• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

dolfijnfmbedankt.jpgCURAÇAO – Versgeperst.com is morgen niet meer up-to-date. Vandaag stoppen wij met pijn in ons hart met de werkzaamheden voor de website. We zijn uitgeperst!


Na ruim 40.000 unieke bezoekers, 400 publicaties en ruim 300 reacties daarop is het afgelopen. Voor ons is het zeker een geslaagd schoolproject. Ruim drie maanden hebben wij met veel plezier gewerkt aan de nieuwswebsite. Het was voor ons erg leerzaam om als beginnende journalisten te kunnen werken in de Curaçaose cultuur.

De warmte waarmee we hier zijn ontvangen zal ons altijd bijblijven. Zelden werd medewerking geweigerd. Dat terwijl we, vooral in het begin, een totaal onbekend bedrijf waren. Het tientallen keren spellen van het woord Versgeperst was het dubbel en dwars waard.

De reacties op de publicaties waardoor er echte discussies zijn ontstaan, de filmpjes en foto’s die zijn ingestuurd tijdens de tropische storm Omar. Die interactiviteit maakt internet zo mooi. Door de betrokken bezoekers kon Versgeperst.com de website worden die hij nu is.

Het succes was voor ons helemaal compleet gemaakt als we de website over hadden kunnen dragen. Helaas is dat niet gelukt. Misschien wordt hij ooit nog overgenomen, of komt er een andere multimediale nieuwswebsite op Curaçao. We hopen het van harte.

We willen alle mensen die ons hebben geholpen met interviews, informatie en ons gewezen hebben op feitelijke onjuistheden bedanken. Verder gaat onze dank speciaal uit naar Michael Spaans, degene die de website voor ons heeft ontworpen. Zonder jou was Versgeperst nooit van de grond gekomen. Ook willen we Dolfijn FM bedanken voor het aanbieden van de redactieruimte. Wat een geweldige werkplek. De gezelligheid op de redactie, de telefoons, het internet, de contacten op Curaçao: we hebben er echt de vruchten van geplukt. Versgeperst is jullie onbeschrijfelijk dankbaar.

Ayo!

Anne, Marjolijn, Nick,  Sander, Sophie en Wendy

Laat ons weten wat je van onze website vond!

37 reacties op “Versgeperst is uitgeperst”

 1. Wat is dat nou jammer zeg. Vanuit het koude kikkerlandje keek ik regelmatig op deze site.
  Dat niemand dit oppikt, daar snap ik nix van……Is toch een gespreid bedje?
  Suk6 met jullie vervolgcarriere!

 2. Erg jammer dat het is gestopt maar groot applaus. Ik denk dat het redelijk zeldzaam te noemen is dat een site in 3 maanden tijd zo populair kan worden.

  Bravo.

  Pieter

 3. Hallo lieve mensen,

  Een compliment voor jullie!!! Een geweldige site opgebouwd, die door zoveel mensen, hier en in het buitenland werd gevolgd. En zo professioneel!
  En wat vreselijk jammer dat het stopt.
  Wens jullie veel succes voor in de toekomst, en hele fijne feestdagen en een gelukkig succesvol 2009.

  Groeten,
  Marja

 4. hey allemaal!!!!

  Echt jammer dat jullie site stopt!!! ik heb hem de laatste tijd ook nog goed in de gaten gehouden hoor;) en elke keer weer leuke verhalen en rubrieken!
  zonde dat deze site niet kan worden doorgegeven aan andere studenten.

  heeel veel succes met jullie verdere studie en werk;)
  en misschien zien we mekaar nog wel:D

  Liefs,
  Mascha

 5. Beste nieuwsbrengers,

  Erg jammer vind ik het dat het einde van versgeperst in het zicht is.

  Nooit was ik zo goed op de hoogte van wat er in de wereld speelde sinds ik iedere dag jullie site heb gecheckt.
  Hartelijk dank in ieder geval. En veel succes verder.

  Groetjes Karin

 6. Too bad, nu moet ik jullie uit mijn favorietenlijst halen. Succes met jullie studie.

  Folkert

 7. Jammer!
  Ik lees dagelijks de amigoe en versgeperst, jullie waren altijd lekker snel en duidelijk in de berichtvoering.
  Top gedaan!

