• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Pressiegroep Kòrsou 40 heeft minister Carlos Monk aangeklaagd bij mensenrechtenorganisatie Amnesty. De groep eiste eerder excuses van de minister, nadat Monk had gezegd in de Staten dat alle mensen die hebben meegewerkt een het rapport Rosenmöller landverraders zijn.

De pressiegroep organiseerde vorige week maandag een protest op het Wilhelminaplein. De duizend demonstranten die op het protest afkwamen, eisten dat minister Monk zijn excuses aanbiedt aan de groep van veertig mensen die in gesprek gingen met de commissie Rosemöller.

Mensenrechten
“Minister Monk heeft zijn excuses niet aangeboden aan het volk van Curaçao. Minister Monk is een gevaar voor de maatschappij daar hij het fundamentele recht op vrijheid op meningsuiting openlijk bedreigd met vervolging”, schrijft de groep op hun facebookpagina. Monk is met een brief officieel aangeklaagd bij Amnesty International als ‘vertrapper van mensenrechten’.

19 reacties op “Kòrsou 40 meldt Monk bij Amnesty”

 1. Phhhhhhhhhh

 2. @Hans,

  Je denkt het… Ik weet het zeker Hans…. Je bent de beste.

  Probleem is dat het altijd lastig is om aan de top te blijven 😉 dus geniet ervan zolang je nog kan.

  Succes.

 3. @ Kasuari,

  Ik denk dat ik alles beter dan jij doe!

 4. hebben ze dan ook het onderstaande vermeld????????????

  Minister Carlos Monk van Bestuur, Planning en Dienstverlening wil een wet die ‘verraders’ moet vervolgen, meldt het Antilliaans Dagblad. Monk wil onder andere de ‘verraderspartij’ PAR hiermee veroordelen. Maar ook de media die volgens Monk ‘werken’ voor de PAR, worden met de wet aangepakt.

  Monk noemde Emily de Jongh-Elhage, Zita Jesus-Leito, Magaly Jacoba en Ersilia Lannooy als enkele verraders. De minister verscheurde het rapport van de commissie Rosenmöller dinsdagavond in de Staten. Volgens hem is Nederland bezig met een staatsgreep.

 5. Ik vind dit een goede actie.

  Juist een minister moet respect tonen aan de bevolking. en juist die bevolking mag zijn mening geven en hoeft er niet mee eens te zijn.
  maar juist dat word genegeerd en dan word er al snel gesproken ja je bent van de PAr of we onderzoeken of er iets strafbaars is gedaan.

  dus als je reageert op uitspreken van de minister ben je ” misschien” wel strafbaar.
  Dat de minister daarnaast mensen aanspreekt als landverader en over gestraft spreekt is toch ook heel erg schadelijk, voor de minister en voor curacao.

  Blijft nog steeds de vraag Waarom deze regering zo bang is!!! als je niets hebt te verbergen
  laat het dan zien. stel een commisie in en laat stap voor stap zien dat je niets verbergt.
  zo laat je zien sterk te zijn en goed bestuur doet voor Curacao.

  niet blijven praten en onduidelijk zijn en iedereen tegen iedereen opzetten.

  of moeten we ook de spreuk BONBINI a Korsou aanpassen. Alleen welkom als je aan onze eis voldoet en geen kritiek levert??

 6. ls,
  om het heden te begrepen leert men van het verleden. Dus het onderzoek van Rosenmuller gaat over het verleden van de mensen die regeren in het heden.
  De Gruppo 40 die een bijdrage heeft geleverd aan het onderzoek mag nooit in een hoek worden gedrukt in de vorm van landverrader, zwarte makamba etc.
  Tuurlijk is het zo dat de huidige regering onrecht is aangedaan( in persoonlijke zin) want anders hadden we nu niet zulke regeerders. De Heer Monk zal in het verleden ook wel eens iets gemeld hebben en daarvoor gestraft zijn. In het Boek staat echter gij zult kwaad niet met kwaad vergelden.
  Zolang de huidige bestuurders daar niet boven staan, zal men altijd dit soort reacties krijgen.
  ECHTER wat me wel schokt is het zwijgen van de MinPres die geen enkele vorm van afkering laat horen.

