• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag vertelt John Baselmans over het bezoek van de koningin aan Barber.

Hare Majesteit de Koningin
Paleis Noordeinde (Postbus 30412)
2500 GK ’s-Gravenhage

Betreft: Bezoek Hare Majesteit de Koningin op Barber Curaçao

Majesteit

Langs deze weg wil ondergetekende J.H. Baselmans u het volgende onder ogen brengen.

2 November 2011 heeft u om 10.55 uur het dorpje Barber bezocht in Bandabou. Het vreemde was, dat er totaal geen tijden genoemd werden wanneer u zou komen. Bij navraag bij de lokale politie wist men om 9.00 uur die dag nog niet wanneer u in Barber zou komen. Ook drie telefoontjes naar het Kabinet van de Gouverneur leverden geen tijd op. Niemand wist wanneer u aan zou komen in ons dorp. Uiteindelijk zijn we maar op goed geluk gegaan en hebben we toch u persoonlijk mogen ontmoeten.

Het vreemde was dat wij als ‘gewoon volk’ niet geïnformeerd werden over uw aankomst tijd in ons dorp. Iets dat wel in Nederland het geval zou zijn geweest. Zo blijkt nu dat alle mensen en kinderen die gekomen zijn, op een enkeling na, op uitnodiging aanwezig waren. Dat bleek ook wel, want uw veiligheidsdienst liet ons wel toe, maar de plaatselijke politie wilde ons wegsturen.

Majesteit, helaas heeft u de lokale ‘vrije’ bevolking van Bandabou niet mogen ontmoeten maar was dit alles een triest ‘toneelspel’ van de plaatselijke politiek.

3 reacties op “Ingezonden: Bezoek Koningin aan Barber”

 1. Dit soort zaken worden inderdaad altijd zo georganiseerd. Ze willen geen verrassingen. Ben een keer bij het bevrijdingsfestival concert in Amsterdam geweest (je weet wel, dan vieren ze het einde van de slavernij onder de Duitsers) De koningin als eregast. Daar werden rood-wit-blauwe vlaggetjes uitgedeeld waarmee we moesten zwaaien. Kreeg toen ook wel even het gevoel in Noord Korea te zijn. Er was alleen geen geheime dienst die het zwaaien controleerde…Dat was dan de meevaller..

 2. Het enige dat we wisten is welke plekken ze gingen bezoeken. Was het ook toneelspel van het koninklijk huis?

  Baselmans zeer goed dat je weer aandacht vraagt tegen kinderleed op Curacao! Jammer dat er geen 1 statenlid hiervoor zijn nek wilt uitsteken.

 3. Het bezoek van de koningin was de grote Gerrit Schotte show, en de koningin heeft zich daar kritiekloos naar gevoegd door, net als Stella van Rijn, alles van deze ongediplomeerde tuinkabouter te slikken.
  Voor mij heeft het koninklijk huis hiermee afgedaan, wat een laffe hap.