• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vissers en landbouwers ontvangen in de derde week van december een vergoeding ter compensatie van wat zij zijn kwijtgeraakt als gevolg van het noodweer van Tomàs. De vissers krijgen nieuwe motoren en de landbouwers een vergoeding om te kunnen investeren in hun grond.

Daarnaast roept Minister Jacinta Constancia van Milieu en Natuur het volk op om naar vergaderingen te komen die in buurten wordt gehouden samen met Filomena Isenia (Kunukerionan), zodat zij hun verhaal kunnen doen. De minister wil graag alle relevante informatie hebben over het proces van het kweken van dieren, planten en vissen.

Verbetering lokale productie
“Wij willen ervoor zorgen dat onze vissers, landbouwers en veetelers een betere toekomst hebben dan zij op dit moment hebben. Het werk dat zij doen is belangrijk voor het land als geheel. Daarom doen wij er alles aan hen te helpen de lokale productie te verbeteren”, vertelt de minister. “Waar wij naar toe willen is dat we een supermarkt in kunnen stappen en kunnen zien ‘Made in Curaçao’.”

Goede infrastructuur
Constancia geeft aan dat een goede infrastuctuur van belang is. Om deze reden zijn er onder andere ‘no fishing zones’ om kleine vissen de ruimte te geven zich te ontwikkelen en zo continuïteit te garanderen. Daarnaast is de visvergunning verplicht gesteld voor bepaalde visnetten.

3 reacties op “Compensatie voor visserij en landbouw”

  1. Vissers?? Omdat er in boka sami weer wat familie leden en vrienden van de minister een motortje van 800 piek verloren zijn door tomas?? En de andere “slachtoffers” die wel grote verliezen hebben geleden, hun auto, hele huisraad, meubilair, tuinmuren enzovoorts zijn kwijtgeraakt?? Hoe worden hun gecompenseerd? Moeten die eerst naar boka verhuizen om erkend te worden? Ppfffffff……laat me niet lachen…..puuure smoes weer om sugarmomma te spelen voor bevoorrechten….

  2. Op basis van welke besluit gebaseerd op welke wetgeving zijn de no-fishing zones eindelijk ingesteld?
    Hoe zit dit met de plannen van de Minsiter van EO?

  3. @ de Ministers. Hou daarbij in de gaten dat bij de lokale visserij de boosdoeners van elders of buiten het water komen zoals venezuela en die tegelijk de lokale markt stuk maken. Veel horeca en dus restaurants kopen direkt van deze buitenlandse vissers. De andere boosdoeners zijn helaas de bewoners van eiland zelf die de stranden vervuilen of afval dumpen in of in de buurt van zee. Als dat aangepakt zou worden gaat het al een stuk beter !!