• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Voorlopige cijfers van het Curaçao Tourism Bureau (CTB) laten een sterke stijging zien van ‘stay-over’ toeristen in de eerste drie dagen van september dit jaar. De stijging is vooral te wijten aan het Curaçao North Sea Jazz Festival. Het aantal toeristen in de maand september is met 16 procent gestegen.

Maar liefts 28 procent van de stay-over toeristen was in de eerste drie dagen van september op Curaçao. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal overnachtende toeristen gestegen van 26.784 naar 31.144 toeristen. Gemiddeld heeft elke toerist 7,25 nacht doorgebracht op ons eiland.

Economie van Curaçao
Om te kunnen berekenen hoeveel geld de toeristen hebben uitgegeven in september maakt het CTB gebruik van het Turistika model. Aan de hand van dit model kan worden berekend hoe de economie van Curaçao wordt beïnvloed door toerisme. De toerismesector heeft Curaçao in september ongeveer 24.2 miljoen dollar opgeleverd, dat staat gelijk aan 44 miljoen gulden. In 2010 was dat nog 21.1 miljoen dollar (38.4 miljoen gulden).

11 reacties op “Stijging in toerismesector”

 1. @Philippe Maaskant,

  Leg uit?

 2. Als Curacao de vaste dollarkoers loslaat, zal het toerisme weer stijgen. Met een moeilijk politiek klimaat kunnen er ook andere toeristen komen. Denk aan Colombia, Italie, Libanon. Er zullen altijd mensen zijn die Curacao als vluchthaven wel zien zitten. Alleen jammer dat “het volk” er niets aan heeft… Aruba pakt het nu slimmer aan.

 3. CTB en CHATA gaan krachten bundelen om het verlies van 10% toerisme uit Nederland terug te winnen. Wie denkt onze regering dat wij zijn ? Gewoon blijven vertellen dat het allemaal goed gaat, zelfs beter dan verleden jaar, zij denken dat wij dat uiteindelijk gaan geloven. Nee dus.

 4. De CTB houdt van cijfers die niet geheel kloppen. Warom melden zij niet dat de Nederlandse toeristen a/Curacao bezoek afzeggen en b/vragen aan reisbureaus of het wel veilig is hierheen te komen.
  En als klap op de vuurpijl dat het crisis in de bouwwereld en in de Real estate is. Dan zouden zij eerlijk bezig zijn.
  Met dank aan deze pipo regering uiteraard die het eiland naar de verdommenis proberen te helpen. Maar wel eerst hun eigen zakken gevuld te hebben.

 5. Ondanks deze regering en de wereldcrisis toch een stijging! Kun je nagaan hoeveel potentie we hebben. Hopelijk verdwijnen die 44 miljoen niet naar Air Berliln, dan hebben we nog wat verdient ook.

 6. De goed weer show van het CTB. Creatief met cijfers. Iedereen weet dat het anders is.

 7. Toch nog een lichtpuntje tussen de berichtgeving over annuleringen en 10 procent toeristische terugloop vanuit Nederland. Curacao blijft een prima eiland met leuke mensen.

 8. Op het nieuws vandaag was te horen dat er veel minder reizigers uit Europa komen ivm politieke onrust… en dan nu deze cijfers publiceren… slim..

 9. En Schotte maar zijn aandacht aan de Isla besteden. Hoeveel geld bracht dat afgelopen maand binnen en hoeveel overlast hebben we daarvan gehad? Wellicht komen we dan toch tot de conclusie dat Tourisme is Key

 10. Met heel veel dank aan de organiserende macamba’s.

 11. Op basis van bovenstaande zou ik enkele studenten aan de UNA graag een onderzoek willen zien instellen naar het omgekeerd evernredige verband tussen intelligentie en fatsoen van de regering enerzijds en toerismecijfers anderzijds.
  Wellicht als we de apenrots van Parke Tropical tot regering benoemen de toerismecijfers alle records gaan breken!