  Groetjes,
  Floris

 8. Hi guys

  Jammer dat jullie stoppen wist niet dat deze site eigenlijk een schoolproject was maar das alleen maar positief denk ik. Hopelijk vinden jullie toch nog iemand waaraan je de site kunt overdragen. Veel succes in de toekomst allemaal!

  Groetjes,
  Mark

 9. Hi Guys!

  Was gezellig dat jullie er waren en zal jullie zeker gaan missen. De site was ook altijd leuk om te lezen, jullie hebben goed werk geleverd op ons mooie eiland.
  Succes met het afronden van de opleiding!

  So long, Vesta

 10. Jammer, jammer, jammer……..
  goeie klus geklaard !
  gaat goed komen met jullie .
  Rob

 11. Hallo,
  Jammer dat jullie project is afgelopen, heb vele malen jullie nieuws gelezen met heel veel plezier. Hoorde van mijn zusje, die op Curacao woont, van jullie site. Heb Omar ook via jullie site gevolgd. Weet ook dat andere mensen hier in Nederland naar de site keken, zeker iedereen die Curacao een warm hart toedraagt, want het is een prachtig eiland waar we met plezier naar toe gaan op familiebezoek en vakantie!
  Wil jullie voor de toekomst veel succes toewensen en alvast hele fijne feestdagen en voor 2009 veel gezondheid en geluk.

  groeten Truus

 12. Deze site had uit kunnen groeien tot de NU.NL van Curacao. Jammer dat jullie stoppen.

 13. Ontzettend jammer dat jullie project is afgelopen. Ook ik wist niet eens dat het een tijdelijk schoolproject was! Hartelijk dank voor de leuke berichtgeving, zo bleef ik toch een beetje op de hoogte van het nieuws rond het prachtige eiland!
  Dankjulliewel en veel succes met jullie verdere schoolcarriere!

  Groeten,

  Marc

 14. Wowww, wat ontzettend jammer dat “versgeperst” stopt!!
  We keken regelmatig op de site om wat nieuws en wetens(w)aardigheden te lezen van en over ons geliefde Curacao.
  We zullen jullie missen!!!!!
  Thnx vanuit Oostburg – Nederland

 15. Nooit geweten dat het een tijdelijke site was, die gedraaid werd als school project.

  Klasse werk geleverd en bijzonder jammer dat jullie stoppen.
  Kan het niet worden doorgegeven aan een nieuwe groep studenten??

  Jullie van harte gefeliciteerd met dit resultaat!!!!

  Marjolein

 16. Beste mensen,
  gefeliciteerd met mooie resultaat en al die positieve reacties. Als oud -Fontys medewerker heb ik jullie site met veel interesse gevolgd. Heel goed project! Jammer dat het stopt,
  succes met jullie verdere studie/carriere,

  G. van Lieshout
  Curacao

 17. Hey,

  Jammer dat jullie website stop, is er niemand die het initiatief wil overnemen? In ieder geval heb ik met plezier de site bekeken en gelezen de afgelopen maanden.

  Walter

 18. Erg jammer dat jullie er mee stoppen. Bedankt voor al het werk dat jullie verzet hebben en veel succes met jullie carriere.

 19. Bon tardi Marjolijn, Anne, Sophie, Wendy, Sander en Nick,

  jammer dat de site moet stoppen. Het was het proberen waard natuurlijk om te kijken of iemand het over kon nemen. Uiteindelijk is het toch een soort kindje van jullie geworden. Als ik het kon overnemen, zou ik het zo doen, maar dat zit er niet in.
  Helaas, jullie avontuur zit er zo op. Nog even een paar daagjes naar Aruba en je moet weer terug naar het koude Nederland (en koud is het inderdaad wel op dit moment).
  Een groot compliment voor jullie allemaal. De meeste mensen hebben zelfs niet in de gaten dat jullie nog maar studenten zijn. Nou, een betere start voor een flitsende journalistiek carriere kun je niet hebben, toch?
  En van mij krijg je geen 9, maar een dikke 10!

