• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) heeft vorige week vier verdachten van fraude met inkomstenbelasting aangehouden. De hoofdverdachte, die naar Curaçao wilde reizen waar vermoedelijk een deel van het geld op een bankrekening is gezet, werd op Schiphol gepakt.

De verdachten, allemaal van Antilliaanse afkomst, hebben honderden valse aangiftes gedaan in naam van onder meer Polen, Hongaren en Tsjechen die in Nederland werkten.

Fraude
De slachtoffers wisten er zelf niets van. Eén van de verdachten werkt bij een uitzendbureau, die zou de namen hebben geleverd. In totaal is bijna 700.000 euro onterecht teruggevraagd, waarvan ruim 270.000 euro daadwerkelijk is uitbetaald.

Straf
De onderzoeksrechter in Zutphen heeft het voorarrest van de hoofdverdachte vrijdag verlengd met elf dagen. Twee medeverdachten zijn vrijgelaten in afwachting van hun verdere vervolging. Een vierde verdachte die nu al een straf uitzit, is in de gevangenis ondervraagd. Het betreft drie mannen en een vrouw tussen de 28 en 58 jaar.

3 reacties op “Vier arrestaties wegens fraude”

  1. @Bomboklad, stel dat vier witte Nederlanders dit op Curaçao hadden uitgevreten, zouden zij op basis van de betreffende Curaçaosche Landsverordening LTU per direct op eigen kosten (het gestorte deposito) op het vliegtuig naar Schiphol gezet zijn.
    Maar de tijd dat de Nederlanders wit en zwart op basis van WEDERKERIGHEID behandeld gaan worden komt eraan. Dus einde discriminatie.

  2. nee hans racisme en negativiteit laten we aan jouw over hans !

  3. Gelukkig waren de daders dit keer eens blonde Zweden, anders zou de politie nog van racisme beticht worden.