik je alles als een klein kind moet uitleggen, geef me je email adres en dan stuur ik het in kindertaal naar je toe ok?

 7. @ Kasuari:

  Die coke wordt zeker door die blanke opdrachtgever in je onderbroek gestopt!!!!
  Laat je ff nakijken man en als je niet weet hoe het in elkaar steekt is het verstandiger om er niets over te zeggen.

 8. Dan heeft deze jongen dezelfde opleiding gevolgd als Schotte, dus wie weet krijgt hij ook nog eens een huisfotograaf.

 9. @Trey @Churandi, kort samengevat, de enige opleiding die deze man heeft gevolgd en met slecht/of geen resultaat heeft afgesloten is de lagere school. Op zich is dat al wel een hele prestatie toch.

 10. Als satan God wil beroven van zijn kroon, wat zijn mensen.

 11. @Jan, 9-11-2011, 20:45,
  maar Janneman toch, wat doe je nog steeds op het eiland der miskleunen? Wordt het geen tijd om jouw hollandse kaashielen te lichten en naar jouw perfecte NL, het land vrij van criminelen, er bestaan n.l. geen Hollandse criminelen, te vertrekken?????
  in NL zijn er n.l. geen veroordeelde kamerleden, not, ik weet wel wie het zijn., er bestaat geen graaicultuur in NL, ook not, want Nederlanders stelen nooit, ben je gek…!?!!! Hollanders zijn heilige mensen joh, ik kan je wel vertellen hoe heilig al die hollandse Jannemannetjes zijn. Stelen zit in de Hollandse genen besloten man!
  Kortom, jouw vaderland is het perfectst wat er op deze aardbol bestaat!!! Dus waarom nog steeds op het eiland vertoeven van Antillianen ofwel Curacaoenaars waar jij een ontzettende hekel (de pest) aan hebt? Dat vind ik uiterst vreemd, je blijft maar zeiken over de criminele Curacaouers, maar je zit er nog steeds!!! Ik in jouw plaats zou allang pleite zijn!

 12. Dom, dom, dom. Ze wisten toch wel dat Curacaoenaars extra in de gaten worden gehouden. Op een ‘makkelijke’ manier aan geld komen.

  Drech p’e.

 13. Al weer het einde van Antilliaanse droom!!!!
  Of toch maar met de mantel der liefde bedekken,en met de flower power boter op m,n kop mentaliteit deze band weer in genade verder laten knoeien!!
  En net doen of er niets is gebeurd.??,zoals met de meeste miskleunen op Curacao

 14. @ Anglo,

  De drugskoeriers weten niet eens voor wie zij echt een opdracht uitvoeren. Vaak zijn hun directe contact personen ook maar kleine spelers in dat milieu. Zij kunnen wellicht hun contactpersonen erbij naaien, maar op den duur houd het op. Praten kan je leven kosten en vooral als je hoger in de hierachie komt. Dus misschien zingen deze tot op bepaalde hoogte, maar diegene die het meeste geld verdient zal hoe dan ook buitenschot blijven. Dus ja in dat geval heeft het met brains te maken….

 15. @ Trey:

  Ik ken deze jongen heel goed. Hij heeft de HAVO NIET afgemaakt en is ook met zijn coservatoriumopleiding gestopt. (Nadat hij van zijn HAVO-school nog een aanbeveling voor het conservatorium had gektregen). Dus niet slap paten en over bewijs gesproken, coke zit niet zo maar in je onderbroek.

 16. @Kasuari
  De (naar alle waarschijnlijkheid) blanke opdrachtgever/ top man zal niet gepakt worden….
  Vooroordeel of waarheid?

  Zou het met brains te maken kunnen hebben ? Reken maar dat deze mannetjes zullen zingen als kanariepietjes en als de opdrachtgever een witte Nederlander blijkt te zijn zal ook hij hangen. De praktijk van de afgelopen jaren heeft echter uitgewezen dat dat wat jij denkt op wishful thinking is gebaseerd.

 17. Iedereen voor zich, God voor Allen..
  Over een paar weken is iedereen dit weer vergeten !

 18. @gerrit
  Dit is echt een triest verhaal! Hopelijk dat er snel duidelijkheid. Kan niet geloven dat ze er allemaal bij betrokken zijn.
  Neen, de baby van vier maanden is na verhoor op vrije voeten gesteld

 19. @Trey volgens jou heeft deze jongen met succes zijn opleiding in NL afgerond. Welke opleiding is dat geweest ?

