• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag geeft Arthur Donker zijn mening over de fotografen van de overheid.

Vorig jaar heb ik, met behulp van mijn Facebook vrienden, voor de minderbedeelde kinderen die onder Stichting Gezinsvoogdij vallen, een Sinterklaas feest georganiseerd waar ze nog over praten.

Ik heb het geluk dat een heleboel mensen in mij geloven en dat ze gul hebben gegeven om dit te realiseren en er is geen grotere dank je wel dan stralende kinderoogjes en een brede lach zien als ze weglopen met cadeautjes die ze amper kunnen tillen. Vergeet niet dat deze kleintjes veel verdriet hebben in hun korte leven en dat wij hen maar even blij kunnen maken en dat ze de rest van het jaar maar moeten zien hoe ze verder moeten.

En nou lees ik ergens dat onze minister van Economische zaken iemand uit Holland heeft aangenomen om, net als onze minister president, als privé hoffotograaf en als Public Relations persoon moet dienen. Kijk zo knap is die meneer ook niet dat een fotograaf hem de hele dag moet volgen, laten we eerlijk zijn en dan vraag ik mij af waarom hij niet lokaal iemand zoekt, ik weet zeker dat we hier ook mensen hebben die de opleiding hebben gedaan voor Public Relations.

Maar ja, schijnbaar prefereren de heren iemand uit het buitenland die handen vol geld kost, die in de beste hotels moet slapen, business class moet vliegen en een daggeld vergoeding krijgt waar mijn arme zielen een week van kunnen eten. Waarom ? Uit ijdelheid en omdat het toch niet uit hun zak komt?

Kinderen gaan naar school met honger, ons onderwijs is beneden maats, onze wegen hebben gaten waar je een kompas voor nodig hebt om eruit te komen en dan we hebben mensen die een privé-reisbureau moeten hebben om hun reizen te regelen, omdat ze om de twee weken de wereld rondreizen met een hele entourage!

Kijk dit zijn nou dingen die ook op de lijst komen van de Groep van 40 waar ze vragen over stellen want uiteindelijk zijn wij het volk en willen wij weten wat er met onze belastinggelden gebeurt als er misbruik van wordt gemaakt.

Maar er is hoop, want de eerste vriend heeft zich al, ongevraagd, aangemeld om mee te doen met ons Sinterklaasfeest en we zullen ervoor zorgen dat het dit jaar nog groter en mooier wordt dan vorig jaar en nog meer kinderen zullen blij maken en daarna zullen we de foto’s naar Minister Hakim sturen.
Ik kan niet meer huilen daarom probeer ik te blijven lachen op deze klip!

 

Wil jij iets delen met de wereld? Mail je ingezonden brief naar: redactie@versgeperst.com

10 reacties op “Ingezonden: Kwestie van prioriteiten”

 1. Ach, voor deze calimero premier is een eigen prive fotograaf voor propaganda-kiekjes veel belangrijker dan een landskind met honger op een school zonder boeken. Kinderen kunnen immers toch niet stemmen. Maar, ja, het volk van dit eiland heeft zelf deze joker gekozen. Hoe dom kan je zijn…

 2. Wat ik niet begrijp is dat die fotografen geen assistenten mee mogen nemen.
  Moeten die nu zelf met die spullen sjouwen en alles onderhouden?
  Ik zou meer voor een fotografie afdeling opteren, per ministerie dan wel te verstaan.

  Heer Donker zou misschien zijn emailadres moeten schrijven voor mensen die hem ‘stiekem’ willen steunen.

 3. Ze hebben wel body deze coalatie eerlijk gezegd, ze stralen allemaal uit in het uitgeven van geld wat de gemeenschap toebehoord,en ze hebben allemaal de mening van onze vrienden? Schotte en Hakim overgenomen begin eerst bij jezelf je zakken te vullen en verbeter daarna de wereld

 4. ‘ook al een Nederlands paspoort’: schrijf voortaan gewoon onder je eigen naam, het anoniem of onder verzonnen naam schrijven doet afbreuk aan je boodschap, vind het ook een beetje laf.

  Maar ben het wel met je eens, en ik denk dat Versgeperst al een heel goede stap in de richting is met de publicatie van onthullende rapporten zoals het rapport Rosenmoller en de AVD memo. Ga zo door Versgeperst. The next step zou zijn zelf wat actiever onderzoek doen naar de misstanden hier, maar ik kan me voorstellen dat Versgeperst zich daarvoor niet het juiste medium acht.

 5. Dat gedoe met hoffotografen is dus bedoeld om de uitstekende suggestie van Makayu bij voorbaat de nek om te draaien. Kranten die andere foto’s publiceren krijgen geen nieuws meer. Vragen stellen op persbijeenkomsten mag alleen als ze vooraf schriftelijk zijn ingediend.
  Hoogste tijd dus voor een website met allerlei weetjes en plaatjes over “het bestuur”
  Met een goede cartoonist erbij , kan dat heel verhelderend gaan werken.
  Wie durft ?

 6. Hopi erg swa!

 7. Doel van deze specifieke fotografen is om deze heren op bepaalde momenten in een zodanig positie te fotograferen dat het overkomt alsof ze druk en gedreven aan het werk zijn ten gunste van de bevolking om ze zodanig rustig te houden. Alleen een begane, kundig en intelligent persoon kan op elke moment door elke willekeurige fotograaf gefotografeerd worden, want die straalt op een structurele basis professionaliteit en een positief gemotiveerd werkattitude uit.

 8. Ben het volledig eens met de schrijver dezes. Dat Schotte op iedere exotische vakantietrip eh… dienstreis zich laat vergezellen door papagaai van Rijn en een slaaf met ketting eh… camara om de nek is ronduit belachelijk, maar het volk accepteert het, sterker nog: heeft massaal op dit aan grootheidswaanzin leidend enge mannetje gestemd.
  En nu gaat een tweede clown uit de regering hetzelfde doen? What’s next: prive pedicure gaat ook mee, doe ook maar een billenafveger erbij en een mannetje om bij het ontbijt de krant om te slaan?
  Wat een grenzeloze gekte!!!

 9. Met welk recht heeft deze Payaso een “hoffotograaf” nodig. Ga toch eens normaal werken en je geld VERDIENEN.
  SHAME – SHAME – SHAME.
  Laat de protestroep maar luider en harder worden en het wordt nu toch ook tijd voor fysiek protest (liefst ludiek en zonder onnodig onschuldigen te benadelen).
  Zet bv een fotograaf voor de deur van Hakim en maak van alles wat hij uithaalt (ook privé) continu fotos! Bombardeer alle media met deze liefst meest rare fotos!

 10. En zo wordt de 20% van de 80/20 regeling gelijk weer naar eigen wensen geheel opgevuld 😀