• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De 1400 bewoners van Saba krijgen vandaag alle gelegenheid om het bezoekende koninklijk gezelschap te zien. Er staan tijdens de zeven uren dat het gezelschap op het eiland is, tien programmaonderdelen gepland.

Het eilandbestuur, jongeren, studenten, sporters, bejaarden, het ziekenhuis, de haven en het gemeenschapscentrum krijgen gezelschap van de koningin. Ook het nieuwe Cruyff Court wordt aangedaan. Het court werd in 2006 door Johan Cruyff in gezelschap van de koningin geopend na een lange zoektocht naar een geschikte plek.

Haven
De 73-jarige vorstin heeft veel interesse naar de haven waar zij in 1999 op bezoek ging nadat orkaan Lenny over het eiland raasde. In 2006 bezocht ze de haven ook. Ze is erg benieuwd naar de uitbreiding van de haven die de laatste jaren snel vooruitgaat met financiële steun van Nederland. Toen de koningin in de jaren ’50 een bezoek bracht aan de haven, bestond deze slechts uit een aanlegsteiger.

Terug naar Nederland
Tijdens de lunch zal het gezelschap samen met minister van Koninkrijksrelaties Piet Hein Donner in gesprek gaan met de Eilandsraad om over de situatie na 10-10-10 te praten. Op het kleine eilandje loopt, evenals op Bonaire en St. Eustatius, niet alles helemaal goed. Na het bezoek aan Saba, vliegt het koninklijk gezelschap terug naar Sint Maarten om daar vanavond een receptie bij te wonen. Na een gesprek met de pers, vliegen zij morgen terug naar Nederland.

1 reactie op “Druk programma op Saba”

  1. Als jullie slim zijn zullen jullie een goede foto reporatge derbij zetten die veels te kleine fotos maken geen indruk ………………..groter deropzetten?