• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Statenleden kunnen tot en met morgen het FTI-rapport, over het functioneren van Aqualectra, inzien. Premier Gerrit Schotte weigerde eerder om het rapport aan het Parlement te overhandigen, omdat het volgens de premier gaat om een uiterst vertrouwelijk rapport.

De Statenleden drongen er meerdere keren op aan bij Schotte dat zij het rapport wilde inzien. In totaal stuurden de Parlementariërs drie brieven naar de premier om dit te bewerkstelligen.

Onacceptabel
Statenvoorzitter Ivar Asjes kon de weigering van de premier niet waarderen. Asjes zei in de Statenvergadering op 17 oktober het onacceptabel te vinden dat Schotte het rapport achterhoudt. Het rapport is basis voor het ontslag van drie directieleden van Aqualectra.

5 reacties op “Parlement heeft inzage in FTI-rapport”

 1. John, zoals je in het artikel kunt klezen is het een vertrouwelijk rapport, waarvoor het parlement moest smeken om in te zien. lijkt mij dan een beetje sterk dat Versgeperst wel het rapport in handen heeft?

 2. misschien kunnen de voormalige rapporten ook aan bod komen want dan kan men lezen wat er in het verleden reeds geschreven is en de “vooruitgang” of “achteruitgang” in juiste context plaatsen.

 3. Kan Versgeperst dit rapport niet op haar website zetten, zoals zij ook met het AVD rapport en het Rosenmoller rapport gedaan hebben? Dank u!

 4. Transparantie tot de voordeur!
  Als er “tricky” gegevens instaan die compromiterend zijn voor coalitie blijft natuurlijk alles weer mooi binnenskamers.

 5. Hoop maar niet dat ze het alleen “vertrouwelijk” mogen inzien, want dan kan er geen openbaar debat volgen.