• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

MinisterraadCURAÇAO – Minister Hensley Koeiman (Sociale Ontwikkeling) kondigt samen met twee buurthuizen een bewustwordingsprogramma aan genaamd ‘Mi ke, Mi por’ (Ik wil, Ik kan). “Met de stijging van de kosten voor levensonderhoud is het meer dan ooit nodig om dit programma te starten”, zegt Koeiman.

De twee buurthuizen waarmee Koeiman samenwerkt zijn Kas di Bario Banda Ariba en Kas di Bario St. Maria. ‘Mi ke, Mi Por’, biedt een speciale kans aan mensen uit deze twee buurten die bijstand ontvangen. Op 8 en 10 november kunnen zij van 08.30 uur tot 12.00 uur in het WTC begeleiding krijgen om zich op specifieke terreinen te ontwikkelen.

Effectief
Het gaat hierbij om begroting en consumptie, planten in eigen tuin en hoe om te gaan met schulden en sparen. “Het zal de mensen helpen om beter met geld om te gaan. Ook zullen de bewoners leren om economischer boodschappen te doen en de uitgaven te bewaken. Daarnaast krijgen zij begeleiding in hoe zij effectiever gebruik kunnen maken van water, elektriciteit, gas en telefoon”, aldus Koeiman.

Electriciteit
Met dit programma wordt de mensen ook geleerd om water- en electriciteitsmeters te lezen en zo precies te weten hoeveel water en elektriciteit ze per maand verbruiken. Verder kan iedereen zelf aangeven waar zijn of haar zorgen liggen. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met: Kas di Bario Banda Ariba, Wendel Rooi op telefoonnummer 7474500 of Kas di Bario St. Maria, Raceline Frans op telefoonnummer 8696660 en 5182067.

5 reacties op “‘Mi ke, Mi por’ in Banda Ariba en St.Maria”

 1. Ja, dat heb ik nou ook met Koeiman. Lijkt me de enige die er voor de mensen zit.
  Ik hoop dat hij een beetje de ruimte en mogelijkheden krijgt en neemt in die club waarin hij niet lijkt thuis te horen.

 2. Een van de weinigen die hun werk naar behoren doen voor de Mensen en niet voor zichzelf of de partij.

 3. Goed initiatief van minister Koeiman. Hij doet zijn werk naar behoren!

 4. @Immy, Jij bent zeker een van die PAR stemmers die wil dat de mensen hier DOM en Ontwetend blijven zodat er geld aan ze verdient kan worden door bv aqualectra en uts!

 5. Ik vraag me af, komt de club van roeptoeters, z.g. ministers en consorten ook naar deze bijeenkomsten? Hoe te besparen op snoepreisjes, betaald door het geld van het volk??? Wij moeten zo dadelijk maar kijken hoe we die puinhoop die zij achterlaten, opruimen!! Wat een farce!! Laat die hele club er naar toe gaan, alleen hebben zij niet genoeg aan ochtend, ze snappen er bij voorbaat al geen snars van