  Ayo,
  Peter

 20. Hey top-pers,

  Wat zullen jullie allemaal positief terug kijken op dit enorme succesverhaal. Het was toch maar afwachten of het allemaal zou slagen. Wat mij betreft zijn jullie er absoluut in geslaagd om de website elke dag weer te vullen met goede content en een interessante kijk op Curaçao te verzorgen. Ik heb jullie met veel plezier gevolgd maar wat mij betreft mag het nu snel 23 december worden.

  Fijne vakantie nog,

  Stijn.

 21. Halle Verstgeperst-crew!

  Het zit erop voor jullie,nog een weekje en dan terug naar Nederlans.
  Ik vind dat jullie een super project neergezet hebben, en heb jullie inzet en enthouisasme zelf mogen zien op Curacao en vind dat jullie dr echt voor gegaan zijn en dat was ook te merken aan het resultaat!
  Hopen bij terugkomst dat de reacties vanuit school ook zo zijn en ze beseffen hoe jullie je best hebben gedaan en hoe hard jullie bezig zijn geweest!

  Geniet van jullie laaste weekje!

  Groeten Sebastiaan

 22. Oh wat jammer.
  Ik had niet door dat jullie dit voor school deden.
  Ik zal het zeker elke ochtend voor het werken missen.
  Hopelijk kan het op de een of andere manier voortgezet worden.
  Bedankt voor jullie bijdrage aan de Antilliaanse gemeenschap gedurende dit periode.

  Furghen S.

 23. Hartelijk bedankt mevr Marjolijn…
  ik was heel dankbaar om geinterviewed te worden en ik vond het echt leuk van U…

 24. Erg jammer, dat jullie ermee ophouden.

  Wij kwamen op jullie internet door de berichten over de tropische storm/huricane. Helaas heb ik géén nieuws gezien over ‘t verdere verloop van de schade en hulp.
  Versgeperst, is nu juist een platform, waarop wij ons vanuit de hele wereld over ‘t wel en wee van de ABC islas zouden kunnen informeren.
  Zijn er nu nog andere internets? Of aktieve oudleerlingen verenigingen (H.J.Schröderschool, P.S.C. of UNI) ?

  Feliz fiestas pascu i bon año nobo, Peter

 25. Hoi Wendy, Anne, Nick, Sander, Marjolein en Sophie Bijna vier maanden hebben we Versgeperst op de voet gevolgd. We vinden het een bijzondere prestatie dat jullie met z’n zessen dit hele project zo succesvol inhoud hebben gegeven en hebben volbracht .Heel knap!
  We zijn tot de conclusie gekomen dat we van te voren heel weinig van het eiland wisten en jullie hebben bijgedragen aan een positieve kijk op Curacao.
  We zijn trots op jullie, nog een fijne week en tot gauw!

 26. Ai Hodedu ….

  Ik had geen idee dat het een tijdelijk project was van studenten. Mijn fout natuurlijk , maar anderzijds ook een compliment. Het ziet er niet uit als een probeersel, zeker ook qua inhoud niet! Ik ga het missen, elke ochtend en avond, wanneer het zo uitkomt, ff checken, wat er gebeurt, na mi Isla is dus verledentijd?

  Ik koesterde de site en zat in de ochtenduren met collega’s in Amsterdam van minuut tot minuut de nieuwe beelden van winderige Omar te bekijken. Elkaar met nieuws te email, veelal met links naar versgeperst.com…..Kippenvel momenten met die actuele nieuwe beelden.

  Anyway, bedankt bro’s voor het plezier dat ik had met mijn bezoekjes bij jullie. Succes met jullie vervolg.

 27. Uh, stoppen? Dat is echt heel jammer, want ik keek toch elke dag wel even op jullie site voor de laatste nieuwtjes op Curacao.
  Goed initiatief en geweldig uitgevoerd!

  Succes verder,

  Annemieke

 28. Wat jammer…
  Als oud-stagiaire op het eiland vond ik het heel leuk om via jullie op de hoogte te worden gehouden van het nieuws op Curaçao. Ik hoop dat er toch nog iemand bereid wordt gevonden om het voort te zetten.
  Succes met de verdere werkzaamheden!!

