• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft afgelopen maand haar monetaire beleid aangepast. Het beleid is nu meer gericht op het kleiner worden van de ruimte op de geldmarkt. Dat maakt de Centrale Bank bekend via een persbericht.

Half september werd het percentage van de verplichte reserve verhoogd naar 9.75 procent. Dit percentage is het voornaamste monetaire instrument, meldt de bank.

Aanleiding
De verhoging van deze verplichte reserve moest volgens CBCS gebeuren, omdat er een oplopend tekort was op de lopende rekening. Door deze verhoging steeg het uitstaande bedrag aan verplichte reserves met 119,4 miljoen gulden.

3 reacties op “CBCS past monetair beleid aan”

  1. Het gaat niet lang meer duren en dan komt de NAF in een vrije val. Het huidige beleid is namelijk niet vol te houden.
    Met dank aan de HUIDIGE regering.

  2. Het wachten is op devaluatie van de Naf?

  3. Vertaald in jan-met-de-pet taal. De pot met dollars (=deviezenvoorraad) raakt leger doordat we meer importeren dan exporteren (=tekort op de lopende rekening). Door ervoor te zorgen dat er minder Nafl ‘s in omloop komen (=verhoging van de verplichte reserves) zullen er uiteindelijk minder dollars uit de pot vloeien. Zo houden we onze pot met dollars op peil en kan de vaste wisselkoers tussen NAF en Dollars gehandhaafd blijven. Niveau van de pot met dollars moet altijd groter zijn dan drie maanden goederen import (IMF richtlijn).