 7. @Sarah:
  ik ben ZEKER geen PAR-aanhanger maar idealist (en daarnaast realist) en in principe voor elke organisatie of persoon die zich integer en volgens de normen inzet voor een leefbaar Curacao!
  Helaas proberen een aantal mensen (jij geeft hier weer duidelijk voorbeeld) steeds weer de schuldvraag naar een ander te schuiven. Het gaat om wat er NU gebeurt (zonder waarde-oordeel van wat hij/zij TOEN allemaal fout heeft gedaan want daar schieten we niks meer mee op).
  DOE iets aan wat er NU en in de TOEKOMST mis lijkt te gaan zodat we niet meer in dezelfde valkuilen trappen!

 8. waarom krijg ik toch altijd het gevoel ,dat met name gefrustreerde Par aanhangers op dit soort dingen reageren.Er gaat veel mis,maar ten tijde van kabinet Elhage was het niets beter.16 jaar heeft de PAR gezeten en nu gaan we miereneuken over van alles en nog wat.Kom zeg,kijk eens even goed in de spiegel.

 9. Gelukkig maar dat er ‘klokkenluiders’ zijn. Die moeten we koesteren en beschermen want dat zijn wel degenen die de boel aan het rollen en de mensen alert houden.
  Dus ik zie hen zeker niet als klikspaantjes zoals Hans dat bedoeld.
  Het is helaas zo dat de huichelaars onder ons de mond vol hebben en kritiek leveren maar zelf niets durven doen.

 10. @Gerrit nu nog een inhoudelijke commentaar op het artikel. Vergeten?

  Je lijkt wel Wiels. Respecteer elkaars mening!

  Heheheheheheh.

  En Hans is een troll

 11. @ Gerrit,

  Dit was een inhoudelijke reactie op iemand anders zijn commentaar… net zoals jij probeert te doen. Dus ik zal je daar niet op afrekenen.

  Als ik het niet eens ben met iemand kan en mag ik er iets van zeggen, net zoals jij op mij reageert.

  Fijne avond..

 12. Morgen gaan we Wiels aanklagen. Ik heb vernomen dat er binnenkort een special force vanuit Venezuela hem uit zal schakelen. Trouwens hebben jullie de foto gezien van Cooper , Wiels en Gerrit tezamen tijdens een of ander Charity. Als die foto over de wereld gaat met als onderschrift de leiders van Curaçao verliest dit eiland onmiddellijk ieder respect dat er eventueel nog is.

 13. @ Kasuari nu nog een inhoudelijke commentaar op het artikel. Vergeten?

  Je lijkt wel Wiels. Respecteer elkaars mening!

 14. @ Hans,

  En klikspaantje is veelal anoniem, in deze groep heeft elk individu een gezicht.

  Ik vind het erger dat iemand op internet (hier op deze website) onder een nickname (of meerdere zoals jij) lekker gal zit te spuwen veilig achter de PC. Maar goed ik ben daar ook debet aan, alhoewel ik tracht te proberen met inhoudelijke commentaar te komen, wat ik overigens weer in vele gevallen bij jou mis. Gal spuwen daarentegen doe je beter dan ik 🙂

 15. Had je dan gedacht dat deze Monk”meneer is teveel van het goede” zijn excuse aan zou bieden vergeet het,die heeft een plaat voor zijn hoofd zo dik als de muren van fortie,en tegen spraak daar houden mensen van de PS niet van,neem vandaag Wiels weer even, de baas van Monk,Wiels kreeg een klein beetje tegen gas van CHAT en de hotel sektor,en wat denk je?ach die Nederlanders stellen als toerist niks voor, zo komen op het eiland gaan met een bus cq busje naar het strand, vreten wat patat of frikandel met mayo en duiken weer het hotel in,hier heb je niks aan.Zou die Wiels nog wel hersenen hebben?of is hij inderdaat zo door gedraait dat hij rijp is om 6 weken op de Venezuelase kermis rond te gaan lopen als serimonimeester, en ff weg blijft bij belangrijke beslissingen,voordat hij nog meer schade aan richt deze clown.

 16. Ik sta volledig achter de G40, al doet deze actie mij wel een beetje denken aan het klikspaantje achter in de klas op school.

 17. Waarom klagen wij hem ook niet aan bij Parlatino, kan het dagelijksbestuur direct bij de volgende meeting ons Parlatino-jongetje vragen stellen in het verlengede van hoor en wederhoor.

 18. Heel goed, ik hoop dat de groep ook Wiels hierin heeft betrokken.

 19. Woooooot! Go 40!