 20. Ik meng me meestal niet in deze zinloze discussies maar vond het nu wel nodig. Ten eerste wil ik duidelijk maken dat ik het gedrag van de individuen(dus niet de hele groep) die hier verantwoordelijk zijn niet goedkeur. Ten tweede snap ik niet hoe een verband getrokken tussen dit incident en de politiek. volkomen ongefundeerd! Vroeg of laat moeten we ons gaan realiseren dat dit een sociologisch probleem is. Het probleem zit diep geworteld in ons cultuur.
  Naar mijn mening heeft het dus geen zin om telkens de smokkelaars met de grond gelijk te maken. Morgen staat waarschijnlijk weer één om zijn kans te wagen.

 21. @ Edward,

  Zijn het dan ook ineens ALLE blanken (als er een blanke gepakt wordt), of slechts diegene die opgepakt worden?

  Vooroordeel of waarheid?

 22. @Trey, niet vreemd dat mensen zo reageren, zie Per, is het niet juist dat sommigen van de huidige regering links en rechts een ieder beschuldigen van corruptie en diefstal zonder te verifieren of het ook werkelijk zo is en ondanks uitspraken van het tegenover gestelde blijven volharden in hun uitspraken? bv over dhr Gumbs.

  Hoor nu ook niet degenen die schreeuwden dat de groep Nederlandse spelers die het kampioenschap baseball hadden gewonnen voor het grootste deel uit ANTILLIANEN bestond, nu verkondigen, dat deze groep helemaal uit antillianen bestaan.

  Laat niet weg dat er eerst afgewacht moet worden of een ieder van de leden ook schuldig zijn sterkte aan de families.

 23. jullie snappen het niet de PAR heeft natuurlijk die drugs in de instrumenten gestopt!

 24. @Kasuari: vooroordeel.
  Dacht je nou echt dat in Nederland er geen blanke misdadigers worden opgepakt?

 25. Dit nieuws stond zelfs in de IJmuidercourant zag ik … Ze zijn alle veertien opgepakt!

 26. Baby van 4 maanden ook schuldig?

 27. De (naar alle waarschijnlijkheid) blanke opdrachtgever/ top man zal niet gepakt worden….

  Vooroordeel of waarheid?

 28. Verkocht hun CD niet goed?

 29. @Hans,
  Jij lijkt mij eerder een MFK-stemmer. Geloof je zelf dat er geen onschuldigen tussen zitten? Shame on you man.

 30. In de bagage van de muzikanten is cocaine aangetroffen. Omdat de bagage gezamelijk is ingechecked is het niet duidelijk wie de cocaine heeft gesmokkeld. Daarom zijn alle bandleden gearresteerd. Na verhoor zal duidelijk worden wie de schuldigen zijn. Laten we alsjeblieft niet meteen iedereen veroordelen.

 31. Wir haben jetzt ein Verband Prestige – MFK (Schotte).

  Wir haben auch ein Verband Schotte (MFK) – 43 MOT Meldungen.

  Also: sehen Sie auch das Verband Prestige – 43 MOT Meldungen?

  Harry, holt schon mal der Paul Rosenmoller.

 32. @Erik, begrijp je wel wat ik heb geschreven? Of wordt je opeens blind als het om Curacaoenaars gaat en heb je je vooroordelen al klaar liggen? Natuurlijk is het plakken van drugs op je lichaam een bewuste keuze. Maar in dit geval is er ook in de instrumenten drugs gevonden waardoor iedereen werd gearresteerd. En ja…daar ga je dan, onschuldig de bak in.

  @Hans, jij lijkt Wiels wel. En trouwens Erik ook. Jullie hebben jullie vooroordelen al klaar liggen jegens een andere volk en met name jegens de Curacaoenaar. De meeste zijn jongens die op een positieve manier bezig zijn met hun hobby/werk. Helaas zitten er rotte appels tussen.

