• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Alles werd deze week in werk gesteld om Hare Majesteit een fijne tijd te geven. Maanden werd er  gepland en geregeld, maar door de verhouding tussen Nederland en Curaçao leek niet iedereen verheugd door haar komst. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers hoe zij het bezoek ervaarden.

“Het maakt me weinig uit”, reageert de 23-jarige Reggy. “Het is gewoon een vrouw zoals elke vrouw en die zijn er toch ook op Curaçao. Er zijn belangrijkere dingen en ik moest trouwens gewoon werken.” Ook de 21-jarige Shafira had niet veel interesse voor het bezoek van de koningin. “Het is goed dat ze komt, het moet ook, vind ik. Tenslotte horen we nog bij Nederland. Het boeit me verder eigenlijk niet zo, ik denk dat het vooral leuk is voor de Nederlanders op Curaçao.”

Kerst
De 28-jarige Agnes is blij met hoe het bezoek verlopen is. “De koningin geeft me altijd een goed gevoel. Ze straalt rust uit en vrede. Een beetje zoals kerst. En net als met kerst, leek ook op Curaçao een wapenstilstand te zijn ingevoerd: iedereen leek blij of deed misschien alsof? Het zorgde in ieder geval voor een paar dagen geen politiek gezeur. Zelfs Schotte gedroeg zich beleefd en netjes.”

Schattig
“Ik vond het heel leuk dat ze kwam”, vertelt de 21-jarige Diego enthousiast. “Ik wou dat ze vaker kwam, ze is zo schattig en ze lijkt op mijn oma.” Ook de 61-jarige Hans was blij met het bezoek. “Het laat zien dat er nog genoeg Curaçaoënaars zijn die het goed bedoelen en geen haat hebben tegen Nederland. Daar ben ik blij om. Jammer dat een klein groepje PS-ers het moest verpesten met die verklaring en demonstraties, maar niemand leek er gelukkig aandacht aan te besteden. Beetje een zielige vertoning.”

4 reacties op “‘De koningin geeft me een goed gevoel’”

 1. Ik vond het jammer dat er niet een echte goede curacaose zanger heeft opgetreden! Curacao kon gebruik maken van de aanwezigheid en perfecte campagne voeren voor de toerisme. Izaline Calister had er zeker moeten zijn!!

  Gary: ga jij eerst eens verdiepen in de macht van onze Koningin! De oranje familie opent de deuren tijdens staatsbezoeken voor de grote multinationals. Na een staatsbezoek komen de zakenlieden, topambtenaren met mooie onderehandelingen terug. Dit gaat over miljoenen!

 2. Zoals de 23-jarige Reggy zegt “het is gewoon een vrouw”. En er zijn belangrijkere dingen op Curacao die aangepakt moeten worden en verandert moeten worden! O.a. oliedrab binnenwater Sint Annabaai Curacao. Schadelijke roet uitstoot Isla etc.

 3. Het was een goed bezoek , voor alle partijen. In Nederland was er even aandacht voor de rijksgenoten van overzee, die niet in een kwalijk daglicht staan. Er kwamen en komen louter positieve beelden van alle eilanden, ondanks de (gerechtvaardigde) protesten op Bonaire. Curacao moet van deze pro-stemming gebruik maken en een goodwill campagne starten in Nederland. Vorige week zondag was er een fantastische TV-uitzending van Vrije Geluiden, waarin Wim Statius Muller en Izaline Calister de kijker lieten kennismaken met echte Curacaose Cultura. Een openbaringen en een verademing. Als de Nederlandse bevolking een andere perceptie krijgt van Curacao, zijn er ook veel minder onderlinge spanningen. Kwaadwillende politieke partijen aan twee kanten, wordt de wind uit de zeilen genomen.
  Laat Curacao rustig werken aan haar volledige onafhankelijkheid. Aruba heeft daar ook tien jaar over gedaan en deed het toen toch maar niet. Onthoudt goed, “Het Volk maakt uiteindelijk de dienst uit, NIET de politiek”

 4. Ik wordt moe van deze zinloos onderzoeken die nergens naartoe leiden. De koningin is al geweest en haar bezoek was een groot succes. Nu move on