• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Elmer Wilsoe van Justitie wil snijden in toelages voor overuren van de politie. Het korps ziet dit uiteraard niet zitten en organiseerde vandaag een protest. Daarom vroeg Versgeperst.com aan voorbijgangers: is de maatregel van Wilsoe gerechtvaardigd of niet?

Marlon (51) heeft geen goed woord over voor het politiekorps. “Nu klagen ze, maar ik zie de politie ’s avonds, tijdens overuren dus, vaak bij de snèk staan. Hard werken? Laat mij niet lachen!”, zegt hij. “Als je dan belt voor hulp, komen ze een uur later pas bij je. Ik begrijp best dat de minister hiervoor minder wil betalen.”

Gevaarlijk spel
De 42-jarige Dyanne vindt dat Wilsoe een gevaarlijk spel speelt. “De politie demotiveren is het stomste wat je kunt doen. Als zij straks gaan staken en geen overuren en weekenddiensten meer willen draaien, dan zijn de burgers de dupe.” Shurban (31) vindt ook dat Wilsoe te hard optreedt. “De agenten gaan volgens mij van 4 gulden per overuur naar 40 cent per overuur. Dat is wel erg veel in één keer, dan kan je problemen verwachten.”

Motiveren
Ondanks dat Patricia (28) geen goed woord over heeft voor de politie (‘een aangifte doen duurt uren en als je 911 belt neemt er niemand op’) is zij het niet eens met Wilsoe. “Denkt de minister dat zij dan harder gaan werken? Lijkt mij niet. Het korps heeft gewoon een paar goede chefs nodig die hard de boel aanpakken en motiveren.”

Rotte appels
“Er zitten een flink aantal rotte appels in het politiekorps, maar iedereen op deze manier korten vind ik niet eerlijk”, vindt Angelo (36). “In het korps zitten een aantal agenten die heel hard werken met de weinig middelen die zij hebben. Zij worden dan ook de pineut van deze maatregel. Ik denk dat Wilsoe wat meer moeite moet doen om op een andere manier meer geld vrij te maken.”

6 reacties op “‘Wilsoe speelt een gevaarlijk spel’”

 1. @de 42 jarige Dyanne de polite demotiveren????????? Laat me niet lachen dit hele politiekorps weet niet eens wat werken is. Laat me niet lachen en voor de mensen die zich niet inlezen………….doe dat eerst eens!

 2. Ik vind dat de journalisten ons heel weinig informatie verstrekken. Wat is het totale plaatje?

 3. Makayu, helemaal mee eens, en ik denk velen met mij

 4. Laat Wilsoe eerst zelf (en zijn reislustige vriendjes) eens wat meer de hand op de knip houden! Hier valt miljoenen te besparen en daarmee kunnen de mensen die moeilijk (zorg) en gevaarlijk (politie) werk doen voldoende worden beloond!
  SHAME – SHAME – SHAME on Yu politicians !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. het is fifty-fifty voor mij, ik denk dat Wilsoe een beetje gelijk heeft maar aan de andere kant moet de politie het opeens met een stuk minder geld doen….

 6. Schandalig van Wilsoe.
  Net als de rest van de regering heeft de man een ernstig tekort aan IQ. Hij stuurt aan op demotivering. Hoe stupide kan je zijn.