• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Koningin Beatrix kreeg gisteravond op een hulde tijdens de nationale manifestatie. “Onze steun in goede tijden en in slechte tijden’”, aldus minister-president Sarah Wescot-Williams in een toespraak, voorafgaand aan het festijn voor het regeringskantoor in het hart van de hoofdstad Philipsburg.

”Ook in onze donkerste uren stond zij voor ons klaar”, zei de premier van het sinds 10 oktober 2010 zelfstandige land binnen het Koninkrijk. Sarah Wescot-Williams herinnerde daarmee aan het bezoek van de koningin in 1999, toen het eiland zwaar getroffen was door de orkaan Lenny. De koningin bedankte ze voor haar ‘compassie en zorg’.

Vorderingen
Volgens de premier maakt Sint Maarten stap voor stap vorderingen, maar het eerste zelfstandige jaar is hectisch en moeilijk geweest. Wescot-Williams vertrouwde erop dat het kleine land (34 vierkante kilometer) zijn zaakjes op orde krijgt. Koningin Beatrix liet zich op de eerste rij met prins Willem-Alexander en prinses Máxima meeslepen in het ritme van de ‘St. Maarten Rhumba’, waarmee de zanger ‘Mighty Dow’ York de duizenden op het plein aan het swingen kreeg.

Druk programma
”We hebben hier het beste van Sint Maarten gezien”, zei de vorstin in een geïmproviseerd dankwoord na afloop. ”Het is heerlijk om weer terug te zijn”, voegde ze er onder luid applaus van het publiek aan toe. In sneltreinvaart heeft het koninklijk gezelschap gisteren na aankomst uit Curaçao indrukken opgedaan van de vorderingen die het nieuwe land maakt op het gebied van gezondheidszorg, beroepsonderwijs, natuurbescherming en milieu.

Waardering voor jongeren
De koningin toonde bij een bezoek aan het Emilio Wilson Park, een voormalige suikerrietplantage en uniek natuurgebied, veel waardering voor jongeren die zich vrijwillig inzetten voor natuurbehoud en het schoonhouden van Sint Maarten. ”Heel belangrijk werk”, aldus Beatrix, die ook vroeg of de vrijwilligers er thuis steun voor kregen of voor gek werden verklaard. Beide kwam voor.

www.versgeperst.com