• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie is op dit moment aan het protesteren tegen de plannen van minister Elmer Wilsoe (Justitie). Wilsoe wil namelijk korten op toelagen van onder meer overuren en avonddiensten. Vakbondsleider Ronaldo Abrahams liet al eerder weten dat de politievakbonden niet akkoord zullen gaan.

Ruim 200 agenten hebben zich verzameld bij het kantoor van de minister aan het Wilhelminaplein. De bewindsman is kort gesprek gegaan met de demonstranten. De agenten verzamelen zich ook voor het kantoor van premier Gerrit Schotte, waar ze een gesprek met de premier willen afdwingen.

Preventie
Volgens Wilsoe is er nu sprake van illegale hoge toelagen en zegt dat deze kosten onder andere de oorzaak zijn van de schulden van de Nederlandse Antillen de afgelopen jaren. De politievakbonden menen daarentegen dat de kosten niet zo hoog zijn, namelijk minder dan een miljoen gulden. Wilsoe zegt dat de kosten in de dertig miljoen lopen. De minister wil dit geld liever besteden aan preventie van criminaliteit.

4 reacties op “Politie protesteert tegen plannen Wilsoe”

 1. Enig idee wat een politieman/vrouw verdient per maand (incl toeslagen) en pensioen rechten?

 2. zo ver ik heb gehoord is in het verleden overuren voor de politie omgezet in een vaste maandelijkse vergoeding.
  daarmee zijn de politie mensen ver boven de standaard voor gelijksoortige beroepen / opleidings niveau profesionals gekomen.

  Later is de uitbetaling van overuren weer gestart, of is nooit stop gezet. dus de over uren worden dubbel uit betaald.
  Nu zou dat dan eindelijk recht gezet gaan worden en dan komen protesten, maar moet je eens proberen een aangifte te doen.
  je wordt slechter behandeld als een crimineel (tja de crimineel heeft rechten, en jij als slachtoffer hebt het recht om weg te lopen toch) terweil je al weet dat de politie niks met je aangifte gaat doen.

  Laten we eerst maar eens praten over dat een burger de status van een aangifte kan inzien x dagen na dat aangifte is gedaan.
  dan kunnen we teminste zien dat er aan gewerkt is.

 3. Volgens mij kan men wel wat veranderen bij de politie, door bijvoorbeeld ipv 4 politieagenten in 1 auto, maximaal 2 politieagenten te stoppen om te survelieren.

  Waar in vredesnaam moeten ze een verdachte plaatsen als de achterbank al vol zit met politiemannen met overgewicht?

 4. Preventie??? Betere snoepreisjes etc zal ie bedoelen!! B.O. gangers van Wiels, de weg is vrij