 33. Sheldry Osepa behoort tot het stelletje lemmings dat blind en kritiekloos achter Schotte aan naar de afgrond loopt. Met helemaal achteraan de huisfotograaf om de laatste foto te maken.
  Osepa is een principeloos mannetje die zijn ziel aan de beste betaler verkoopt, in dit geval Schotte (of moet ik zeggen: Dos Santos?).

 34. Ik vind het bijzonder jammer dat alle leden van de groep hiervoor direct in voorarrest zijn. Het is
  zeker dat 1 of meer leden van de groep de daders zijn en hierdoor ook hun collegas enorme schade
  toedoen. In plaats van de hele groep te beschuldigen is het verstandig het resultaat van het ondezoek
  Van justitie af te wachten.

 35. Thodé neem gelijk contact op met Sheldry Osepa….doet hij dat ook bij die andere sukkels die met coke gepakt worden????
  Nee, natuurlijk niet…… daar gaan we weer, lekker integer allemaal.
  Dacht Thodé nu echt dat Osepa informatie krijgt uit een strafrechtelijk onderzoek??? Nee natuurlijk niet, dat kan alleen op Curacao en andere bananenrepublieken.

 36. Dit is echt een triest verhaal! Hopelijk dat er snel duidelijkheid. Kan niet geloven dat ze er allemaal bij betrokken zijn.

 37. Als ik de zin ‘Veel sterkte voor de familie van de onschuldige bandleden’ lees loopt het mij dun door de broek.
  Onschuldige bandleden? Heeft de schrijver dezes nu echt het zicht van Stevie Wonder?
  Nog meer van dit soort reacties en ik ga begrijpen waarom de MFK in de regering is gekomen.

 38. Trey, wat een grenzeloze onzin: ‘Zoiets kan helaas een ieder overkomen’. Cocaine op je lichaam plakken is een bewuste keus, dat overkomt je niet.
  Ik kom uit een groot gezin waarin we het niet breed hadden, maar niemand is bij ons de criminaliteit ingegaan, maar we zagen wel af van ieder jaar een nieuwen Blackberry, Ipod en Ipad en een grote SUV voor de deur (om over prestige te spreken!).

 39. hahaha dit is gewoon belachelijk… maar wel grappig

 40. Ben benieuwd of de gevolmagtigde minister ook zou worden gebeld als het mijn kind betrof.PFFFFF

 41. @Per
  Have a heart. Dit is voor elke ouder de grootste angst. Dat je kinderen in dit soort zaken verzeild raken.

 42. @Per Franssen,

  Jouw reactie slaat echt totaal nergens op. Dat je de zoon van een statenlid van drugskoerier beticht zonder enig bewijs alleen omdat hij de ‘de zoon van’ is, is erg dom. Of speel je gewoon dom. Deze jongen heeft met succes zijn opleiding in NL afgerond. Zoiets kan helaas een ieder overkomen die op deze manier in groepsverband reist.
  En even voor de duidelijkheid, ik ben absoluut geen aanhanger van de huidige regering noch een familielid van één van deze bandleden.

  Veel sterkte voor de familie van de onschuldige bandleden.

 43. Geen zichzelf respecterend festival zal deze band nog uitnodigen, maar ik zie in hen wel de nieuwe generatie MFK politici. Ze passen goed bij Schotte (oa verzekeringsfraude en 43 MOT melidingen), Constantia (liegen voor de rechter over haar misbruik van een dienstauto, diplomavervalsing) en ga zo maar door.
  Maar ze kunnen natuurlijk ook nog altijd lootjes gaan kopen voor MFK financier en witwasverdachte Robbery dos Santos.

 44. Bedankt namens de hele Curacaose bevolking die zo zijn best doet om ons mooie eiland een positiever imago te geven…wat een klojos, direct persona non grate verklaren.

 45. MFK: Movemientu Forward Kokaine?

 46. En zo worden alle bewonderingswaardige pogingen van de stichting Bon Intenshon van mijnheer Elias om Curacao in Nederland een positief daglicht te zetten teniet gedaan door een groep op geld beluste muzikanten.

  Kijkend welke normen en waarden MFK hanteert verbaast het mij ook niet dat de zoon van een van hun leiders bij de cocainesmokkel betrokken is. Hoe gaan de spreekwoorden ook al weer: de appel valt niet ver van de boom? Of: zo vader zo zoon?