 29. Heb deze site pas vandaag ontdekt, was meteen enthousiast over dit overzichtelijke site met up to date nieuws over mijn geliefde eiland Curaçao.
  Maar helaas zie ik dan dat het toevallig het einde is van jullie project, jammer hoor. Hoop dat het project op de één of andere manier een vervolg krijgt.

  Bosnan a hasi un hopi bon trabou, éxito den futuro!

  greetzz,

 30. Beste Anne, Marjolijn, Nick, Sander, Sophie en Wendy,

  Wat jammer dat dit stopt. Ik heb jullie project vanaf het begin op de voet gevolgd.
  Ondanks dat de andere kranten op internet inhoudelijk vaak wat dieper op het nieuws ingaan, vind ik het heel sterk van jullie dat jullie het nieuws op een frisse en innovatieve manier hebben gepresenteerd, dus met veel foto’s, video’s, het eiland ingaan en hardwerkende Curaçaoënaars in het zonnetje zetten, etc.

  Voor mij is dit project geslaagd 🙂

  Veel succes met het vervolg van jullie carrière.

  Marvyn

 31. Lieve Majo, Wendy, Sophie, Nick, Sander en Anne,

  Geweldige prestatie geleverd, een dikke pluim!!
  Jammmer dat het over is maar vol ervaringen en warme herinneringen zal het jullie vast goed gaan in Nederland en wie weet waar nog meer, een vliegtuig is zo gepakt nietwaar.

  Fijne vakantie dagen en tot de 23ste, we kijken ernaar uit.
  Dikke kus.

 32. Wat zullen we het missen, de vele malen op en neer lopen naar de computer om te kijken of er nog nieuws is van Versgeperst.
  We hebben met veel plezier jullie site gelezen. Het heeft een ander beeld van het eiland gegeven dan alleen maar het vakantie-eiland. Door jullie stukjes hebben jullie dat andere, zeker zo belangrijke deel laten zien.
  Voor mensen in Nederland was jullie site een belangrijke schakel. Het is daarom ook erg jammer dat jullie site niet wordt overgenomen .

  Geniet nog komende week en tot snel

 33. JAmmmmmmmmmeeeeeeerrrrrrrrrrrr!!
  Ik bezocht jullie site elke dag voor vers nieuws !!
  Fantastische site! Ik hoop toch dat dit niet de laatste update wordt. Het beste voor jullie en kom terug versgeperst wacht op jullie !!
  groetjes
  Helen

 34. Hoi mensen,
  Ik ben er van overtuigd dat jullie minimaal een 9 krijgen voor dit project (zo niet; zeg het maar en dan sturen we iemand langs in Eindhoven – erm Tilburg…).
  Het is echt super jammer dat dit – tot dusverre – niet als commercieel project van de grond is gekomen op Curacao, maar misschien waren jullie hier gewoon wat te vroeg. Jullie hebben in ieder geval laten zien hoe het moet aan jullie opvolgers.
  Pabien en veel succes in NL

 35. O wat jammer, mijn dagelijkse nieuws lezen online was toch wel Telegraaf.nl en vergeperst.com.
  Jullie heel veel succes met jullie verdere loopbaan.
  Hopelijk neemt nog deze website en nieuws rubriek over.
  Bon Pasku I Feliz Ana Nobo.

  Annemarieke

 36. Wat lief van jullie om mij hier te noemen. Ik ben blij dat ik een bijdrage kon leveren aan dit geweldige project van jullie! Maar het gaat natuurlijk om de juiste, goed omschreven en geweldig leuke content die jullie hebben gecreëerd!

  Zonder glas geen Versgeperst sap, zonder Versgeperst sap geen gevuld glas!

  Tot snel en een fijne week gewenst!
  Grt.Michael

 37. Hallo harde werkers,
  Jullie zijn uitgewerkt. Jammer hoor!
  Geen ‘Vers’ nieuws meer…
  Goed gedaan. Nu lekker nog een weekje genieten!
  Groetjes Wendy