• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het is iets meer dan een jaar geleden dat ons eiland getroffen werd door tropische storm  Tomàs. Hevige regenbuien stortten in de nacht van 1 op 2 november naar beneden en complete buurten veranderden in rivieren. Versgeperst.com blikt terug op deze donkere nacht.

Volgens het financieel verslag van de regering raakten 900 woningen beschadigd door het slechte weer als gevolg van Tomàs. Behalve materiële schade, bracht de beruchte nacht ook twee doden. Een dame overleed aan een hartaanval en een vrijwilliger van CITRO kwam om tijdens reddingswerkzaamheden. De regering maakte vorige week bekend dat de nieuwe rotonde bij Janwé vernoemd zal worden naar de CITRO-vrijwilliger Robert Anthony Willems.

 

 

 

 

 

 

 

 

curacao nieuws tomas handelskade orkaan storm

3 reacties op “Terugblik op Tomàs”

  1. De Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten heeft een paar maanden voor Tomas de ‘Provisions and Guidelines for Business Continuity Management’ verplicht gesteld voor onder toezicht staande instellingen. Er was zelfs een seminar in juni van 2010 om deze regels te introduceren. Volgens deskundigen ligt Curacao nu in de hurricane belt. De vraag is niet meer of we ooit een hurricane krijgen, maar wanneer we weer een hurricane krijgen. Bij de laatste hurricane in 1877 werd de zuidkust van ons eiland zwaar getroffen,. zoals Pietermaai. Het water stond tot aan Berg Altena! De regelgeving voor BCM is te downloaden van de website van de Centrale Bank.

  2. 1 jaar verder……wat is er gedaan door onze politici om na al wat ze geleerd hebben op “Tomas-Nacht” zodat het eiland beter voorbereid is voor de volgende keer???
    Ze hebben goed nagedacht en geleerd hoe ze zo duur mogelijk en zoveel mogelijk als film- en muzieksterren op toernee de wereld over kunnen gaan !!! proficiat!!

  3. Je zou denken dat ze na deze dag voorbereidingen en wijzigingen zouden treffen om herhaling te voorkomen….. Toch staat de helft nog steeds onder water na een kwart regen van wat Tomas in zich had