• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO -De overheid hoeft voorlopig geen brief te sturen naar Raffinaderij Isla over het handhaven van de vergunning. Minister Jacinta Constancia (Gezondheid), vroeg om uitstel in afwachting van het hoger beroep in 2012. Op 1 september oordeelde de rechter dat de overheid de Isla moet dwingen tot handhaving.

Eén van de argumenten van het Hof is dat Isla gelijk heeft in haar stelling dat Constancia onvoldoende tijd heeft gehad om onderzoek te doen naar het vonnis van 1 september.

Milieudienst
SMOC is hierover verbijsterd. “Het betreft overtredingen die al jarenlang in diverse rechtszaken behandeld zijn. Dat er geen onderzoek is gedaan is voor SMOC niet verrassend, net zoals SMOC al jarenlang stelt dat er geen milieudienst bestaat”, aldus SMOC-voorzitter Peter van Leeuwen. Onlangs werd dit bevestigd door premier Schotte tegenover Van Leeuwen, in het bijzijn van prins Willem-Alexander.

Partijdigheid
SMOC is teleurgesteld dat Isla er in is geslaagd het proces te vertragen en ziet in het vonnis ook een bevestiging dat het wrakingsverzoek terecht was. “De heer Loeb, rechter van het Hof, heeft de schijn van partijdigheid niet kunnen wegnemen.”

[scribd id=71941800 key=key-2krrg6kak1sifbmb1iuf mode=list]

3 reacties op “Uitstel in zaak SMOC versus Isla”

  1. @tante, het OM moet ook worden goed nagekeken want ze doen niets aan corrupte poltici!

  2. Dit dient breed bekend gemaakt te worden wat de VVD rechter Loeb betreft heeft alle schijn tegen zich. Waarom omdat hij altijd de overheid gelijk geeft bij al de rechterlijke hoge beroep procedures. De laatste 500 procedures allemaal. Er dient een eind te komen dat rechters voor het leven benoemd worden.

  3. Ja mevrouwtje Constancia moet eerst lettertje voor letterje gaan lezen en met haar opleiding gaan daar wel een paar maandjes overheen voordat ze die paar bladzijden heeft gelezen, laat staan dat ze er uberhaupt iets van snapt.
    Eerst nog maar een paar limunchi boompjes planten ter compensatie, daar hoef je gelukkig niet zo veel bij na te denken als al die “onzin” van vergiftiging door ISLA, dat ligt toch wel een niveautje of …tig te hoog voor ons Jacinthatje.